Sydvästläge på Blidö 75 meter från bad och båtplats

I allra charmigaste Bullerbymiljö finner vi denna pärla endast 75 m från vattnet och med båtplats som ingår. Fin huvudbyggnad att nyttja året om, stor altan, rymliga sällskapsytor med öppen spis och högt i tak, fräscht kök, 2-3 sovrum samt dusch och wc. Vacker lättskött liten tomt med rosor och perenner. Gästhus som pricken över i.

Alla bilder

Blidö - Norrtälje

Pris/bud
2 775 000 kr
Välkomna till Blidö

Skomakarbacken är en charmig, smal bygata kantad av staket och stengärsgårdar, bebyggelsen huvudsakligen röda hus från sekelskiftet. Här finns ingen genomfartstrafik och promenaden ner till strandviste med båtplats vid gemensam brygga tar bara någon minut.

Den ca 825 kvm stora tomten ligger i sydväst med kvällssol och är lättskött med plana gräsytor, perenner och rosor. Vid infarten ligger förrådslängan med inrett gästrum och i motsatt hörn ligger huvudbyggnaden. Tillsammans med det faluröda staketet ger byggnaderna en trevligt inramad gårdsbild och här finns även en liten sjöglimt.

Huvudbyggnaden

Huvudbyggnaden uppfördes 1940 och byggdes till 1974. Entrén sker via stor altan, delvis under tak, till köket där hatthylla finns för kläderna innanför dörren. Arbetsköket är från 2011 och har spishäll, kyl/frys, diskmaskin, tvättmaskin och golvvärme.

Matplatsen ligger intill köket och här finns öppen spis av modellen Kronspis som ger bra värme. Man kan ledigt sitta 8 personer runt bordet.

Tre trappsteg ner ligger sällskapsrummet, ett ljust och härligt rum med högt i tak (3,10) och med utgång till altanen.

Det finns två sovrum, ett med våningssäng och ett stort sovrum med dubbelsäng. Det stora sovrummet kan delas av till två. Mellan sovrummen ligger duschrummet som har golvvärme, wc, dusch och tvättställskommod.

Det finns Fiber indraget i huset

Under huset finns en mindre matkällare med hyllor. Här finns också vattenpumpen med hydrofor och filter samt vv-beredare.

Förråd och gästhus

I förrådslängan har alldeles nyligen ett rymligt gästrum om drygt 15 kvm inretts med dubbla dörrar ut mot ny trädäckad uteplats.

Båtplats och bad

Fastigheten har del i GA:12, en gemensamhetsanläggning  där brygga med badstege finns. Till fastigheten hör båtplats längst ut på bryggan vid y-bommar. Vid stranden finns mysig gemensam sittplats med bord och bänkar och gräsyta.

Om ön

Till skärgårdsidyllen Blidö som även kallas ”ön i Solen” tar man sig enkelt med bil, båt eller buss. Med bil från centrala Stockholm nås färjan i Furusund på en dryg timme. SL kör kontinuerligt hela dagen buss in till Norrtälje så det finns goda möjligheter för att pendla in till fastlandet under hela året. Busshållplatsen ligger precis vid infarten till Skomakarbacken. Närmaste Waxholmsbrygga är Almvik, ett par hundra meters promenad söderut.

En populär nyöppnad krog finns i Stämmarsund, Blidö Brygga och Bistro. Här finns också vandrarhem och gästhamn. Med egen båt når man Lidö Krog, Fejan och Högmarsö Krog. Alla dessa har olika specialiteter och charm och är väl värda ett besök. 

Blidö är en komplett ö med många möjligheter för både fritids- och permanentboende. Här finns all service man kan tänka sig. Här finns skärgårdens mest välsorterade ICA butik som har öppet året runt. Vårdcentral finns om olyckan skulle vara framme och på sommarhalvåret finns en mängd aktiviteter för hela familjen såsom bio, konserter, auktioner och loppis och sportaktiviteter som tennis, padel, fotboll mm.

Varmt välkommen på visning!

Camilla Eklund
Fastighetsmäklare Camilla Eklund 070-887 98 70

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00