Notholmen - Håbo

8 500 000 kr
				Array
(
    [0] => 0
)
			

Underbart sjöläge vid vägens slut

Stor härlig sjötomt med endast en granne. Här bor man året om eller som lyxigt fritidsnöje. Huvudbyggnad med stor charm, pool, böljande gräsytor, två gästhus, fantastisk bryggmiljö med badtunna, bastu och däck. Brygga med segeldjup. Här finns allt.

Fastighetsmäklare Camilla Eklund Camilla Eklund
Notholmen 14 - Bålsta
0 min
Med bilväg
187 m2
Tomtarea: 5010 m2

Synlig budgivning, allt öppet

Omvisning. Ring 0708879870 för tid.
Visning  tisdag 18 / 6

Ägandeform:

Friköpt - Småhus

Fastighetsbeteckning:

RÅBY 2:8

Land:

Sverige

Kommun:

Håbo

Stad:

Bålsta

Område:

Notholmen

Postnummer:

746 91

Tomtarea:

5010 Kvm (Fastighetsregistret)

Boarea:

187 Kvm (Fastighetsregistret)

Taxeringsuppgifter huvudbyggnad: 135 kvm boarea, 35 kvm biarea. Totalarea övriga byggnader 68 kvm.

Rum:

4

Varav sovrum:

2 till 3

Badrum:

2

Byggnadstyp:

1 plansvilla

Byggnadsår:

1985

Fasad:

Timrad

Tak:

Plåt

Stomme:

Trä

Bjälklag:

Trä

Grundläggning:

Krypgrund/gjuten platta

Grundmur:

Lecablock

Murstock:

Murad

Fönster:

3-glas isolerglas

Eldstad:

Murad öppen spis med braskassett

Ventilation:

Självdrag

Tv- internetutbud:

Fiber finns dragen fram till huset

Uppvärmning:

Värmepump Nibe, vattenburen värme med sjövattenledning

Vatten och avlopp:

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Planbestämmelser:

Detaljplan: Notholmen (2003-03-25) (genomförd )

Taxeringsvärde totalt:

6 823 000 kr

Taxeringsvärde fastighet:

1 823 000 kr

Taxeringsvärde tomt:

5 000 000 kr

Taxeringsår:

2018

Taxeringskod:

220

Skattesats:

33.05%

Värdeår:

1985

Fastighetsavgift:

8 049 kr

Värme:

23 850 kr/år

Vatten/Avlopp:

6 671 kr/år

Samfällighet:

500 kr/år

Renhållning:

2 981 kr/år

Driftskostnader totalt:

34 002 kr/år

Driftskostnader kommentar:

Försäkring och sotning ej angivet (sotat 2019)

Servitut:

Gemensamhetsanläggning Håbo RÅBY GA:2

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Välkomna

Välkomna till detta underbara sjöläge vid vägens slut på vackra Notholmen intill Mälarens lugna vatten. Här har man bara en granne och ingen genomfartstrafik. Ett hus som passar lika bra att bo i året om som att nyttja som lyxigt fritidsnöje.

Infart genom grindarna till stor grusplan framför garaget som är ca 30 kvm, isolerat och har vidbyggd carport. Vackra böljande gräsytor omger den charmiga timrade huvudbyggnaden om ca 187 kvm, byggd i flera nivåer för att smälta in fint i tomten och med en skyddad fin stenlagd innergård intill poolen med full utsikt över vattnet. Huset har 3 sovrum, stora härliga sällskapsytor samt två bad/duschrum.

Några trappor ner finns underbar bryggmiljö med insynsskyddat trädäck och brygga med segeldjup. Bastu endast några steg från vattnet och värmande badtunna. I tomtgräns finns strand samt praktisk eldriven ramp för att ta upp båten.

Den drygt 5000 kvm stora tomten är välskött och bördig och det odlas mycket, här finns både glasat uterum, växthus och trädgårdsland samt en rejäl sommarvattenanläggning för bevattning av grödorna.

Huvudbyggnaden

Välkommen in i rymlig hall med gott om garderober och inre hall mot sovrumsdelen. Rymligt badrum med tvättmaskin och torktumlare (2006/2007). Två sovrum, det ena med fin sjöutsikt och utgång till poolen. Till vänster från hallen finns köket, fullutrustat med kyl/frys, vinkyl, diskmaskin, dubbla ugnar samt induktionshäll. Maskiner och inredning från 2004/2005. Härlig sällskapsyta med matplats intill köket och utgång till innergården och poolen. Soffgrupp framför öppna spisen.

Intill sällskapsrummet i vinkeln ligger separat allrum/sovrum med utgång till tomten och eget duschrum/wc (2010). Intill finns teknikrum med värmepanna.

Gästhus och sjöstuga

På tomten finns två fina gästhus, ett om ca 20 kvm inrett med rum, duschrum och litet pentry, ett om ca 10 kvm inrett som sovrum. På bryggan finns sjöstugan nyttjas som förråd.

Om Notholmen och Bålsta

Notholmen var ursprungligen ett fritidshusområde som nu även till stor del bebos permanent tack vare kommunalt vatten och avlopp. Notholmen ligger ca 5 km söder om Bålsta centrum och ca 5 mil från Stockholm. Många pendlar från Bålsta station till Stockholm med pendeltåg, det tar ca 40 min. Även regionaltåg till Stockholm, Västerås och Göteborg stannar här. I Bålsta centrum finns all service man kan behöva, med affärer, restauranger och nöjen samt simhall, tennishall, ishall, bio, bowling och friidrottsarena.

Notholmen 14 - Bålsta
Stockgolm