Underbar kvällssol vid Nämdöfjärden

Ett läge utöver det vanliga med utsikt över hela Nämdöfjärden och dess fantastiska solnedgångar. Fastigheten har båtplats i skyddat läge. Går även reguljära turer från Stavsnäs till Krokudden (Nämdölinjen).

Alla bilder

Nämdöfjärden - Värmdö

Pris/bud
5 250 000 kr

Härligt skärgårdsställe på vackra och eftertraktade Nämdö, med fantastisk utsikt över Nämdöfjärden när den är som bäst. Här får man ett mycket tilltalande läge med härliga solnedgångar, vilket bara några få fastigheter i Stockholms skärgård har. Huvudbyggnaden ligger i ett fint läge uppe på berget med framförliggande altan i väster mot fjärden.

Huvudbyggnaden om ca 54 kvm har hall med gott om plats för kläder och skor. Direkt till vänster finns ett smakfullt renoverat badrum från 2021 med ljust kakel och klinker. Här finns dusch, förbränningstoalett, handfat och tvättmaskin med kombinerad torktumlare. Vidare in finns det rymliga sällskapsrum med braskamin - här njuter man av den vidsträckta utsikten över fjärden och dess öar. Sällskapsrummet har stora fönsterpartier mot väster med tydligt fokus på fjärden, här finns även en utgång till altanen mot Nämdöfjärden.

I anknytning till sällskapsrummet finns kök och matdel som även har en egen ingång till altanen i öster. Köket har uppdaterats 2020 med ny spis, kyl och frys samt köksfläkt. Det finns två sovrum ett med gott om plats för dubbel säng samt ett mindre sovrum.

Huvudbyggnaden är placerad på tomtens bästa läge. Altanen som följer huset från norr till söder gör att man alltid hittar en plats i solen från morgon till kväll. Från altanen når man gästhuset som vetter mot fjärden i väster. Här finns gott om plats för vänner och familj på besök. Det finns dessutom en bra förrådsbod om ca 10-15 kvm vid tomtens östrasida.

Nere vid Krokviken, ca 10 minuters promenad från fastigheten, ligger den gemensam bryggan med möjlighet till båtplats. Områdets fastigheter ansvarar tillsammans för det gemensamma pumphuset med brunn, samt bryggorna. Hos Lantmäteriet har en ansökan gjorts om att bilda en samfällighet.

Nuvarande ägare har borrat en ny brunn samt nyligen kopplat på fiber. Det finns en generös byggnadsplan som tillåter en byggrätt på 150 kvm ink uthus (se bifogad byggplan). 

Nämdö är en av de större öarna i Stockholms skärgård med mycket allmänägd mark och på många ställen nästan helt obebyggd. Det finns därmed gott om plats att strosa omkring och cykla på de slingriga grusvägarna. I Solvik finns lanthandel, krog med uteservering samt sjömack och uppe vid Östanvik finns gårdsbutik med ekologiskt odlade grönsaker. Den gamla skolan är idag skärgårdsmuseum med café och utställningar av olika konstnärer.

Ön trafikeras av Waxholmsbåten året runt. Det finns två till tre dagliga taxibåtsturer sommartid eller vintertid fre-sön så länge det är isfritt mellan Stavsnäs och Krokudden. Waxholmsbåt finns på andra sidan ön till Stavsnäs, Tyresö och Saltsjöbaden med turer vissa dagar till Strömkajen. Från fastigheten är det ca 200 m till passbåtsbryggan och till Solvik tar det ca 35-40 minuters promenad.

Theo Dietz
Fastighetsmäklare Theo Dietz 070-744 44 43

Kartdata ©2020 Google Användarvillkor

Nämdö Krokvik 123 - Nämdö
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00