Mariefred stadskärna - Strängnäs

11 500 000 kr
				Array
(
    [0] => 0
)
			

Storslaget i rakt söderläge med vatten och genuin stadsmiljö som granne.

Alldeles vid vattnet ligger denna härliga 30-talsvilla med fantastiks plats för den stora familjen. Ca 200m² fördelat på idag två boende. Med lätthet byggs detta om för en familj. Oinredd vind med oändliga möjligheter. Källare under hela huset. 1048m² trädgårdstomt. Nära centrum i pittoreska Mariefred.

Fastighetsmäklare Peter Svensson Peter Svensson
Hertig Karls allé 14 - Mariefred
0 min
Med bilväg
200 m2
Tomtarea: 1050 m2
Biarea: 181 m2

Synlig budgivning, allt öppet

Ring för bokning av tid.
Visning  söndag 22 / 9

Ägandeform:

Friköpt - Småhus

Fastighetsbeteckning:

VASSEN 3

Land:

Sverige

Kommun:

Strängnäs

Stad:

Mariefred

Område:

Mariefred stadskärna

Postnummer:

647 32

Tomtarea:

1050 Kvm (Fastighetsregistret)

Biarea:

181 Kvm (Fastighetsregistret)

Boarea:

200 Kvm (Fastighetsregistret)

Rum:

7 samt 2 kök

Varav sovrum:

4 till 5

Badrum:

2

Byggnadstyp:

2 plan med vind och källare

Byggnadsår:

1936

Fasad:

Trä

Tak:

Betongpannor

Stomme:

Trä

Bjälklag:

Trä

Grundläggning:

Betongplatta

Murstock:

Murad

Fönster:

2-glas

Uppvärmning:

Bergvärme / vattenburen

Vatten och avlopp:

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Planbestämmelser:

Detaljplan: Astrea mfl,område öster,del av,mariefred (2010-10-06) (genomförd )

Taxeringsvärde totalt:

6 122 000 kr

Taxeringsvärde fastighet:

2 410 000 kr

Taxeringsvärde tomt:

3 712 000 kr

Taxeringsår:

2018

Taxeringskod:

220

Skattesats:

32.5%

Värdeår:

1946

Fastighetsavgift:

8 049 kr

:

0 kr/år

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Magnifikt vid Mälarens strand ligger denna 30-tals villa som varit i familjens ägo sen 1936. Ståtligt, stort om ca totalt 300 kvm med härlig vy över småbåtshamn och vattenspegel. Centrum siluetten med Gripsholms slott, kyrka och vacker byggnation tar andan ur en. Gångavstånd till allt vad Mariefred har att erbjuda.I denna pittoreska lilla stad finns verkligen det du behöver för ett behagligt liv.

För den som vill pendla in till centrala Stockholm så tar man sig med enkelhet på knappt 10 min till Läggesta station och här tar tåget ca 40 min in till stadens puls. Väljer man att åka bil hela vägen så gör du detta på ca 50 min. Sommartid så åker man gärna in till city med charmiga S/S Mariefred.

Huset byggdes på 30-talet och de ca 200 kvm är idag uppdelat på två stora lägenheter på två plan samt källare med teknik, tvätt och förråd. Längst upp en gigantisk oinredd vind. Med lätthet bygger man om detta om så önskas till en magnifikt boende för den stora familjen som önskar god plats.

Entréplan välkomnar oss in i hallen och här når man med lätthet de två vältilltagna sovrummen med god förvaring. Vardagsrummet vetter härligt mot sjösidan och i detta stora rum finns oändliga möjligheter att utveckla till både matsal, bibliotek eller som idag detta vackra vardagsrum. Här finns stora fönster med ljusinsläpp och med utsikt mot vattnet. Utgång till altan.Kök, matrum och ett härligt gammeldags skafferi står till förfogande. Naturligtvis badrum med dusch.

Den gedigna trappan leder oss upp till andra våningen och nästa våning som har en annan planlösning men är lika stor som entréplan. Här kommer man in i hall och till höger har vi det fullt utrustade köket med matplats. Två sovrum även på detta plan, mycket praktiska garderober. Toalett med dusch. Vardagsrummet har om möjligt ännu bättre vy över vattnet, den härliga balkongen i söderläge är en av husets favoritplatser. Vatten, småbåtshamn, folkliv, sol och en historisk vy. Kan det bli bättre. 

Längst upp i huset denna gigantiska rå vind med oändliga möjligheter, här kan inredas till kontor, film rum, festlokal, hobbyrum ja här är det bara fantasin som sätter gränser.Under hela huset en full källare med ståhöjd över hela. Tvättstuga, pannrum, snickarverkstad samt ett flertal förråd och WC.

Huset är gediget, stort, pampigt och passar för den som önskar ett boende utöver det vanliga alldeles vid Mälarens strand.Den 1 048 kvm stora tomten är lättskött och soldränkt. I perfekt solläge vid strandpromenaden och småbåtshamnen. Egen båtplats sökes via kommunen. 

 På ett par minuter når du in till den lilla stadens alla faciliteter såsom butiker, caféer, Gripsholms anrika värdshus, den vackra kyrkan, Gripsholms golfklubb och Gripsholms slott som erbjuder återkommande teaterupplevelser. Omedelbar närhet till Mälarens vatten med vackra strandpromenader. Här finns både gästhamn och marina. Omgivningarna och den sörmländska naturen inbjuder till promenader, jogging- och cykelturer. Dessutom finns här mataffärer såsom ICA och Coop, apotek, vårdcentral, tandläkare, och systembolag. 

Välkomna på visning.

Kartdata ©2019 Google Användarvillkor

Hertig Karls allé 14 - Mariefred
Stockgolm