Skarpö - Vaxholm

6 850 000 kr

Stilren villa nära badplats

Modern villa om ca 170 kvm med härlig rymd, stora fönster och fina materialval. Stor tomt om 2 936 m² med fritt läge. En altan sträcker sig runt alla sidor av huset. Här bor man mitt i skärgården med pendlingsavstånd till Stockholm.

Fastighetsmäklare Birgitta Eklund Birgitta Eklund
Gruvskogsvägen 24 - Vaxholm
4 min
Med bilväg
172 m2
Tomtarea: 2936 m2
Visas efter överenskommelse

Ägandeform:

Friköpt - Småhus

Fastighetsbeteckning:

SKARPÖ 1:344

Land:

Sverige

Kommun:

Vaxholm

Stad:

Vaxholm

Område:

Skarpö

Församling:

Vaxholm

Postnummer:

185 91

Tomtarea:

2936 Kvm (Fastighetsregistret)

Boarea:

172 Kvm (Fastighetsregistret)

Rum:

5

Varav sovrum:

3 till 4

Byggnadstyp:

2 plans villa

Byggnadsår:

2009

Fasad:

Stående träpanel

Tak:

Betongpannor

Stomme:

Trä

Bjälklag:

Trä

Grundläggning:

Betongplatta

Fönster:

3-glas

Uppvärmning:

Frånluftsvärmepump. Vattenburen golvvärme nedre plan, radiatorer övre plan

Vatten och avlopp:

Enskilt vatten, borrad brunn året om. Eget avlopp som idag är dels en slamavskiljare för BDT avlopp, dels en sluten tank för w.c. Kommunalt V/A är på gång och kommer troliegn dras fram ca 2020.

Planbestämmelser:

Detaljplan: För skarpö etapp 3,skarpö 1:13 m.fl (2016-02-22) (genomförd )

Taxeringsvärde totalt:

5 307 000 kr

Taxeringsvärde fastighet:

3 119 000 kr

Taxeringsvärde tomt:

2 188 000 kr

Taxeringsår:

2018

Taxeringskod:

220

Skattesats:

31.86%

Värdeår:

2009

Energistatus:

Ej utförd

Fastighetsavgift:

4 025 kr

Värme:

17 000 kr/år

Vatten/Avlopp:

6 800 kr/år

Samfällighet:

2 500 kr/år

Renhållning:

2 500 kr/år

Försäkring:

7 500 kr/år

Driftskostnader totalt:

36 300 kr/år

Servitut & GA:

fnr_010267189: Gemensamhetsanläggning Vaxholm SKARPÖ GA:1

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Stora fönster och öppen planlösning

Från färjan åker du längs slingrande vackra vägar från Rindö, över bron och vidare mot Skarpö. Framme vid Gruvskogsvägen 24 möts du möts av denna moderna villa med fritt och härligt läge. 
Här bor man mitt i naturen med närhet till badplatser och skärgårdsliv. Närmsta badplats ligger bara på några minuters promenadavstånd bort.

Det tar ca 1 timme att ta sig in till Stockholms innerstad med bil. Waxholmsbåten trafikerar Skarpöborgs brygga och dit cyklar man på 10 minuter. Ett trivsamt sätt att pendla till stan. 

Tomten på hela 2 936 m² är plan, solig och lättskött. Till största delen består tomten av naturmark och närmast huset är en plan gräsmatta. Runt omkring huset är ett trädäck och med sol hela dagen. Vid entrén är bästa platsen för middagar och grillkvällar. En stor del av tomten är orörd skogsmark och här kan barnen bygga sig en alldeles egen koja.

Så fort du kliver ur bilen möts du av lugnet, solen och fågelkvitter. Huset är byggt 2009 i klassisk svensk byggnadsstil som präglas av ljus och rymd. 

Entré under skyddande tak leder vidare in till hallen. Kök och vardagsrum hänger ihop i ljus och öppen planlösning. I köket är stilrena köksskåp från HTH och all modern köksutrustning som behövs. Med bra arbetsytor och gott om plats för familj och gäster kan man laga mat och samtidigt umgås. Kök och matplats hänger ihop med det väl tilltagna vardagsrummet.
Vardagsrummet, som är husets kärna, är placerad i mitt i huset. Det är öppet mellan våningarna och en takhöjd på över fem meter. Högt i tak och stora fönster mot naturen gör vardagsrummet extra ljust och trivsamt. I anslutning till vardagsrummet är ett bibliotek/sovrum med en fin dubbeldörr mot vardagsrummet. 
Tvättstugan är ljus och praktisk med egen ingång. Perfekt när du kommer hem från träning eller direkt utifrån trädgården. Det gör det enkelt att låta tvätten torka utomhus. Här finns tvättmaskin, torktumlare, värmepannan och  praktiska utrymmen. Värmepannan är en frånluftsvärmepump av märket Nibe Fighter. Det är vattenburen golvvärme på nedre plan och radiatorer på övre plan. På nedre plan finns ett helkaklat badrum med dusch. 


Trappan leder oss till övervåningen. Här finns tre väl tilltagna sovrum. Det största av sovrummen har eget badrum med både badkar och dusch. Alla sovrum har fönster med ljus från två väderstreck som tar tillvara på dagsljuset.

Två bra förrådsutrymmen där det ena mycket väl kan inredas till ytterligare ett badrum. 
Det kommer dras ut kommunalt vatten och avlopp. Delar av Skarpö är redan klara och den här fastigheten kommer att anslutas ca 2020. Idag finns en egen borrad brunn och eget avlopp.

Ett par minuters gångväg från huset så når du en härlig badstrand och brygga, utsikt över Rindösundet och Rindö. 

På Skarpö finns något för alla. Härliga löpstigar och promenadslingor. Tennisbana, ångbåtsbrygga, ett otal badmöjligheter och bryggor. Aktiviteter såsom seglingsskola, tennisskola och midsommarfirande är en självklarhet. 

Färjorna från Vaxholm via Rindö går med 20- minuters trafik, vid högtrafik så tätt som var 10 min. Naturligtvis hela året. Det går även att ta sig med bilfärjor från Värmdö landet. 

Skarpö

Skarpö har ett bra läge i skärgården med närhet till Vaxholm. Lättillgänglig med bilväg hela vägen fram till huset. 
Det är många vackra skärgårdshus på Skarpö, många som som byggdes vid förra sekelskiftet. 
Aktiviteter såsom segling, tennisskola och midsommarfirande är populära. Det finns även fria strövområden och skogsområden för svamp- och bärplockning. 
Skarpö har förbindelse med Rindö via en bilbro. Strax efter bron på Rindö ligger färjeläget och det tar endast några minuter att komma över till Vaxholm där all tänkbar service, caféer och restauranger finns. I Vaxholm finns gott om affärer för kläder och inredning men även fiskaffär, brödbutiker och chokladaffär. Färjorna går i tät trafik året om. Ett alternativ är att åka över till Värmdölandet från östra sidan av Rindö. På Rindö finns skola för de små, lanthandel, ostmakeri, marina mm. Populär restaurang vid Oxdjupet med fin kvällssol och sjöutsikt. Skarpö är med sin vackra miljö och särpräglade bebyggelse unikt. Från påsk till Lucia går även täta turer med Waxholmsbolagets båtar och till Skarpöborgs brygga om man vill ta båten till stan eller vidare ut i skärgården. Med egen båt finns det gott om utflyktsmål och skärgårdskrogar i närområdet.
Att få bo på Skarpö med sin vackra miljö och bebyggelse är få förunnat. Ett unikt naturskönt område nära både vår vackra skärgård och med enkelt pendlingsavstånd till stadens arbete och puls. 

Varmt välkomna på visning. 

Kartdata ©2019 Google Användarvillkor

Gruvskogsvägen 24 - Vaxholm
Stockgolm