Tallhöjden - En sjönära och stilla oas i Ornöboda

Fritidshus på solig bergstomt med släta hällar och tallar. Endast 300 meter från bryggor och badstrand och strax ovanför skyddad vik med båtplats, sjöängar och en ekdunge med boulebana. Perfekt för den som njuta av sol, bad och stillheten i skärgården. Attraktivt område nära både fastland och havsband med W-båtförbindelse från Stockholm, Saltsjöbaden och Dalarö året runt.

Alla bilder

Ornöboda - Haninge

Pris/bud
1 650 000 kr
Området

Liten och välskött tomtägarförening i attraktivt område med stora allmänningar, småbåthamn och badplats. Samfällda ytor för bollspel och andra aktiviteter. Del i samfälld bastu vid badstranden. 

Ornöboda ligger på Ornös nordöstra del och har ingen bilväg utan endast W-båtsförbindelse. Övriga delar av Ornö nås genom gång- och cykelstigar. Ornö är södra skärgårdens största ö med bra bär och svampskogar, härliga badsjöar, vandringsleder, naturreservat, rikt djurliv, vacker flora och bra fiskevatten.  

Livsmedelsbutik, krog, bensinmack och båtvarv finns på Kymmendö - Strindbergs Hemsö - med roddavstånd på andra sidan sundet.  

W-båtsförbindelse från Stockholm och Dalarö (året runt) och vidare till Utö. Båtförbindelse från Ornöbodas brygga ut till öarna i ytterskärgården, bl.a till Fjärdlång, Huvudskär, Utö, m.fl öar och till Kyrkviken på Ornö.

Från Kymmendö finns även den nord-sydliga båtförbindelsen i Stockholms skärgård, mellan Nynäshamn och Arholma. En 70 sjömil lång båtlinje utmed hela den vackra ytterskärgården, från Simpnäs i norr, via Ornö och Utö, till Nynäshamn i söder. 

 

 

Byggnader

Huvudbyggnad ca 35 kvm, 2 rum och kök:
Entré från liten veranda under tak till liten tambur i anslutning till köket. Köksdel med öppen planlösning mot storstuga/vardagsrum. Ett mindre sovrum.

Gäststuga/friggebod ca 10 kvm:
Sovstuga med trägolv och tak till nock. Utvändig TC på baksidan.

Förrådsbod

Altan/Trädäck med fritt och soligt läge på berghällen.

Fastigheten är delägare (14 st) i gemensam vedeldad bastu vid badstranden.

Tillhörande båtplats vid samfälld brygga i Toren.

Tomt

Fin bergstomt med fritt, insynsskyddat och soligt läge med gräns mot samfällighet i tre väderstreck. Släta hällar och fina martallar. 

Endast 300 meter från bryggor och bad och strax ovanför Toren med båtbryggor, sjöängar och en ekdunge med boulebana. Ca 2 km till härliga insjöar med klippbad.

Eva Peterson
Fastighetsmäklare Eva Peterson 073-500 00 52

Kartdata ©2020 Google Användarvillkor

Ornöboda 44 - Ornö
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00