Rödlöga - Norrtälje

11 750 000 kr
				Array
(
    [0] => 0
)
			

Unik udde på Rödlöga

På en udde i bästa väderstreck med strand mot väster och norr ligger fastigheten på Rödlöga med utsikt mot stora vatten. På fastigheten finns ett flertal byggnader och plats finns för många. Utöver tomten på Rödlöga finns tre ytterligare skiften som tillsammans ger en areal av knappt 3,5 ha.

Fastighetsmäklare Johan Vogel Johan Vogel
Munkvik 7 - Blidö
0 min
Nås med båt
60 m2
115 m2
Tomtarea: 34555 m2
Biarea: 85 m2

Dold budgivning, inget visas

Ring för anmälan
Visning  söndag 18 / 8

Ägandeform:

Friköpt - Gård

Fastighetsbeteckning:

RÖDLÖGA 1:61

Land:

Sverige

Kommun:

Norrtälje

Stad:

Blidö

Område:

Rödlöga

Församling:

Blidö

Postnummer:

760 17

Tomtarea:

34555 Kvm (Fastighetsregistret)

Boarea:

115 Kvm (Fastighetsregistret)

Boarea:

60 Kvm (Fastighetsregistret)

Biarea:

85 Kvm

Rum:

4 rum och kök

Varav sovrum:

2

Byggnadstyp:

1 1/2 plan

Byggnadsår:

1909, 2001

Fasad:

Trä

Tak:

Tegel

Stomme:

Trä

Bjälklag:

Trä

Grundläggning:

Plintar

Murstock:

Murad

Fönster:

2-glas

Eldstad:

Braskamin, vedspis

Uppvärmning:

Ved

Vatten och avlopp:

Enskilt vatten. Enkelt avlopp.

Taxeringsvärde totalt:

4 342 000 kr

Taxeringsvärde fastighet:

674 000 kr

Taxeringsvärde tomt:

3 660 000 kr

Taxeringsvärde skogsimpediment:

8 000 kr

Taxeringsår:

2017

Taxeringskod:

120

Skattesats:

31.8%

Taxeringen är preliminär:

Ja

Värdeår:

1929

Energistatus:

Behövs ej

Fastighetsavgift:

8 049 kr

:

0 kr/år

Servitut:

fnr_010267975: Samfällighet Norrtälje RÖDLÖGA S:8

Servitut:

fnr_010267976: Samfällighet Norrtälje RÖDLÖGA S:9

Servitut:

fnr_010267977: Samfällighet Norrtälje RÖDLÖGA S:10

Servitut:

fnr_010267978: Samfällighet Norrtälje RÖDLÖGA S:11

Servitut:

fnr_010267979: Samfällighet Norrtälje RÖDLÖGA FS:12

Servitut:

0188-95/156 - 1: Officialservitut vattentäkt (1995-12-22)

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Rödlöga

Sedan 1530-talet har Rödlöga varit bebott. Under flera sekel livnärde sig befolkningen här på fiske och jakt. På ön finns en liten by med genuin och äldre bebyggelse. Sommarbefolkningen består idag av ca150 hushåll och under sommaren erbjuder Rödlögaboden, skärgårdens ostligaste lanthandel, ett rikt utbud av färskvaror och förnödenheter. Café Truten är en samlingsplats och lockar med "Rödlögabakat".

Under sommaren sjuder det av liv i byn. På ön firas gemensam midsommar, Ostmarknad, Göstadagen och kräftskiva. Fotbollsmatchen mellan Rödlöga och Svartlöga är en prestigefull tradition. Från byn till Munkvik och runt hela ön slingrar sig stigar. Från Munkvik till byn är det en promenad på ca 10 minuter. På Rödlöga används alternativa energikällor då det inte finns någon fast el på ön.

Udden i Munkvik består av kala och runda klippor och ängar. I försommartid är blomsterprakten otroligt vacker. På västra sidan ligger två bryggor med plats flera båtar. Vid den norra bryggan är det djupare och här kan lätt segelbåtar lägga till. Bryggdäcket här är stort och långbordet ger plats för många att njuta av kvällssolen. Här sitter man gärna länge och njuter av att se solen gå ner. De som är pigga kan även njuta av soluppgången på samma plats under sommaren.

Munkvik är en magisk plats med både historia och möjligheter inför framtiden. Här finns plats för många och mycket. Utöver udden i Munkvik ingår även ett skifte på Västerö, halva Megeskär tvärs över vattnet norrut och en mindre ö norr därom.

Stora huset

Idag tronar huvudbyggnaden högst upp på berget med en vidunderlig utsikt över fjärden och det nordvästliga inloppet till Rödlöga. Huset byggdes 2001 och ger möjligheter att vistas i skärgården hela året. Isolering och byggnadssätt i övrigt är väl tilltaget för att ha det varmt och skönt även vintertid. Nedre plan består av ett allrum med kök, sovrum och även tvättrum med Separett. I allrummet ger kaminen bra med värme både vintertid och svala kvällar. Från matplatsen ser man fyren på Hundskärknuv. I köket lagar man mat på ved- eller gasolspisen. Kyl och frys är gasoldrivna. En trappa upp finns ett större allrum med sovalkov, eget pentry samt även ett sovrum. 

Gammelstugan

Gammelstugan flyttades till denna plats från Högskär år 1883 och står mer skyddat längre in på udden med skydd för väder och vind. Det var viktigt när man byggde i slutet av förra seklet. Här sitter det mycket historia i väggarna. Huset har genomgått ett långt liv och är i behov av upprustning/vård. I huset finns en charmig veranda med plats för måltider, ett allrum mitt i huset med murad spis och vidare finns ett sovrum samt kök med vedspis. En trappa upp finns två mindre sovrum som idag mest används till förvaring.

Gästhus, lada och mera

Närmare vattnet ligger Flickebo, Lillebo, Sjöstugan och Friggebo. Här finns det gott om plats för familj och vänner att bo och rå sig själva för en stund. I alla dessa finns två eller fler sovplatser och enklare kök för att kunna koka morgonkaffet utan att störa de andra. Stugorna lämpar sig också till uthyrning enligt gammal skärgårstradition.

På tomtens södra del finns även en lada och fram till 1952 bodde här fyra kor och ett par grisar. Idag ger ladan gott om utrymme för förvaring av ved och förnödenheter. Potential finns för att skapa ytterligare boende eller som samlingslokal eller festrum. Vid ladan finns två utedass och ytterligare finns på andra platser på tomten. 

På höjden intill det stora huset ligger den vedeldade bastun som erbjuder skön tvagning och avkoppling med utsikt mot Söderarmsleden i fjärran. Till bastuaggregatet är en vattenbehållare ansluten och ger varmvatten till duschen. Intill ligger ett par förråd för allehanda förvaring. Nära stora huset ligger också en nyligen renoverad jordkällare. Här förvaras mat och dryck svalt, mörkt och skyddat från nyfikna. Även en bra plats att förvara sådant som inte får frysa. 

Till Rödlöga går det Waxholmsbåt dagligen under sommaren och även passbåt från Furusund eller Östernäs på Rådmansö. Under vintern, om isen inte ligger, går det turer ut på lördagar och hem på söndagar. Många har egen båt och från Furusund tar det ca 25 minuter till ön och vill man åka hela vägen från Stockholm med egen båt tar det drygt en timme beroende på fart och väder. Då fastigheten är taxerad som jordbruksfastighet kommer förvärvstillstånd att behöva sökas via Länsstyrelsen.

Varmt välkomna att ringa för mer information och visning av denna alldeles unika fastighet!

Munkvik 7 - Blidö
Stockgolm