Strålande högt söderläge på Skarpö

Härligt sekelskifteshus om ca 80 kvm på södervänd tomt. Sol hela dagen i lugnt vindskyddat högt läge. Härlig utsikt över Skarpö och mot Rindö. Sjöglimt. Lättskött sluttningstomt om 3210 kvm. Detaljplan som medger max 200 kvm byggnadsarea. Kommunalt VA.

Alla bilder

Skarpö - Vaxholm

Pris/bud
6 950 000 kr

Att bo på Skarpö med dess vackra miljö och bebyggelse är få förunnat. Ett unikt naturskönt område nära både vår vackra skärgård och med enkelt pendlingsavstånd till stadens arbete och puls. Skarpö med dess charm och läge i skärgården ger en livskvalitet som många genom åren har uppskattat. Här bor man mycket bra i vacker natur och lugn miljö. Skarpö når du via bro från Rindö och bilfärja från Vaxholm och Värmdö. I Vaxholm finns allt vad du behöver och även Rindö har skola, lanthandel, badhus med gym, marina mm.

Framme vid huset så möts man av lugnet och en lättskött trädgård i strålande söderläge. Huset om ca 80 kvm byggdes i början på sekelskiftet och har bebotts permanent men har under senare år använts som fritidsboende. Detaljplan innebär goda utbyggnadsmöjligheter. Med lite kärlek förvandlas detta hus till ett härligt boende för hela familjen.

Entré via baksidan av huset för oss in i hallen. Här finns ett nyrenoverat badrum med dusch, På detta plan även ett stort sällskapsrum samt kök. I sällskapsrummet en vedeldad kamin som sprider sin värme och gemytlighet kyliga dagar. En veranda med utsikt mot trädgård och mot Vaxholm. Trappan leder oss upp till ovanvåning med 2 sovrum samt ett allrum. En härlig balkong i rakt söderläge och fantastisk utsikt. Huset ligger högt avskilt långt från vägen. En friggebod finns tillgänglig. 

Detaljplan medger max 200 kvm byggnadsarea vilket hjälper till för att kunna bygga sitt drömboende.

Tomten om 3210 kvm är i sluttande plan i rakt söderläge. Här finns stora möjligheter att göra både gräsmattor och för den som önskar en prunkande trädgård. Både uppe vid huset och nere vid vägen finns idag goda parkeringsmöjligheter. Några hundra meters promenad från huset finns Skarpöviksbryggan här finns möjlighet till härliga bad. Bra picknic möjligheter.

Härliga löpstigar, promenadslingor, skog, gård med kor och får, tennisbana, kaj för Vaxholmsbåtar, ett otal badmöjligheter och bryggor med båtplatser, två gästplatser finns även för besökare. På sommaren finns aktiviteter som seglarskola, tennisskola och midsommarfirandet som är en självklarhet för den som vill. 

Tennisparken, som du enkelt går till, är Skarpös officiella samlingsplats för traditionellt midsommarfirande, pop-up restaurang med kända krögare, loppmarknader, kräftskivor, tennisturnering, årsmöten mm.

Här bor man mitt i skärgården och samtidigt lättillgängligt med bilväg ända fram. Skarpö är med sin vackra miljö och särpräglade bebyggelse unikt. Skarpö har förbindelse med Rindö via en bilbro. Strax efter bron på Rindö ligger färjeläget och det tar endast några minuter att komma över till Vaxholm där all tänkbar service, caféer och restauranger finns. I Vaxholm finns det även gott om affärer för kläder och inredning men även fiskaffär, brödbutiker och chokladaffär samt skolor. Färjorna går i tät trafik året om. Ett annat alternativ är att åka över till Värmdölandet från östra sidan av Rindö. På Rindö finns också skola, lanthandel, ostmakeri och en större marina mm. Batteriet är en populär restaurang vid Oxdjupet med fin kvällssol och sjöutsikt. Från påsk till Lucia går även täta turer med Waxholmsbolagets båtar från Skarpöborgs brygga om man vill ta båten till stan eller vidare ut i skärgården. Möjlighet till båtplats via ett kösystem. Med egen båt finns det gott om utflyktsmål och skärgårdskrogar på halvtimmens utflykt. Gästbrygga och ett flertal stränder och klippbad i området.

Färjorna från Vaxholm via Rindö går vid högtrafik var 10 min, sedan med 15, 20, 30 minuters intervaller beroende på tid på dygnet och trafik. Färjorna går naturligtvis hela året om och dygnet runt. Det går även att ta sig med bilfärjor till och från Värmdölandet.

Kajen för Vaxholmsbåt på Skarpö når du till fots på 5 minuter från fastigheten, pendlarbåt går också från Rindö och Vaxholm. Till Strömkajen tar det ca en timme beroende på båttyp. Ett enkelt och underbart sätt att ta sig in till Stockholm med Wifi och servering ombord. 

Varmt välkomna på visning!

 

 

 

Peter Svensson
Fastighetsmäklare Peter Svensson 070-753 08 99

Kartdata ©2020 Google Användarvillkor

Skarpövägen 23 - Vaxholm
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00