Sommardröm med vy över ängar

På härliga Ingmarsö ligger detta gulliga sommarboende om ca 20 m². Det finns även möjligheter för den som vill utveckla och bygga vidare på sin skärgårdsdröm på denna naturtomt om 2629 m². Utsikt över gröna ängar. Ca 3 min gångväg från Ingmarsö krog, affär, gästhamn.

Alla bilder

Ingmarsö - Österåker

Pris/bud
2 295 000 kr
Ingmarsö en levande ö

Längs skön naturstig som leder oss fram till detta charmiga lilla fritidsboende om ca 20 m². En sydvänd naturtomt om 2 629 m². Lugnt läge och härlig vy över ängar. Ett kök och ett sovrum. Lämpar sig väl för sommardrömmen om boende på ö. Från Vaxholms bryggan så följer du stigen västerut ca 200 m och sen rakt norrut. Här öppnar sig ägarna upp och tomten ligger på en svagt sluttande naturtomt. För den som önskar att bygga vidare så finna alla möjligheter att utöka sina drömmar både arkitektoniskt och praktiskt. Tomtpinnar är utsatta för att markera tomtgräns. Fastigheten ligger utanför detaljplanerat område. Egen borrad brunn finns tillgänglig färdig att installera pump i. 

 På öns södra sida, cirka 3 min gångväg från fastigheten ligger öns centrum. Mataffär och en av skärgårdens bästa skärgårdskrogar finns här. Mataffären är välsorterad och öppen året runt. Affären är både systembolags- och apoteksombud och tillhandahåller även posttjänster. Vid affären finns även en brödbod och en sjömack.

Ön är cirka en mil lång och drygt en kilometer bred vilket gör att man har nära till allt samtidigt som man kan ta långa sköna promenader eller joggingturer över ön. Man kan hyra kanot, gå på tur med Islandshästar, cykla, vandra, plocka blåbär, lingon och svamp, med mera

Det är en livlig ö med många företag, bland annat gästhamn, båtvarv och bageri. Det finns också en skola med lekplats och fotbollsplan för barnen och ett litet men välsorterat bibliotek för alla. Här finns ett hundratal fastboende men på sommaren ökar antalet boende betydligt när sommargästerna anländer. Vid midsommar ordnas traditionsenligt midsommarfirande med dans kring midsommarstången. Några veckor senare är det dags för den omtalade Ingmarsöveckan med en mängd aktiviteter under en hel vecka, vilken avslutas med Ingmarsödagen med marknad, loppmarknad, olika löplopp, grillning, musik, med mera

På ön finns det hästar, får med sina lamm och kor som betar i hagarna och bidrar till den pittoreska stämningen på ön.

Nära allt med bra kommunikationer

Runt hörnet från Ingmarsö, endast 10 minuter med båt, ligger Finnhamn. Sommartid bjuder Finnhamns restaurang på en svårslagen utsikt och serverar högklassig skärgårdsmat. Här finns även vandrarhem, lanthandel och gott om rymliga naturhamnar för utflykter. På dagsutflyktsavstånd finns även populära Möja och Sandhamn, båda med bagerier, restaurang, folkliv och underbar skärgårdsnatur.

Waxholms båtarna trafikerar såväl södra som norra Ingmarsö året runt från Strömkajen. Till norra Ingmarsö går W-båtar också från Åsättra på Ljusterö. Sommartid går även Cinderellabåtarna från Nybrokajen till södra Ingmarsö. Det går likaså att ta sig till ön med taxibåt från Boda på Värmdö eller från Åsättra på Ljusterö.

Åk gärna ut och bekanta er med området samt ät en god middag på krogen. En härlig dagsutflykt. 

Peter Svensson
Fastighetsmäklare Peter Svensson 070-753 08 99

Kartdata ©2020 Google Användarvillkor

Kärrvretsvägen 4B - Ingmarsö
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00