Stilren villa nära badplats

Modern villa om ca 170 kvm med härlig rymd, stora fönster och fina materialval. Stor tomt om 2 936 m² med fritt läge. En altan sträcker sig runt alla sidor av huset. Här bor man mitt i skärgården med pendlingsavstånd till Stockholm. Kort promenad till en fin badplats.

Plan gräsmatta närmast huset
Huset byggdes 2009
Villa på Skarpö
Alla bilder

Skarpö - Vaxholm

Pris/bud
6 850 000 kr
Stora fönster och öppen planlösning

Från färjan åker du längs slingrande vackra vägar från Rindö, över bron och vidare mot Skarpö. Framme vid Gruvskogsvägen 24 möts du möts av denna moderna villa med fritt och härligt läge. 
Här bor man mitt i naturen med närhet till badplatser och skärgårdsliv. Närmsta badplats ligger bara på några minuters promenadavstånd bort.

Det tar ca 1 timme att ta sig in till Stockholms innerstad med bil. Waxholmsbåten trafikerar Skarpöborgs brygga och dit cyklar man på 10 minuter. Ett trivsamt sätt att pendla till stan. 

Tomten på hela 2 936 m² är plan, solig och lättskött. Till största delen består tomten av naturmark och närmast huset är en plan gräsmatta. Runt omkring huset är ett trädäck och med sol hela dagen. Vid entrén är bästa platsen för middagar och grillkvällar. En stor del av tomten är orörd skogsmark och här kan barnen bygga sig en alldeles egen koja.

Så fort du kliver ur bilen möts du av lugnet, solen och fågelkvitter. Huset är byggt 2009 i klassisk svensk byggnadsstil som präglas av ljus och rymd. 

Entré under skyddande tak leder vidare in till hallen. Kök och vardagsrum hänger ihop i ljus och öppen planlösning. I köket är stilrena köksskåp från HTH och all modern köksutrustning som behövs. Med bra arbetsytor och gott om plats för familj och gäster kan man laga mat och samtidigt umgås. Kök och matplats hänger ihop med det väl tilltagna vardagsrummet.
Vardagsrummet, som är husets kärna, är placerad i mitt i huset. Det är öppet mellan våningarna och en takhöjd på över fem meter. Högt i tak och stora fönster mot naturen gör vardagsrummet extra ljust och trivsamt. I anslutning till vardagsrummet är ett bibliotek/sovrum med en fin dubbeldörr mot vardagsrummet. 
Tvättstugan är ljus och praktisk med egen ingång. Perfekt när du kommer hem från träning eller direkt utifrån trädgården. Det gör det enkelt att låta tvätten torka utomhus. Här finns tvättmaskin, torktumlare, värmepannan och  praktiska utrymmen. Värmepannan är en frånluftsvärmepump av märket Nibe Fighter. Det är vattenburen golvvärme på nedre plan och radiatorer på övre plan. På nedre plan finns ett helkaklat badrum med dusch. 


Trappan leder oss till övervåningen. Här finns tre väl tilltagna sovrum. Det största av sovrummen har eget badrum med både badkar och dusch. Alla sovrum har fönster med ljus från två väderstreck som tar tillvara på dagsljuset.

Två bra förrådsutrymmen där det ena mycket väl kan inredas till ytterligare ett badrum. 
Det kommer dras ut kommunalt vatten och avlopp. Delar av Skarpö är redan klara och den här fastigheten kommer att anslutas ca 2020. Idag finns en egen borrad brunn och eget avlopp. Anslutningsavgiften är f.n ca 380 000:-

Ett par minuters gångväg från huset så når du en härlig badstrand och brygga, utsikt över Rindösundet och Rindö. 

På Skarpö finns något för alla. Härliga löpstigar och promenadslingor. Tennisbana, ångbåtsbrygga, ett otal badmöjligheter och bryggor. Aktiviteter såsom seglingsskola, tennisskola och midsommarfirande är en självklarhet. 

Färjorna från Vaxholm via Rindö går med 20- minuters trafik, vid högtrafik så tätt som var 10 min. Naturligtvis hela året. Det går även att ta sig med bilfärjor från Värmdö landet. 

Skarpö

Skarpö har ett bra läge i skärgården med närhet till Vaxholm. Lättillgänglig med bilväg hela vägen fram till huset. 
Det är många vackra skärgårdshus på Skarpö, många som som byggdes vid förra sekelskiftet. 
Aktiviteter såsom segling, tennisskola och midsommarfirande är populära. Det finns även fria strövområden och skogsområden för svamp- och bärplockning. 
Skarpö har förbindelse med Rindö via en bilbro. Strax efter bron på Rindö ligger färjeläget och det tar endast några minuter att komma över till Vaxholm där all tänkbar service, caféer och restauranger finns. I Vaxholm finns gott om affärer för kläder och inredning men även fiskaffär, brödbutiker och chokladaffär. Färjorna går i tät trafik året om. Ett alternativ är att åka över till Värmdölandet från östra sidan av Rindö. På Rindö finns skola för de små, lanthandel, ostmakeri, marina mm. Populär restaurang vid Oxdjupet med fin kvällssol och sjöutsikt. Skarpö är med sin vackra miljö och särpräglade bebyggelse unikt. Från påsk till Lucia går även täta turer med Waxholmsbolagets båtar och till Skarpöborgs brygga om man vill ta båten till stan eller vidare ut i skärgården. Med egen båt finns det gott om utflyktsmål och skärgårdskrogar i närområdet.
Att få bo på Skarpö med sin vackra miljö och bebyggelse är få förunnat. Ett unikt naturskönt område nära både vår vackra skärgård och med enkelt pendlingsavstånd till stadens arbete och puls. 

Varmt välkomna på visning. 

Birgitta Eklund
Fastighetsmäklare Birgitta Eklund 070-571 85 12

Kartdata ©2019 Google Användarvillkor

Gruvskogsvägen 24 - Vaxholm
Stockgolm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00