Strålande sjöutsikt

Stort hus på ett underbart läge i Rånäs. Vackert placerat med högt läge och strålande utsikt över Skedviken. Bastu och gästhus intill samt stort garage och kontor. Nära till fina bad.

Flygbild
Huset
Alla bilder

Rånäs - Norrtälje

Pris/bud
6 500 000 kr

Välkomna ut till Rånäs och denna sjönära fastighet som lämpar sig för såväl fritids- som permanentboende. Omgivningarna är vackrast tänkbara med en blandning av sjö, skog och brutet landskap. Fastigheten ligger lite för sig själv, vid vägs ände på en höjd ovanför sjön Skedviken. Unik kulturhistorisk miljö med närhet till Rånäs slott, Fasterna Kyrka och Mörby slottsruin. Sjön Skedviken lämpar sig för både bad och fiske samt har ett rikt fågelliv där bland annat havsörnar är en del av vardagen.

Fastigheten har servitut för brygga och båtplats nere vid stranden. Ute på udden ligger en fin plats för bad vid stranden.

Stort hus, vackert placerat med högt läge och strålande utsikt över sjön Skedviken. Bastu och gästhus samt stort garage med kontor. Platsen är fantastisk med närhet till fina bad, natur och hästhagar.

Huset är ett stort med underbara sociala ytor och ligger med långsidan mot sjön. Väl inne välkomnas vi av en hall med ett praktiskt kapprum intill. Innanför ligger det vackra och rymliga köket med massor av plats för umgänge och matlagning. Gott om arbetsbänkar och en mycket trevlig matplats i den angränsande verandan med stora fönsterpartier mot sjön. Vackra trägolv och öppet upp i nock med synliga takbjälkar och timrad vägg bidrar fint till den rymliga och härliga känslan i köket. Intill köket ligger badrum och separat tvättstuga med praktisk grovingång mot trädgården. I tvättstugan är det förberett för en extra dusch.

Husets vardagsrum är väl tilltagna och egentligen tre intill varandra liggande rum. Med rätta attribut såsom vackra golvtiljor och väldigt smakfullt tapetserat. Perfekta ytor för umgänge och plats för många. Många vackra detaljer såsom den gamla spisen med bakugn, timrade väggar och dubbeldörrar mellan rummen. Från vardagsrummet finns en direkt utgång till altanen utanför. Innanför vardagsrummet ligger två bra sovrum med samma fina materialval.

En trappa upp finns tre rymliga sovrum varav ett lite större master bedroom med fantastisk utsikt mot vattnet. På övre plan finns dessutom en toalett. Övriga två sovrum nås via en mindre hall som idag är barnens lekrum men som naturligtvis kan finna annan användning. Gott om förvaring och garderober.

Gästhuset ligger alldeles intill stora huset med en underbar altan mellan dem. En skön plats där sista kvällssolen kan avnjutas med fin utsikt mot vattnet. Gästhuset består av en större förrådsdel i två plan och i andra änden en gästdel med bastu samt dusch och toalett på bottenvåningen. En trappa upp ligger ett fint sovrum med samma fina utsikt över vattnet.

Vid infarten till fastigheten ligger det stora dubbelgaraget med fjärrstyrd port och en separat kontorsdel för den som vill ha ett praktiskt hemmakontor eller gym.

Huset värms med bergvärme och har enskilt vatten och avlopp. För fastigheten gäller utomplansbestämmelser.

Rånäs är en populär ort och läget är vackert mot sjön. På nära avstånd finns vackra Rånäs slott med restaurang och konferensmöjligheter. Det är nära till Rimbo som har all tänkbar service vad gäller affärer och restauranger. Bra kommunikationer från Rimbo till Danderyds Sjukhus, Tekniska Högskolan samt Norrtälje och Uppsala. Avståndet till Stockholm är ca 7,5 mil och till Uppsala är det ca 4 mil. Det ligger ett flertal golfbanor i närområdet för den intresserade. Rånäs Skola och Ekebyholmsskolan ligger i närområdet.

Varmt välkomna till ett ställe som berör!

Mats Öhlin
Fastighetsmäklare Mats Öhlin 070-877 27 00

Kartdata ©2020 Google Användarvillkor

Svärlingevägen 36 - Rånäs
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00