Tillfälle att förvärva egen ö med ett ypperligt läge i skärgården.

Här erbjuds allt man kan önska sig av enastående vacker skärgårdsnatur. Fyra hus som smälter in med öns vackra natur med dess flata klipphällar. Två brygganläggningar och härliga bad och dykmöjligheter runt ön. Privat läge med klart vatten och sol från morgon till kväll. En sann skärgårdsdröm strax intill Nämdöfjärden med nära till fastlandet. Stor Finn är centralt placerad i Stockholms Skärgård. Bil och båtplats på Ingarö.

Stor Finn
Östra huset
Solnedgången vid västra bryggan är ett fint skådespel
Alla bilder

Ingarö - Värmdö

Pris/bud
25 000 000 kr
Beskrivning

Egen ö med enastående vacker skärgårdsnatur och 4 fritidshus. Endast 30 minuter från Stockholms innerstad. Resan till ön börjar från Ingarö, där både bil och båtplats finns vid Eknäs brygga. Med egen båt är det en vacker båtfärd om 10 minuter genom en mindre arkipelag innan man kommer fram till Stor Finn där man enkelt förtöjer vid en av de två brygganläggningarna som erbjuds för förtöjning.

I Väster finns den tätaste bebyggelsen. Där ligger tre av fritidshusen samt en förrådsbyggnad. Man kommer in fint mellan öarna och lägger till vid den pålade bryggan. Läget är lugnt och bryggan ligger med relativt skyddat läge och har ett djup för normalstora motorbåtar, djupet är ca 1,8 m och passar även för mindre segelbåtar och katamaraner. Uteplatser finns för umgänge och grillning sena sommarkvällar i västerläge med en direkt anslutning till bryggan. Här kan man avnjuta middagen och de magiska solnedgångarna. Här lever man ett härligt skärgårdsliv och vid stranden finns en bod med plats för förvaring av flytvästar och fiskeredskap.

Stor Finn har varit i samma familjs ägo sedan 1950-talet och har använts för fritidsnöje och permanentboende.

Huvudbyggnaden är ett fritidshus från 30-talet som med lite vård och omsorg kommer till sin fulla rätt. Vardagsrum med stora fönster mot sjösidan i söderläge och en murad öppen spis som ger värme och atmosfär. Två platsbyggda sängplatser finns i vardagsrummet. Funktionellt kök med med gott om arbetsytor, kylskåp, spis och ugn drivet av gasol. Här finns även en effektiv vedspis. Matbord i köket med plats för 6 personer vid två fönster i sydväst. Sovrum med plats för en dubbelsäng samt fönster åt tre väderstreck. Täjstenskamin samt garderober för förvaring och en arbetsplats vid fönster  Trappa utifrån huset upp till inredd vind med extra sovplatser och förvaringsmöjligheter.

Med högt och fint västerläge finns ett knuttimrat hus med altan under tak som möjliggör ett utomhusliv under regniga dagar. Här finns det gott om plats för den obligatoriska grillningen samt matbord för flera. Kök och vardagsrum i öppen planlösning med stora fönster som ger ett bra ljusinsläpp. Kök med gott om förvaringsutrymmen och arbetsytor samt bardisk mot vardagsrummet. Sovrum med plats för dubbelsäng samt två fönster i sydväst. Sovrum med plats för våningssängar. Braskaminen i stora rummet är placerad tätt intill de båda sovrummen och värmer upp hela huset. 

En stuga med fint läge vid den nordvästra udden där man enkelt tar sig ett havsbad såväl vinter som sommar. Passar bra som gäststuga eller för tonåringen som vill rå sig själv, mindre kylskåp och gasolspis i öppen planlösning. Äldre vedspis som snabbt ger mysig värme. I den bakre delen av stugan finns det plats för dubbelsäng med underbar utsikt..

Via gångstig når man det östra fritidshuset som ligger på en liten förhöjning i nordöst med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. I murstocken finns en kamininsats som värmer upp huset och bidrar med härlig atmosfär 

Hit kommer man även med egen båt till bryggan som trots mera utsatt läge är enkel att lägga till vid.

Ingen el finns idag men kan genereras med solpaneler för att ge ett hushållsbehov via laddning av allt man önskar för drift av både avsaltningsanläggning samt för rening av sjövatten och förbränningstoalett. Att dra elkabel kostar ca 225 000 kr. (Offert finns från Vattenfall)

Området runt Stor Finn är vackert med kala klippor och mindre bebyggelse på några av öarna i området, ingen insyn från grannöarna. Direkt utanför den östra sidan ligger den stora Nämdöfjärden. Söderut går Jungfrufjärden ned mot Dalarö. Själva Stor Finn är kuperat med flata klippor samt fina gångstigar från öster till väster som knyter ihop bebyggelsen. 

Njut av kvälssolen på bryggan eller ta en simtur runt ön.

För middagstur med båten så finns Bistro Björkvik på Ingarö, Rögrund eller Bistro Malma Kvarn 

Varmt välkomna på visning. 

 

Område

Stor Finn är belägen nära fastlandet på Ingarö samt strax intill Nämdöfjärden. Gränsar mot Ingaröfjärden och Jungfrufjärden. Det är nära till Stavsnäs eller Nämdö för att med båten åka att handla eller besöka restaurang. Även Dalarö ligger inom ett rimligt avstånd.

Ulf Friberg
Fastighetsmäklare Ulf Friberg 073-259 59 01
Peter Ribbing
Fastighetsmäklare Peter Ribbing 072-858 37 41

Kartdata ©2020 Google Användarvillkor

Ingarö Stor-Finn 111 - Ingarö
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00