Vattubrinken - Södertälje

6 195 000 kr
				Array
(
    [0] => 0
)
			

Strandtomt med brygganläggning

Fräscht hus om 3 rum och kök med vacker sjöutsikt. Stor altan samt brygganläggning. Åretruntboende med kommunalt vatten och avlopp. Lugnt läge vid Södertäljekanal med pendlingsavstånd till Stockholm.

Fastighetsmäklare Peter Ribbing Peter Ribbing
Bofinksvägen 25 - Södertälje
0 min
Med bilväg
65 m2
Tomtarea: 2425 m2
Biarea: 6 m2
Visas efter överenskommelse

Ägandeform:

Friköpt - Småhus

Fastighetsbeteckning:

VATTUBRINKEN 3:1

Land:

Sverige

Kommun:

Södertälje

Stad:

Södertälje

Område:

Vattubrinken

Postnummer:

151 57

Tomtarea:

2425 Kvm (Fastighetsregistret)

Biarea:

6 Kvm (Fastighetsregistret)

Boarea:

65 Kvm (Fastighetsregistret)

Rum:

3 rum och kök

Varav sovrum:

2

Badrum:

1

Tillträde:

flexibelt

Byggnadstyp:

1 plans fritidshus med källare

Byggnadsår:

1943

Fasad:

Trä

Tak:

Papp

Plåtarbete:

Lackerad plåt

Stomme:

Trä

Bjälklag:

Trä

Grundläggning:

Krypgrund

Fönster:

2-glas och 3-glas

Eldstad:

Braskamin

Ventilation:

Självdrag

Uppvärmning:

Direkt el och braskamin

Vatten och avlopp:

Kommunalt VA

Allmänt skick:

Normalt

Planbestämmelser:

Detaljplan: Dammkärr-vattubrinken (2011-05-23) (genomförd )

Taxeringsvärde totalt:

2 747 000 kr

Taxeringsvärde fastighet:

631 000 kr

Taxeringsvärde tomt:

2 116 000 kr

Taxeringsår:

2018

Taxeringskod:

220

Skattesats:

32.23%

Värdeår:

1966

Energistatus:

Utförd

Fastighetsavgift:

8 049 kr

Värme:

13 300 kr/år

Vatten/Avlopp:

6 000 kr/år

Sotning:

250 kr/år

Samfällighet:

1 500 kr/år

Renhållning:

2 000 kr/år

Energiförbrukning:

110kwh/M2/år

Energiprestanda:

110kwh/M2/år kWh/Kvm och år

Energiklass:

F

Driftskostnader totalt:

23 050 kr/år

Servitut:

fnr_010434461: Gemensamhetsanläggning Södertälje VATTUBRINKEN GA:1

Parkering:

Typ: Tomtmark

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Beskrivning

Strandtomt med egen brygganläggning i Vattubrinken: Lugnt och lantligt område i Södertälje kommun med stort naturområde. 

Huvudhus med permanentstandard. Fastigheten ligger på bekvämt avstånd från Stockholm och resan hit tar mindre än en timme. 

Interiör 
Hall med ljus färgsättning och mörkt klinkergolv samt plats för avhängning. Vackert vardagsrum med trägolv och ljus färgsättning samt braskamin: Stort fönsterparti med glasade pardörrar ut mot altan och mälarens vatten. Fräscht kök med matplats för flera samt gott om förvaringsutrymmen. Glasade pardörrar ut till altan från köket. Vita skåpsluckor samt nyare vitvaror: Kyl och frys. Diskamskin. Induktionshäll. Kombiugn och ångugn.  Sovrum med plats för dubbelsäng samt glasade pardörrar ut till altanen. Sovrum med plats för våningssäng samt glasad altandörr ut till altanen. Badrum med klinkergolv och vitt kakel. Duschplats, vattentoalett och handfat med spegelskåp ovanför. Badrum med fönster. 

Stor altan med trädäck i anslutning till husets alla rum gör boendet enkelt. Från altanen har man en vacker sjöutsikt över Mälarens vatten. Flera uteplatser på altanen samt  markis som går att dra ut i dåilgt väder. Trappa ner till brygganläggningen. 

Stor brygganläggning med plats för flera båtar och med segelsbåtsdjup. Bryggdäck med plats för utemöbler och stort matbord. Badstege från bryggan. Lång sjöutiskt vid bryggan mot Birka. Här kan man ta det lugnt och njuta av sjölivet.

Grillplats.

Två förrådsbyggnader och grusad parkeringsplats finns på tomten. 

 

OBS: Möjlighet att bygga ut till 150 kvm i två plan samt en komplementsbyggnad. Kommunalt VA är installerat samt fiber finns förberett fram till huset. 

 

 

Bofinksvägen 25 - Södertälje
Stockgolm