Strandläge med brygga

Boendeidyll med härlig utsikt över Saxarfjärden i söder. Ombonad villa anno 1915 för året om och två fina gästhus med egna hushåll. En prunkande trädgård med fruktträd och bär. Egen rejäl brygga med plats för många båtar. Kommunalt vatten och avlopp. Hela skärgården finns utanför bryggan och endast 45 min med bil från Stockholms city. Välkomna.

Egen brygga för många båtar
1915
Alla bilder

Marsättra - Isättravik - Österåker

Pris/bud
13 900 000 kr
Om Margretelund 3:3

 

Välkomna till ett boende för många intill vacker fjärd och skyddad vik. En plats vid havet att njuta av året om. Endast 40 min från Stockholm. För båt- och skärgårdsälskaren är detta en oas. Hela skärgården ligger utanför med allt vad den har att erbjuda. Vaxholm, Grinda, Ljusterö och Ingmarsö - allt nås inom 30 min. Sköna promenader längs med stränderna och i orörd skog alldeles in på knuten. Här får man verkligen det bästa ett sjönära boende kan erbjuda.

Tomten är mycket väl utnyttjad med alla husen som står längst ut mot tomtgränserna. Vingården är vackert planerad mellan de övre bostadshusen. En prunkande trädgård med många fruktträd och bärbuskar. Många mysiga platser att njuta av i det gröna. På fastigheten finns även en borrad brunn med fint vatten. Dagarna njuter man på det stora bryggdäcket för solbad och bryggsegling. Småbarnen kan leka tryggt vid stranden. Här får man plats med flera båtar. 

Villans ursprung från 1915 känns fortfarande igen trots sitt fina moderna skick både utvändigt och invändigt. Huset är 120 m² och hela huset har vackra trägolv. Ljusa fina vägg- och takytor. Man välkomnas av en ljus hall med städskåp. Hallen sammanbinder både kök, vardagsrum och trappen till övervåningen. Kaklat badrum med golvvärme, badkar, duschhörna, wc, tvättställ och handuksvärmare. Allt mycket stilfullt. Köket är rymligt med matplats och vedspis med kåpa. Vardagsrummet har plats för både matsalsdel, soffgrupp och skrivbordshörna med sjöutsikt. Den stora murade spisen med insats har en central plats i rummet. Övre plan öppnas med en rymlig hall och halvmåneformat fönster. Två sovrum varav det största ut mot vattnet med utgång till balkong. Två klädkammare. Hela huset känns luftigt med högt i tak och rymliga rum. Källardelen nås från utsidan och består av två rum - går att inreda som sovrum. Under den stora altanen finns gott om förvaring under tak men utomhus.

Gästhuset på ca 50 m² är underhållet och har en ljuvlig vy. Här välkomnas man av en liten hall med garderob. Kök med god maskinell utrustning samt eldningsbar vedspis. Vardagsrummet och köket ligger i öppen planlösning och man har en härlig vy över vattnet. Stilfullt helkaklat duschrum med wc, tvättställ, handdukstork och duschhörna. Även golvvärme. Mysigt sovrum i husets bakkant med plats för dubbelsäng. I källaren som nås utifrån ligger tvättstugan med tvättmaskin och torktumlare samt separat ingång till husets matkällare med utmärkt förvaring av vinet, saft och sylt från trädgården. Ett garage ryms här också för den lilla sportbilen. Gästhuset är utmärkt som kontor, generationsboende eller uthyrning.. 

Sjöstugan längst ner på tomten är det senast ombyggda huset på fastigheten och är på ca 40 m². Kommunalt vatten och avlopp är indraget. Ett stort öppet rum som kan nyttjas som festlokal eller som idag boende med pentry. Härligt ljusinsläpp från många fönsterdörrar. Huset har en fin relaxavdelning med vedeldad bastu och intilliggande duschrum med wc och tvättställ. Med några korta steg så är man på bryggan för bad - sommar som vinter.

Fastigheten ligger utanför detaljplan, inom strandskydd och utbyggnad kan sökas lov för. Bygglov på tvåbilsgarage och vidbyggt växthus på villan har tidigare sökts och beviljats. Välkomna till en sjönära oas i Viken.

Tom Kallstenius
Fastighetsmäklare Tom Kallstenius 070-753 48 12

Kartdata ©2020 Google Användarvillkor

Marsättravägen 29 - Åkersberga
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00