Stor sjötomt - Edlunda

Magnifikt läge vid strandkanten med en härlig utsikt över farlederna in till Stockholm och Vaxholm. Ljuvliga solnedgångar in över fastigheten. Här bor man rymligt på 241 kvm med mycket god komfort året om. Spännande arkitektur där gammal charm möter nya öppna ytor. Plats för stora familjen och vid den rejäla bryggan kan flera båtar samsas. Ordning och reda på vatten och avlopp med wc och dusch. Waxholmsbåt året om - endast 40 min från City och 10 min till skärgårdsstaden Vaxholm.

Man kan inte bo mer sjönära
Solnedgångar
Stora sociala ytor med skjutdörrar
Alla bilder

Sjötomt - Vaxholm

Pris/bud
11 500 000 kr
Om Edlunda

Njut av solnedgångarna över Bogesunds slott och skådespelet på fjärden från vackra Edlunda, en bilfri idyll några minuter söder om Vaxholm intill farleden mot Stockholm. Waxholmsbolaget trafikerar ön året runt och här finns några fastboende men ön är mest känd för sina många vackra Grosshandlarvillor som endast nyttjas under den varmare delen av året. Huset uppfördes runt sekelskiftet och har under de senaste åren genomgått en omfattande renovering och en större utbyggnad - nu erbjuds här ett förstklassigt fritidsboende med plats för den stora familjen.

Husets placering är direkt på strandkanten med en stor altan längs med sällskapsytorna. Nedanför ligger en rejäl stenkistbrygga i vinkel med y-bommar för trygg tilläggning och badlivet. Utsikten är mycket vacker och varje dag är här ett skådespel med fantastisk utsikt över farledens alla skepp, lyxkryssare och segelbåtar.

Runt skärgårdsvillan finns plana gräsytor och fina träckdäck. Stor ytor på baksida är utmärkta för att placera ett gästhus på. Utsikten härifrån är mäktig.  

Skärgårdsvillan är två sammanbyggda huskroppar, båda med egna kök, dusch och toalett. Den äldre delen i tre plan med sluttningsvåning, sällskapsvåning och sovrumsvåning. Den nya utbyggnaden är i ett plan med stort sovloft. Huskropparna hänger ihop med fina trapphus. 

Övervåningen har två fina sovrum varav det ena är rejält stort med kakelugn Sällskapsvåningen har kök med tillhörande matsal och utgång till middagsbalkong. I köket finns vedspis och full maskinell utrustning. I matsalen finns kakelugn. Separat sällskapsrum med kakelugn, här möblerar man upp med soffmöbler och tittar på tv rymmer soffmöbel. Rymlig hall med utgång till tomtens baksida med altan. Toalett och duschrum. I husets sluttningsvåning finns rymligt teknik, snickarrum. Här finns vattenanläggning mm. Ett trapphus med möblerbar yta leder oss upp till den nya huskroppens sovloft. Här får det plats med många sängar. 

Via sluttningsvåning passerar man ett sovrum och duschrum på väg in till det stora ateljérummet. I duschrummet finns wc, tvättställ och tvättmaskin/torktumlare. Ateljén har eget kök, braskamin och stora skjutdörrar mot havet och den stora altanen. En öppen yta med full takhöjd till nock och vackra bärande stockar.  

Ön och dess närmast grannö fick under senare delen av 1800-talet namnen Östra och Västra Granholmen efter bleckslagarmästarna och bröderna Erik och Carl Fredrik Granholm, som köpte de båda öarna på 1860-talet. Det nya namnet Edlunda har uppkommit efter grosshandlaren Theodor Edlund som på 1880-talet köpte den östra delen av ön och 1882 uppförde Villa Edlunda, det första huset på ön.

Från Edlunda är det enkelt att ta sig till både Vaxholm och Stockholm, och naturligtvis vidare ut i skärgården. Waxholmsbåten går flera turer dagligen och tar ca 45 min in till centrala Stockholm eller 15 min till Vaxholm vilket gör att det går alldeles utmärkt att pendla. In till Vaxholm tar det knappt 10 min med egen båt och här finns ett stort utbud av affärer, restauranger och all tänkbar service. 

Tom Kallstenius
Fastighetsmäklare Tom Kallstenius 070-753 48 12

Kartdata ©2020 Google Användarvillkor

Edlunda 41 - Vaxholm
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00