Unik möjlighet att förvärva en skärgårdsdröm

Pass på! En skärgårdsdröm endast 3 min från egen båtplats på Elfvikslandet Lidingö, med 20 min bilväg till centrala Stockholm.

Alla bilder

Lidingö/Duvholmen - Lidingö

Beskrivning

Unik möjlighet att förvärva en skärgårdsdröm endast 3 min från egen båtplats på Elfvikslandet Lidingö, med 20 min bilväg till centrala Stockholm. Fastigheten erbjuder tre stycken charmiga hus i fint skick, samt stor brygganläggning med soldäck och gedigen pir som ger skydd för båt och bad. Längst ut på bryggan är en underbar bastu belägen med fantastisk utsikt över Stockholms inlopp. Sjökontakten är total på framsidan och baksidan erbjuder stor plan gräsmatta. Stora huset erbjuder alla bekvämligheter och Pirhuset fungerar som ett separat gästhus med kök och badrum. Lilla huset är ett perfekt gästhus lite separat och ogenerat placerat.

Planlösning

Stora huset

Huset karaktäriseras av vardagsrummet med stora dörrar ut mot vattnet, eldstad och i direkt anslutning det öppna, fullt utrustade köket. Två fina privata sovrum, härligt helkaklat duschrum med tvättmaskin. 

Pirhuset

Entré till hall och badrum och underbart allrum/kök mot vattnet, sovrum. 

Gästhus

Mysigt allrum med möjlighet till trivsamt gästrum eller separat kontor.

Övrigt

I den stora plana trädgården finns äppelträd, körsbärsträd, plommonträd samt klätterrosor och jasmin mm. På den fantastiska brygganläggningen finns utöver bastun, också en vedeldad badtunna.

Duvholmen

Duvholmen, eller som det stavades på en karta från 1661, Dufweholmen, tillhörde ursprungligen Elfviks gårds mark. Ön såldes som helhet 1884 av dåvarande ägaren till Elfviks gård Jan Olof Ålander till trädgårdsmästare Josef Berggren, som 1890 byggde den stora trävillan på öns södra udde, en för tiden i Stockholms skärgård typisk "grosshandlarvilla", idag kallad Schweizervillan som blev en vanlig hustyp runt sekelskiftet 1900 när förmögna personer uppförde sina sommarresidens, där verandan, även kallad "groggveranda" intar en central plats i det sociala umgänget. Paul Toll i byggbolaget Kreuger & Toll Byggnads AB, som hade sitt sommarställe tvärs över sundet på Lidingösidan nära vattnet i tomtområdet Hagen, köpte Duvholmen 1919 men sålde den vidare 1921 till Kasper Höglund AB, ett dotterbolag till Kreuger & Toll Byggnads AB. 

Idag är ön uppdelad i ett tiotal privattomter med både sommarboende och permanent boende. Det största företaget som har verksamhet på ön är Duvholmens Båtbygg & Varvsservice AB. Duvholmen är ansluten till kommunalt VA. Duvholmen, utan färja eller annan fast förbindelse med fastlandet med många permanentboende har en boendemiljö liknande de förhållanden som gäller på Storholmen i Stora Värtan nordost om Lidingö.

Ulf Friberg
Fastighetsmäklare Ulf Friberg 073-259 59 01

Kartdata ©2020 Google Användarvillkor

Duvholmen 2 - Lidingö
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00