Ljusterö - Österåker

2 350 000 kr
				Array
(
    [0] => 0
)
			

Torpardrömmar på Ljusterö

Ljuvligt torp med charmig patina och blommande trädgård. Helt insynsskyddat läge och cykelavstånd till härlig badsjö. Möjligt att nyttja året om. Busshållplats alldeles intill tomten.

Fastighetsmäklare Camilla Eklund Camilla Eklund
Gärdsviksvägen 49 - Ljusterö
5 min
Med bilväg
70 m2
Tomtarea: 1384 m2
Visas efter överenskommelse

Ägandeform:

Friköpt - Småhus

Fastighetsbeteckning:

INNEBY 3:30

Land:

Sverige

Kommun:

Österåker

Stad:

Ljusterö

Område:

Ljusterö

Postnummer:

184 95

Tomtarea:

1384 Kvm (Fastighetsregistret)

Boarea:

70 Kvm (Fastighetsregistret)

Rum:

4

Varav sovrum:

2

Badrum:

1

Byggnadstyp:

1 1/2 plans fritidshus

Byggnadsår:

1933

Fasad:

Trä

Tak:

Plåt

Stomme:

Timmer

Bjälklag:

Trä

Grundläggning:

Torpargrund

Grundmur:

Natursten/betong

Fönster:

1- och 2-glas

Eldstad:

Vedspis, braskamin

Ventilation:

Självdrag

Uppvärmning:

Direkt el/luftvärmepump/braskamin/vedspis

Vatten och avlopp:

Egen borrad brunn, 52 m. Avlopp till minireningsverk Greenrock 10 sp med infiltration

Taxeringsvärde totalt:

1 345 000 kr

Taxeringsvärde fastighet:

732 000 kr

Taxeringsvärde tomt:

613 000 kr

Taxeringsår:

2018

Taxeringskod:

220

Skattesats:

29.18%

Värdeår:

1933

Fastighetsavgift:

8 049 kr

Värme:

15 000 kr/år

Vatten/Avlopp:

1 500 kr/år

Sotning:

175 kr/år

Renhållning:

1 370 kr/år

Försäkring:

2 448 kr/år

Driftskostnader totalt:

20 493 kr/år

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

En torpidyll

Vägen till Gärdsvik är förmodligen Ljusterös vackraste. Här ligger Grosshandlarvillor varvade med härliga små torp och vackra gårdar. Gamla fallfärdiga gärdesgårdar samsas i vägkanten med vackra knotiga körsbärs- och äppelträd.

Huset på Gärdsviksvägen med nummer 49 ligger varmt inbäddat i grönska och med fri utsikt över ängarna. Här väntar en vacker uppväxt trädgård med knotiga äppelträd, odlingar och en mängd blommor på ny ägare. Genom den vita grinden välkomnas vi in i en insynsskyddad oas. Det charmiga torpet med sin vackra glasveranda är oemotståndligt. Här finns gästhuset om ca 15 m² med praktsk jordkällare under. 

Entrén till torpet ligger i söder och tomten vetter mot sydost. Bottenplanets fönster är utbytta till nya fina 2-glasfönster med blå spröjs och huset med sin röda fasad och blå och vita snickerier är verkligen en färgklick i vårens ljusa grönska.

Från hallen kommer man in till sällskapsrummet med vitmålade trägolv och tapetserade väggar. Här värmer braskaminen men också den praktiska luftvärmepumpen. Genom ett fönster kan vi kika in till den ljusa glasverandan. Men först köket - ett nytt härligt lantkök i den rätta stilen. Här finns spis och kyl/frys samt en gammal vacker vedspis. Platsbyggd inredning bidrar till den lantliga känslan. Steget till den ljusa verandan är inte långt och här finns dörr ut till trädgården. Tänk att slå sig ner på stentrappan med en kopp kaffe och njuta av fågelkvittret och morgonsolens första värmande strålar. Den ståtliga asken ger en stunds skugga på eftermiddagen, annars badar tomten i sol. Trädgården är en dröm. Här finns ståtliga körsbärsträd, äpple och päron. Gamla bekantingar som löjtnantshjärta, vinbär och rhododendron. Syrener i överflöd. Bästa kombon, jordgubbar och rabarber samsas i pallkragarna.

Under trappan som leder till övervåningen finns kaklad dusch med sjöstensgolv (2007) och WC (2010) inrymda. Fastigheten har eget avlopp till reningsverk med infiltration.

Övervåningen har kvar sina gamla handblåsta englasfönster med vacker spröjs och här finns två rymliga rum, det ena med vedspisen bevarad. Båda rummen har vackert vitmålat trägolv samt takkupa med utsikt över ängarna och åkrarna.

Från torpet kan man ta cykeln och följa Gärdsviksvägen förbi grannens tomt och svänga vänster efter brevlådorna. Ett par hundra meter ner tar man höger in i skogen på en stig - här öppnar sig en glänta med en ljuvlig liten badplats i insjön Skären. Varma bad på egen hand i kristallklart vatten. Här brukar inte vara många besökare. Längtar man till havet följer man istället Gärdsviksvägen ner till Gärdsviks brygga. Här är skärgårdens alla utfryktsmål nära - varför inte ta en tur över till Siarö?

På Ljusterö finns något för alla. Här finns golfbana. Naturreservatet Östra Lagnö har genuin roslagsnatur, härliga badklippor och strålande vy mot ytterskärgården. Vid Ljusterö torg finns restaurang, mataffär och butiker. 

Till Ljusterö går vägfärja och SL-buss. Bussen stannar alldeles intill huset, hållplats "Inneby". Dessutom trafikeras Ljusterö dagligen av Waxholmsbolaget.

Välkomna på visning

Gärdsviksvägen 49 - Ljusterö
Stockgolm