Tomt i Långviksnäs på Möja

Möjlighet att bygga och skapa eget boende på en lättbyggd tomt med högt och fritt läge i vacker natur. Tomten ligger längs med landsvägen vilket förenklar transport av byggmaterial. Waxholmsbåt finns tillgängligt från Långvik. VA i området för modernt boende. Förhandsbesked om 1½ plans villa godkänt av kommunen. Waxholmsbolaget trafikerar Möja året runt. Nära till Långvik ångbåtsbrygga med sandstrand, bryggor och affär.

Möja Långvik
Gästhamn Långvik
Badstrand Långvik
Alla bilder

Långviksnäs - Värmdö

Pris/bud
1 500 000 kr
Beskrivning

Goda förutsättningar finns för att skapa sig sitt eget drömboende med alla moderna bekvämligheter i en äldre skärgårdsbebyggelse med vacker skärgårdsnatur. Tomten ligger högt och fritt i lugna Långviksnäs med många bofasta och gångavstånd till Långviks brygga. Lättbyggd tomt som ligger längs med landsvägen och förenklar därmed byggtransporterna till och från tomten. Waxholmsbåten finns tillgänglig från Ångbåtsbryggan i Långvik där större transporter av byggmaterial kan komma fram på ett enkelt sätt.

El finns i området och anslutningen sker via Vattenfall. Vatten och avlopp finns tillgängligt i området för ett modernt boende med möjlighet till vatten och avlopp året runt via: Långviks VA Ekonomisk förening (LVA) som på norra Möja i områdena Långvik och Långviksnäs har 95 anslutna fastigheter och tillhandahåller dricksvatten och avloppstjänster till andelsägarnas fastigheter. LVA har kapacitet att ansluta alla fastigheter inom verksamhetsområdet.

Den nya fastigheten har inte sjöviste eller båtplats men det finns ett par samfälligheter i Långviken där båtplats ev. kan hyras alternativt hos Östermans båtvarv i Möjaström

Möja Långvik

På gångavstånd finns badmöjlighet både i havet eller någon av insjöarna. Stora delar av ön består av naturreservat med rikt djurliv. Möja är en av de stora öarna i ytterskärgården med bofast befolkning och ett aktivt näringsliv. Här finns det mesta man kan tänkas behöva.

Långvik ligger på den norra, lugnare delen av Möja. Här finns ett sommaröppet Coop, bränslestation, krog och gästhamn. I närmaste byn Ramsmora finns även den omtyckta fiskrestaurangen Wikströms Fisk. 

I öns största by, Berg, ca 6 km bort, finns en åretruntöppen Coop-affär som är ombud för Systembolaget och apoteket. Dansbanan med musikspelningar och bio, Möja Värdshus och bageri, pizzeria, fiskbod och café på sommaren. Möja Kyrka har dessutom en aktiv församling med aktiviteter, gudstjänst och kör.

På ön finns också cykel och kajakuthyrning, vandrarhem och båttaxi – ja, faktiskt allt som behövs för en skön skärgårdssommar, endast ca 3 timmar med kommunaltrafik från Slussen i Stockholm.

Peter Ribbing
Fastighetsmäklare Peter Ribbing 072-858 37 41
Långviksnäs - Värmdö
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00