- Österåker

4 150 000 kr
				Array
(
    [0] => 0
)
			

Stor fin naturtomt i Lervik

Fritt och bra läge nära en av badplatserna i området. Huset på 65 m² passar utmärkt som året-runt-boende för en liten familj. Bergvärme som ger låga driftskostnader.

Fastighetsmäklare Birgitta Eklund Birgitta Eklund
Hamnvägen 4 - Åkersberga
2 min
Med bilväg
66 m2
Tomtarea: 4488 m2
Visas efter överenskommelse

Ägandeform:

Friköpt - Fritidshus

Fastighetsbeteckning:

Lervik 1:109

Land:

Sverige

Kommun:

Österåker

Stad:

Åkersberga

Församling:

Österåker-Östra Ryd

Postnummer:

184 63

Tomtarea:

4488 Kvm

Boarea:

66 Kvm

Rum:

3 rum och kök

Varav sovrum:

2

Tillträde:

Efter överenskommelse. Helst innan sommaren

Byggnadstyp:

1 plans med källare

Byggnadsår:

1956

Fasad:

Träpanel

Tak:

Plåt

Stomme:

Trä

Bjälklag:

Betong

Grundläggning:

Murar till berg

Murstock:

Tegel

Fönster:

2-glas

Eldstad:

Öppen spis

Ventilation:

Självdrag

Tv- internetutbud:

Fiber i området

Uppvärmning:

Bergvärme

Vatten och avlopp:

Egen borrad brunn, enskilt avlopp minireningverk från 2014

Planbestämmelser:

Byggnadsplan 1962-03-24 (genomförd )

Taxeringsvärde totalt:

2 200 000 kr

Taxeringsvärde fastighet:

390 000 kr

Taxeringsvärde tomt:

1 810 000 kr

Taxeringsår:

2018

Taxeringskod:

220

Skattesats:

29.18%

Taxeringen är preliminär:

Ja

Värdeår:

1956

Försäkring, fullvärde:

Ja

Energistatus:

Behövs ej

Fastighetsavgift:

8 049 kr

Värme:

10 000 kr/år

Vatten/Avlopp:

2 000 kr/år

Samfällighet:

2 000 kr/år

Renhållning:

2 400 kr/år

Driftskostnader totalt:

16 400 kr/år

Driftskostnader kommentar:

Schablonberäknad driftskostnad. Säljaren har själv inte bott i huset det senaste året

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Fint läge i Lervik

Fint och sjönära läge i Lervik. På fastigheten finns ett hus på ca 65 m² som passar lika bra som fritidshus som permanenthus. Stor sluttande naturtomt på 4 488 m² med blandade trädsorter, berghällar, lingonris och blåbärsbuskar. I sluttningen mot vägen finns gott om vildhallon. Närmast huset är en uteplats med soligt läge. Den övre delen längst bort från huset är huvudsakligen en skogstomt. Den delen är en relativt plan platå. Tomten är på totalt 4 488 m². Här bor man verkligen sjönära med brygga och badstrand på några minuters promenad bort.

Vid entrén finns en fin uteplats. En stentrappa leder in till kök och matplats. Köket är stilrent och snyggt med köksluckor från IKEA. Köket renoverades för några år sedan och då byttes även en del av vitvarorna ut. I vardagsrummet finns en öppen spis som ger både värme och trivsel. Det finns två sovrum, det ena med plats för dubbelsäng och egen utgång till tomten. Bägge har fria och rofyllda lägen. 
Duschrummet med handfat, duschhörna och w.c renoverades 2014. Här finns ett fönster som släpper in dagsljus.
Till källaren kommer man via en invändig trappa eller via separat ingång utifrån.
I källaren finns en tvättstuga och bergvärmeanläggningen. Bergvärmen installerades 2014. Säljaren har dimensionerat bergvärmen för att även passa ett större hus. 

Det finns en detaljplan för området och enligt planbestämmelserna får man bygga 80 m² byggyta i ett plan samt inredningsbar vind. Gårdsbyggnad får vara 40 m ². Attefallsregler medger 15 kvm tillbyggnad samt separat Attefallshus på 25 m². I Lervik har många byggt till och byggt nytt de senaste åren och i den omkringliggande bebyggelsen har flera fått dispens för att bygga större. Dispensärenden avgörs av kommunen vid bygglovsprövning. 
Kopia av detaljplan finns bifogad.
För mer information, kontakta Österåkers kommun.
Enligt detaljplanen får tomtmark inte vara mindre än 2 000 m². Tomten kan passa bra att stycka om den bedöms som lämplig med hänsyn tagen till lagar och praxis. Beslut om möjlighet till avstyckning tas av Lantmäteriet. 

Från tomten tar det bara några minuter att komma till havet för ett morgondopp. Här finns en fin badstrand och klippor. I området finns även flera badplatser. Från en del av tomten har man en liten sjöglimt. 
Man har hela skärgården runt knuten och ett flertal skärgårdskrogar nås inom en timme. Dessutom trafikerar Waxholmsbolaget Lerviks brygga. Ett fantastiskt sätt att komma ut till Lervik. 

Området Lervik är ett mycket omtyckt område längs kusten på fastlandet mellan Margretelund och Skärgårdsstad. Här finns både permanent- med fritidshusbebyggelse men utvecklingen går mot att fler fastigheter bebyggs med villkor. Här bor man i skärgården men har skolor, affärer och Åkersberga centrum inom 10 minuter. Restiden till Stockholm är ca 40 minuter med bil. Ett tips är att ta Waxholmsbåten till Stockholm, den angör nämligen Lerviks brygga 250 m från ytterdörren.

Hamnvägen 4 - Åkersberga
Stockgolm