Strandtomt i Saxarfjärden mot spektakulära solnedgångar

Stor naturtomt med härligt läge i skyddad viken med spektakulära solnedgångar. Vacker utsikt över skådespelet på Saxarfjärden. Stor strandplats med gröna lekytor och skönt bryggliv. Plats för många båtar och badleksaker. Ombonat och ljust renoverat hus om 4 rok med stora altaner runt om. Vardagsrum med eldstad. Fint kök och matplats mot vattnet. Modernt duschrum. Strax intill står gästhus. Ett trivsamt boende på vackra Älgön med fina motionsrundor, gemensamt midsommarfirande och Waxholmsbåt året om. Välkomna.

Bryggdäck och brygga
Huvudbyggnad
Glasveranda
Alla bilder

Älgön - Saxarfjärden - Österåker

Pris/bud
5 950 000 kr
Om Älgön 1:13

 

Makalöst vacker utsikt över fjärden och viken med spektakulära solnedgångar. Ljuvlig naturtomt med en stor plan strandplats mot soldäck och stor brygga. Här får man plats med alla badleksaker och flera motorbåtar längs med båda sidor på bryggan. Barnen kan spela boll på gräsplanen och sedan segla jolle i den skyddade viken. En utmärkt plats för sommarkollo. 

Naturtomten leder upp till huvudbyggnaden som byggdes till och helrenoverades 2013. Strax bakom huvudbyggnaden finns en inredd sovstuga. Lite längre bak på tomten bland höga vackra träd finns äldre förråd med mysigt torrdass. Längst bak på tomten möter Älgöns allmänna vägar som leder runt på ön för motion och bort till Waxholmsbåtsbryggan. 

Huvudbyggnaden ger ett mycket ljust och trivsamt intryck. Fina trägolv och ljusmålade träpaneler på väggarna. En sovrumsavdelning med tre rejäla sovrum varav det största är vänt mot vattnet med egen utgång till altanen. I husets mitt ligger vardagsrummet med härligt häng framför den öppna spisen. Rummet är öppet mot kök och matplatsen i glasverandan. Dubbla utgångar till det stora altanen där grillmiddagarna intas till kvällssolen. Köket är charmigt och har gott om förvaring. Glasverandan är en ljuvlig plats för långa middagar intill bästa vyn. Huset har en rymlig välkomnande hall och ett fräscht duschrum med Cinderellatoalett, tvättställ och duschhörna. Under huset finns ett litet källarförråd. Taket lades om i samband med utbyggnaden. 

Till fastigheten har man ev möjlighet till båtplats vid Lerviks brygga och parkeringsplats vid hamnplan.

Med egen båt tar det ca 15 minuter till Vaxholm för att handla eller avnjuta folkvimlet, en fika på hembygdsgården eller middag på någon av restaurangerna. Ca 15 minuter till Linanäs på Ljusterö med affär, sjömack och fina restauranger. Nära även till Grinda med värdshus/sjökrog och Sandöarna för trevliga badutflykter. Orkar man inte åka in och handla går det bra att beställa ut maten direkt till bryggan via Mathem. Livet i Saxarfjärden blir aldrig tråkigt. Vattensporter som vindsurfing, jollesegling och vattenskidor ligger nära till hands när man bor så här. Att avsluta en ruggig höstdag med en god bok framför brasan och fortfarande ha den påtagliga sjökontakten genom alla fönster ger en skön känsla som håller fram till nästa vår. Det går även bra att åka ut på vintern, då skärgården är som bäst - alldeles tyst.

På 1920-talets slut exploaterades Elgön och ca 80 tomter bildades varav de flesta längs med stränderna. Här byggdes små sommarvillor i olika utföranden för att locka ut stockholmarna på öarna. Här njöt man sommartid av den friska luften, glittrande vattnet och friheten - precis som idag. Elgön eller Älgön "man får välja" ligger i västra Saxarfjärden. Till ön går reguljär Waxholmsbåt året om och med flera turer per dag under högsäsong, vilket gör det möjligt att pendla till jobbet i Stockholm. Ön har trevliga promenad- och joggingstigar samt orörda allmänningar och naturbad. Ön är välskött och här arrangeras gemensamt midsommarfirande för både små och stora med trubadur och dans. Vid Ångbåtsbryggan finns vänthus och det är där man hämtar post och morgontidningen.

Varmt välkomna.

Tom Kallstenius
Fastighetsmäklare Tom Kallstenius 070-753 48 12

Kartdata ©2020 Google Användarvillkor

Elgöslingan 141 - Åkersberga
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00