Strandtomt vid Hemmestasjön

Fint läge på Värmdö med strandtomt, brygga och pool. Villa med permanentstandard. Trädäckad altan med glasräcke och utomhusspa. Gästhus, förråd och garage.

Alla bilder

Kolvik - Värmdö

Pris/bud
9 500 000 kr
Beskrivning

Välkomna till Kolvik på Värmdö. Fastigheten är en strandtomt mot sjön som når ut till Torsbyfjärden via en mindre kanal. Det höga läget erbjuder en enastående vacker utsikt över området. Villan ligger strategiskt placerad på berget med soligt läge. Huset uppfördes 1939 och byggdes till 1996 samt har renoverats under de senaste åren till permanentstandard. Bryggan ligger med lugnt läge och är enkel att anlöpa. Sandstrand vid bryggan.

Fastigheten är en lättskött naturtomt om 2 500 m² med en platå där huvudbyggnad, gästhus och förrådsbyggnad är belägna. Tomten sluttar sedan ner mot vattnet och ner till brygganläggningen leder en trappa. 

Huset om ca 115 m² boyta är ett enplanshus med källare. Entré sker via farstu under tak till en stor välkomnande hall med gott om utrymme. En öppen planlösning med allrum och vardagsrum i fil. Öppen spis med insats placerad i mitten för bästa värmespridning. Allrummet har fönster i två väderstreck samt glasade pardörrar ut till altanen för att maximera ljus och utsikt. Genomgående är det fina trägolv och ljus färgsättning. Vardagsrummet med fönster i tre väderstreck samt brett fönsterparti mot sjön. Köket har högt till tak med synliga takbjälkar, fönster mot sjön samt utgång till altanen via glasade pardörrar. Funktionellt kök med vita skåpsluckor och glas med ljusgrön bakgrund som stänkskydd ovan bänkskivan. Kyl, frys, spishäll och fläkt. Diskmaskin och diskho vid fönster. Två stora sovrum med plats för dubbelsäng och garderobsvägg varav ett med fönster i två väderstreck samt fönster mot sjön. Mindre sovrum/gästrum. Badrum med klinkergolv samt mörkt kaklade väggar. Badrummet har dusch, handukstork, wc och handfat med underskåp. Även tvättmaskin och torktumlare finns här.

Trappa leder ner till nedre plan. Denna källarvåning med egen ingång omfattar ett rum som kan användas som eget boende samt en vinkällare. Här finns möjlighet för kreativ verksamhet som  drejning, målning och musikverksamhet.  

Vid bryggan som är en flytbrygga finns plats för mindre båtar och kajaker. Sandstranden invid bryggan är en fin lekplats för barnen och där kan man även grilla med vedeldad utomhusgrill. En mindre kanal finns för att ta sig ut från sjön till Torsbyfjärden. Samfällighetsföreningen har även båtplatser via fyra bryggor som ligger vid Torsbyfjärden ifall man önskar inneha en större båt för att ge sig ut på Östersjön.

Gästhuset om ca 30 kvm fungerar som ett separat eget boende för gäster eller äldre tonårsbarn. Rum med plats för säng och skrivbord. Funktionellt kök. Badrum med dusch, wc och handfat.

Invid gästhuset finns en isolerad friggebod med indragen el som idag används som förråd. Friggeboden har ett visst renoveringsbehov.

Garage med plats för 1 bil och Garo laddare för elbilar samt förrådsdel med plats för verktyg etc 

 

Område

Villaområde med gångavstånd till buss, skolor och förskolor, mataffär och restauranger. Området ligger i anslutning till Hemmesta Centrum. Närhet till havet via Torsbyfjärden. Bara några minuter från huset går även direktbussar till Slussen och till Stockholms Central.

Vid Hemmesta centrum hittar du mataffären Coop Konsum. Handelsområdet Värmdö Köpcentrum med ca 70 butiker, restauranger, mataffärer och två gymanläggningar. Området har ett brett utbud av skolor och aktiviteter, här ligger Hemmestaskolan som är en låg-mellan och högstadieskola. Även Viks skola samt en Montessoriskola med årskurs F-6.  Värmdövallen som har två sporthallar, en gymnastikhall, två konstgräsplaner, en grusplan samt en friidrottsanläggning.

 

Detaljplan

Detaljplanen tillåter en byggnadsarea på 200 kvm i 1 våning och 150 kvm  för byggnader i två våningar samt en komplementbyggnad på 60 kvm. 

Båtplats Torsbyfjärden

Kolviks samfällighetsförening  har 4 brygganläggningar mot Torsbyfjärden som hyr ut båtplatser till medlemmarna.

Årsavgift är fn 500 - 1 500 Kr/år

Peter Ribbing
Fastighetsmäklare Peter Ribbing 072-858 37 41

Kartdata ©2020 Google Användarvillkor

Källstigen 3 - Värmdö
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00