Södermöja - Värmdö

1 500 000 kr

Tomt - Sjöutsikt - Södermöja

Byggrätt för fritidsboende på Södermöja med vacker sjöutsikt mot farleden i öster. Södermöja trafikeras året runt.

Fastighetsmäklare Peter Ribbing Peter Ribbing
Södermöja 463 - MÖJA
1 min
Nås med båt
Tomtarea: 2223 m2
Visas efter överenskommelse

Ägandeform:

Friköpt - Tomt

Fastighetsbeteckning:

Södermöja 1:205

Land:

Sverige

Kommun:

Värmdö

Stad:

MÖJA

Område:

Södermöja

Församling:

Djurö, Möja och Nämdö

Postnummer:

130 43

Tomtarea:

2223 Kvm

Huvudsakligt väderstreck:

Ö

Planbestämmelser:

Utanför detaljplan (genomförd )

Skattesats:

31.26%

:

0 kr/år

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Beskrivning

Lättbyggd tomt med bra underlag för byggnation. Bygg på berg i dager vid sydöstra delen av Södermöja.  

Vacker sjöutsikt mot farleden i öster och Storö-Bockö-Lökaö naturreservat.

Avstyckad tomt som ger möjlighet till byggandet av ett fritidshus. Byggrätt 150 kvm i ett våningsplan 

Tomten ligger utanför planerat område och utanför strandskyddet (100 m från stranden).  

Område

Södermöja ligger ca 40 meter från Möja och mellan dessa två ligger Möjaström som är en trevlig båtfärd in mot stan eller ut till den yttre skärgården. Södermöja är en mindre ö med ca 16 bofasta personer som och erbjuder en trivsam vistelse för permanent eller fritidsboende. 

Möja är en stor ö med många bofasta och bra service. Här finns en affär som är öppen året runt i Berg. Flera restauranger t ex Wikströms Fisk i Ramsmora och Möja Värdhus & Bageri i Berg med möjlighet till övernattning. Bageriet på Möja har hundraåriga anor. I dagens bageri har det bakats bröd sedan 40-talet. 

Kommunikationen till Möja är enkel via Vaxholmsbolaget och Cinderella som trafikerar regelbundet. 

Möja har både skola och dagis. Affär och flera boenden är öppna året runt. Företagsverksamheter som båtvarv, sjömack, snickeri, affärer, fiskförsäljning, vandrarhem och krogar.

En trevlig välsorterad coop butik som har det mesta, även drivmedel, gasol och är ombud för apotek och systembolag.

Möjaskärgården öster om Möja är en övärld med sparsam bebyggelse. Där öppnar havet upp sig med ytterskärgården som närmsta granne. Utflyksmål kan vara Björkskär, Lilla och Stora Nassa eller Kallskär. 

Kartdata ©2019 Google Användarvillkor

Södermöja 463 - MÖJA
Stockgolm