Stor styckningsbar fastighet i populära Malma

Välkommen till denna härliga fastighet med huvudbyggnad om 60m² med stor altan i kvällssolsläge och gästhus. Tomten är en perfekt blandning av orörd naturtomt med berg i dagen, ängsmark och plana gräsmattor. I charmiga Malma bor man med havet, sjöar och ostörd natur inpå knuten. Fastigheten omfattas av detaljplan och är styckningsbar till tre fastigheter.

Altan i sydväst
Alla bilder

Malma - Värmdö

Pris/bud
6 900 000 kr
Malma

Välkomna ut till en sommaridyll i Malma, en pärla i sydvästläge med fin känsla. Vägen ut till fastigheten slingrar sig genom ett naturskönt skärgårdsområde som omgärdas av vatten, små insjöar och havsvikar, och ängsmark. Ett stenkast från fastigheten når man de populära insjöarna Sågträsk och Skepparviksträsk med badstränder och badklippor. Sjöarna når varma badtemperaturer redan tidigt på sommaren och här finns platser som erbjuder såväl morgon- som kvällssol. Naturreservatet på Malmahalvön erbjuder möjlighet till härliga skogspromenader, joggingturer och svampplockning. Ut mot Franska Stenarna och Nämdöfjärden finns möjlighet till härliga klippbad. 

Huvudhuset välkomnar med en praktisk hall med plats för avhängning. Från hallen når man det helkaklade badrummet med dusch, wc, handfat och tvättmaskin. Intill badrummet ligger master bedroom med hel garderobsvägg och plats för dubbelsäng. Vidare in öppnar kök och vardagsrum upp sig i en öppen planlösning. Matplatsen är strategiskt placerad mitt emot köket vid en fönsternisch där kvällssolen lyser in. Köket är modernt och har all tänkbar maskinell utrustning för att göra livet på landet lite bekvämare. En bardel i köket utgör det sociala navet i rummet. Här samlas man runt matlagningen och avnjuter drinken när vädret inte tillåter utegrill. I vardagsrummet finns även en värmande braskamin för årets kallare och mörkare dagar. Stora fönsterpartier och en altandörr ut mot däcket gör att detta rum fullständigt badar i ljus. Bredvid kök och matplats finns ytterligare två sovrum, båda med våningssängar. 

Altanen är stor och rymmer både matplats och solstolar och man kan nästan se det långa midsommarbordet stå uppdukat. Nedanför altanen sträcker en plan fin gräsmatta ut sig, perfekt för barnens alla lekar medan de vuxna förbereder grillen. Snett över gräsmattan finns en liten upphöjd platå med sittgrupp där man kan blicka ut över tomten och den fina ängen. 

Längre ner på tomten finns det charmiga lilla gästhuset, perfekt för tonårsbarnen eller när man får gäster. Den obligatoriska snickeboan finns vid infarten med tillhörande förråd och vedstapel. Bakom huset finns en söt liten lekstuga. 

På fastigheten finns borrad brunn och godkänt avlopp. Detaljplanen tillåter styckning till tre separata tomter (minsta tomtstorlek 2500 kvm).

Vid Malma Kvarn har Svenska Kryssarklubben sedan 1946 en segelbåtshamn med klubbhus och skärgårdskrog samt kiosk. Här ordnas midsommarfirande och uppskattade seglarläger för barn och ungdomar under sommarmånaderna. På Fågelbrolandet ligger välkända Fågelbro Golf & Country Club med en av Stockholms finaste golfbanor och uppskattat klubbhus med restaurang. Här finns också Stall Fågelbro, en förstklassig ridanläggning som erbjuder inackordering, ridlektioner och uteritter. Är man hästintresserad och vill ha någonting närmare, finns även en liten lokal ridskola, Stall Skepparviken, på väg ner mot ena insjön. 

Till fastigheten kommer man efter ca 45 minuters bilresa från Stockholms innerstad. Från Stavsnäsvägen går buss 433 och 434 till Slussen, bekvämt för gäster och barnen. Sommartid går även buss 432 hela vägen ut till Malma Kvarn och tillbaka till Stockholm.

Välkommen på visning!

Irina Bruzelius
Fastighetsmäklare Kontorschef Irina Bruzelius 070-551 72 88
Örsundsstigen 2 - Värmdö
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00