Timrarön - Österåker

2 550 000 kr
				Array
(
    [0] => 0
)
			

St Timrarö

Modernt stilfullt fritidshus på St Timrarö. Tre sovrum, allrum, kök i öppen planlösning, altaner och gäststuga. Bekvämligheter som WC/dusch. Båtplats.

Fastighetsmäklare Theo Dietz Theo Dietz
Söderängsstigen 18 - Åkersberga
4 min
Nås med båt
72 m2
Tomtarea: 2335 m2
Biarea: 20 m2
Visas efter överenskommelse

Ägandeform:

Friköpt - Småhus

Fastighetsbeteckning:

TIMRARÖN 1:105

Land:

Sverige

Kommun:

Österåker

Stad:

Åkersberga

Område:

Timrarön

Församling:

Österåker-Östra Ryd

Postnummer:

184 91

Tomtarea:

2335 Kvm (Fastighetsregistret)

Boarea:

72 Kvm (enligt säljaren)

Biarea:

20 Kvm (enligt säljaren)

Rum:

4 rum, varav 3 sovrum.

Varav sovrum:

3 till 2

Badrum:

1

Byggnadstyp:

1-plan

Byggnadsår:

2017

Fasad:

Trä

Tak:

Papp

Stomme:

Trä

Bjälklag:

Trä

Grundläggning:

Plintar

Fönster:

3-glasfönster

Ventilation:

Självdrag

Uppvärmning:

Direktverkande el

Vatten och avlopp:

Kommunalt vatten året om. Enskilt avlopp.

Planbestämmelser:

Byggnadsplan: Timrarön 1:17 (1953-12-21) (genomförd )

Taxeringsvärde totalt:

2 176 000 kr

Taxeringsvärde fastighet:

1 400 000 kr

Taxeringsvärde tomt:

776 000 kr

Taxeringsår:

2018

Taxeringskod:

220

Skattesats:

29.18%

Taxeringen är preliminär:

Ja

Energistatus:

Ej utförd

Fastighetsavgift:

8 049 kr

Samfällighet:

4 500 kr/år

Driftskostnader totalt:

4 500 kr/år

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Ta egen båt eller Waxholmsbåten ut till Stora Timrarö och njut av den härliga skärgårdsmiljön. På fem minuters gångavstånd från tomten når du vattnet, en lagom promenad till morgondoppet. Huset är byggt 2017, vilket ger tid över till annat än renovering eller byggnation som annars hör till det vanliga i skärgården. Koppla av med ett glas vin på altanen där solen lyser från tidig morgon till sent inpå kvällen. Närheten till bad, den egna båtplatsen och bryggan där Waxholmsbåtarna avgår gör boendet bekvämt och omväxlande.

Huset har allt man kan önska och på ca 72 m² med 3 sovrum, fullt utrustat kök i öppen planlösning med gott om plats för större möblemang så som soffgrupp och middagsdel. Badrummet finns vid entrén på byggnadens västra del med både tvättmaskin, torktumlare, wc och dusch allt är nytt och fräscht. Huset har en härlig öppen planlösning med stora skjutdörrar i glas mot terrassen vilket ger både ljus rymd. Huvudbyggnaden omgivs av en stor terrass som snyggt knyter ihop husen. Tomten med plana ytor runt huset bjuder in till lek för de små, ängen nedanför passar perfekt för ett parti kubb för de lite äldre.

Gästhus om ca 20 m² har gott om plats för dubbelsäng samt eget badrum med dusch och toalett.

På Stora Timrarön lever man ett bekvämt fritidsliv omgiven av vacker skärgård. På samma sida som denna fastighet ligger öns ångbåtsbrygga med reguljära turer in till Vaxholm och Stockholm. Från tomten leder två bra promenadstigar och man kan även köra moped/fyrhjuling för transporter. Med egen båt gör man utflykter till kända mål i skärgården som Linanäs/Ljusterö med sjökrogar, affär och bageri. Siaröfortet i Furusundsleden är väl värt ett besök. Grinda Wärdshus och Vaxholm ligger endast på 30 minuters båtresa.

Fastigheten har typkod 210 (Småhusenhet, tomtmark) idag vilket kommer ändras till typkod 220 (Småhusenhet, bebyggd).

Söderängsstigen 18 - Åkersberga
Stockgolm