Stadsnära sjötomt - Fagersjö

Villa anno 1935 på stor sjötomt. Sagolik naturskön utsikt över Magelungen. Nybyggt Attefallhus. Rymligt dubbelgarage med uthyrningslägenhet. Gäststuga i form av rött sommartorp vid sjön. Ett verkligt unikt och sjönära boende endast 15 minuter från Stockholm city.

Alla bilder

Fagersjö - Stockholm

Pris/bud
13 500 000 kr

Så många kvalitéer

Ibland är det svårt att hitta kvalitéerna att lyfta fram i en bostad - här är det precis tvärt om. Vildandsvägen 36 erbjuder så många kvalitéer att det blir svårt att välja vad som är mest fantastiskt: sjötomt, nära stan, flera gästhus och uthyrningsmöjligheter, en riktigt stor tomt, naturskönt inbäddad i grönska, lugnt läge på återvändsgata, trädgårdstomt med frukt och bär, fantastiskt goda utbyggnadsmöjligheter, en stor magnifik ek, underskön utsikt som får dig att varje morgon nypa dig i armen för att förstå att det inte är en dröm. Missa inte chansen att uppleva denna fastighet som får begreppet ”sällan till salu” att återfå sin sanna innebörd.

Rymligt både ute och inne

Här har du och din familj möjlighet att förverkliga drömmen om en sjötomt så nära city. Denna villa finns belägen endast 15 minuters bilväg från Södermalm. Här finner man ett rymligt boende med en totalyta om 219 kvm i huvudbyggnaden och 115 kvm i övriga byggnader, tillsammans en yta om 334 kvm för boende och förvaring.

Den stora och öppna tomten om 2237 kvm med gräsytor och trevlig växtlighet har sol hela dagen och är lätt sluttande mot Magelungen. En riktig trädgårdstomt där det stora körsbärsträdet som du möter vid entrén ger rikligt med bär, jättegoda björnbär växer intill källaringången, hallon finns nyplanterade längs husets solsida, invid sjöstugan finns ett jordgubbsland och de unga äppelträden ger båda frukt.

 På fastigheten finns två separata gästhus om 20 respektive 25 kvm samt en lägenhet om 17 kvm i anslutning till garaget. Nuvarande ägare har hyrt ut ena gästhuset samt lägenheten i garagebyggnaden som tillsammans givit en intäkt om 15 300 kr/månad, vilket gjort boendet mycket ekonomiskt förmånligt. Stor uppfart med plats för flera bilar leder till väl tilltaget dubbelgarage. Garagebyggnaden är på dryga 70 kvm.

Anno 1935

Villan är uppförd 1935 och har renoverats de senaste åren. Husets öppna, sociala ytor och den generösa altanen som vetter mot sydväst bjuder in till såväl lek som långa middagar. Entré till stor och möblerbar hall med gott om förvaringsmöjligheter. Vidare nås sällskapsdel, matsal och kök, samtliga rum med ljusa ytskikt och generösa fönster som ger en härlig rymd.

Det öppna och ljusa köket är väl genomtänkt med bra ytor för både matlagning och umgänge. Här finns gott om förvaringsutrymmen i skåp och lådor. Vitvarorna utgörs av induktionshäll, ugn, mikro, integrerad diskmaskin samt rostfri kyl och frys. Matplatsen i köket ger gott om plats för en hel familj. Intill köket finns även på detta plan en nyligen renoverad gästtoalett med handfat och wc.

Sällskapsdel och matsal i fil med fönster ut mot trädgården och sjön. Från matsalen nås även den inglasade altanen. En trivsam plats att koppla av på och med sagolik utsikt över Magelungen.

Trappa i hallen leder upp till övervåningen och först nås hall och vidare stort och luftigt sovrum med fönster ut mot sjön samt dörr ut till balkong. Nyligen renoverat badrum med dubbeldusch, två handfat med kommod samt wc. Vidare nås ytterligare två sovrum varav ett större som används som arbetsrum, även det med fönster ut mot vattnet.

Trappa från hall på entréplan leder ner till källarvåning med stort allrum, goda förvaringsutrymmen samt tvättstuga med tvättmaskin, torktumlare och wc.

Önskar du förverkliga en större utbyggnad? Detaljplanen för fastigheten är för Stockholm kommun ovanligt utbygnadsgenerös utan begränsning i andel av tomtyta och utan någon specificerad maximal byggyta.


Naturskönt läge

Fagersjö och de vackra omgivningarna runt Magelungen är ett naturskönt och trivsamt område med närhet till city. Här finns förskolor, skola och busshållplats på mycket nära avstånd.  En kort promenad bort finns parkleken Måsen, en härlig lekpark med stora gräsytor, fotbollsplaner, barnhage och gungor. Under sommaren fylls plaskdammen där barnen kan ha vattenlek.

För den idrottsintresserade finns även motionsspår, utegym samt Farsta sim- och idrottshall i närheten. På 20 minuters promenad längs med Magelungen nås vackra Farsta Gård Värdshus med uteservering mot vattnet.

Adam Andersson
Fastighetsmäklare Adam Andersson 070-815 01 67

Kartdata ©2020 Google Användarvillkor

Vildandsvägen 36 - Farsta
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00