Länsö - Östhammar

2 750 000 kr
				Array
(
    [0] => 0
)
			

Sydvästläge på Länsö

Vacker sommarvilla på Länsö. Första huset som byggdes på ön. Massor av vackra detaljer och charm. 5 rum kök. Egen brygga och sjöbod. Bil och båtplats vid Sandika på fastlandet.

Fastighetsmäklare Mats Öhlin Mats Öhlin
Roparberget 1 - Östhammar
0 min
Nås med båt
120 m2
Tomtarea: 4400 m2
Biarea: 20 m2
Visas efter överenskommelse

Ägandeform:

Friköpt - Småhus

Fastighetsbeteckning:

BÖRSTILS-LÄNSÖ 1:172

Land:

Sverige

Kommun:

Östhammar

Stad:

Östhammar

Område:

Länsö

Postnummer:

742 92

Tomtarea:

4400 Kvm (Fastighetsregistret)

Biarea:

20 Kvm (Fastighetsregistret)

Boarea:

120 Kvm (Fastighetsregistret)

Rum:

5 rum och kök

Varav sovrum:

4

Badrum:

1

Byggnadstyp:

1 1/2 plansvilla

Byggnadsår:

1910

Fasad:

Trä

Tak:

Tegel

Plåtarbete:

Lackerad plåt

Stomme:

Trä

Bjälklag:

Trä

Grundläggning:

Torpargrund

Grundmur:

Natursten

Murstock:

Tegel

Fönster:

enkelglas

Eldstad:

Öppen spis, vedspis

Ventilation:

Självdrag

Uppvärmning:

Direkt el

Vatten och avlopp:

Enskilt vatten. BDT-avlopp till stenkista.

Huvudsakligt väderstreck:

SV

Taxeringsvärde totalt:

941 000 kr

Taxeringsvärde fastighet:

234 000 kr

Taxeringsvärde tomt:

707 000 kr

Taxeringsår:

2018

Taxeringskod:

220

Skattesats:

33.4%

Värdeår:

1929

Fastighetsavgift:

7 058 kr

El:

5 000 kr/år

Vatten/Avlopp:

500 kr/år

Samfällighet:

1 878 kr/år

Renhållning:

2 500 kr/år

Övrigt:

700 kr/år

Driftskostnader totalt:

10 578 kr/år

Servitut:

fnr_030110604: Gemensamhetsanläggning Östhammar BÖRSTILS-LÄNSÖ GA:1

Servitut:

fnr_030124244: Gemensamhetsanläggning Östhammar SANDIKA GA:5

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Roparberget Länsö

På vackra Länsö med fantastisk utsikt över vattnet och vacker trädgård ligger denna fantastiska sommarvilla från tidigt 1900-tal. Huset är det första som byggdes på ön och här finns massor av historia och karaktär. Huset ligger på en fin tomt som sluttar vackert ner mot sjön och bryggan. På kort avstånd från fastigheten ligger ett trevligt och välordnat bad med sandstrand och bryggor. På fastlandet har man både bil- och båtplats vid Sandika och huset nås efter en kort båttur därifrån. Det är så nära att här räcker det med en liten eka för den som inte vill köra större båt. Här kan man njuta året om av bad- och båtliv. Alldeles i närheten finns en uppsjö restauranger, affärer och övrig service.

Fastigheten ligger på södra Länsö och läget är verkligen vackert. Bra solläge med den sista kvällssolen in från sjön. Man ankommer till egna brygga och strax ovanför ligger en bra bod för förvaring av alla sjöprylar. Strax intill en jordkällare som sig bör och som fortfarande fungerar som ett bra sommarskafferi. Högst upp på tomten vilar den gamla sommarvillan vackert omgiven av uppvuxen trädgård med stora träd. Tomten är på ca 4 400 m² med härliga ytor för avkoppling och lek. Utsikten förändras konstant med årstiden och för den båtintresserade är detta ett eldorado, skådespelet av passerande båtar gör att det alltid finns något att vila ögonen på. På kort avstånd från fastigheten finns ett trevligt bad med både strand och brygga.

Huset är byggt 1910 och har alla attribut från den tiden. Massor av känsla och det är lite som en resa bakåt i tiden. Salt havsluft, bad från den egna bryggan, knarrande trägolv, spröjsade fönster och tidstypiska tapeter – här finns allt man önskar – en riktig sommardröm. Man kommer in i huset via den vackra altanen som ligger mot vattnet. En fin plats för middagar och avkoppling och med fin utsikt över tomten och bryggan. På bottenvåningen ligger ett vackert vardagsrum med stora spröjsade fönster mot vattnet. En vacker gammal bård på väggen bidrar till den rätta känslan tillsammans med furugolven. På bottenvåningen ligger husets kök med matplats och intill ett stort sovrum. Övre plan nås en vacker trappa och upp till en trapphall. Här har man tre rymliga sovrum med fina detaljer såsom spröjsade fönster vackra trägolv och med utsikt över trädgård och vatten. Intill trapphallen ligger husets duschrum.   

Länsö ligger knappt femton mil från Stockholm och dryga åtta mil från Uppsala. Vägen hit går genom fina landskap och Öregrund som ligger nära har en fin stadskärna och en bevarad känsla. Här är det liv och rörelse året runt, även om Öregrund som alla kuststäder lever upp extra under sommarmånaderna. I närheten ligger både Öregrund och Östhammar med ett rikt utbud av affärer och restauranger. Massor av fina utflyktsmål i den vackra omgivande skärgården.

Välkomna att besöka denna härliga sommarvilla i norra Roslagen!

 

 

Roparberget 1 - Östhammar
Stockgolm