Som en sjötomt

Med utsikt mot vattnet och den egna bryggan som ligger i tomtens förlägning ligger denna charmiga fastighet på Bodskär intill Söderöra. På tomten finns två stycken timrade hus om 70 respektive 20 m². På Bromskär en kort båttur bort finns både bil- och båtplats som följer med fastigheten.

Egen brygga
Från vattnet är det nära till husen
Alla bilder

Söderöra - Norrtälje

Pris/bud
3 750 000 kr

Utanför Blidös östra kust öppnar de stora vattnen upp sig och ytterskärgårdens innersta öar hägrar vid horisonten. Här,
som den första ön öster om Blidö, ligger Bodskär, en ö med 27 fastigheter och stora orörda partier med grönskande natur. Bodskär ligger intill Söderöra och endast ett mindre sund skiljer öarna åt. På denna sida av ön ligger fastigheten intill vattnet med egen brygga alldeles nedanför. På denna plats har man möjlighet att uppföra en egen sjöbod intill bryggan. Den västra stranden mot Blidö är i princip obebyggd och här kan man hitta sitt eget favoritställe för en picknick i kvällssolen. Båtarna ligger skyddad vid bryggan i Öjan mot Söderöra. Djupet är begränsat och för att komma in så är det motorbåt som gäller. Gäster med större båtar kan ankra upp lite söderut och det finns även en gemensam brygga som har bättre djup strax söderut. För att enkelt komma till ön finns båtplats och parkering i Bromskärs hamn på Blidö, hit tar det bara några minuter, och andel i Bromskärs Hamnförening ingår. Till Söderöra går dagligen passbåt alla dagar året runt. På sommaren trafikeras även Söderöra av Waxholmsbåt från Stockholm.

Tomten är har lätt sluttande gräsytor mot vattnet plana och ovan huset finns en lite mer varierad natur med odlingar och fruktträd. Tomten är ljus och erbjuder sol från tidig morgon till kväll. Huset är byggt i timmer och uppfördes under åren 1985-1985 och altanen ligger mot söder. Huset välkomnar med en hall och intill ligger tvättrummet, med handfat och modern förbränningstoalett. Intill detta ligger de tre sovrummen. Mot söder ligger ett allrum med kök, matplats och sällskapsdel. I detta rum finns braskamin och även vedspis mot köket som ger en bra värme under kallare årstider. Från allrummet finns en utgång till altanen och vid entrén finns en farstu under tak med sittplats. Härifrån har man fin utsikt från vattnet och det har man även från andra delar av huset. 

Strax nedanför huset ligger en gäststuga om ca 20 m² med altan mot söder med vattnet i blickfånget. Detta hus har ett fint gästrum, bastu och dusch. Har man behov av fler hus finns en byggnadsplan som medger huvudbyggnad om 80 m² och gästhus upp till 40 m². Idag finns på tomten även ett förråd och vedbod.

Med egen båt finns mycket att se och göra. Ytterskärgården hägrar som sagts tidigare österut och med egen båt finner man snabbt sin favorit kobbe. På ön finns flera bra badplatser om man inte badar vid stranden nedanför och dessa nås snabbt på några minuters promenad. Vill man promenera eller motionera finns Söderöra intill och hit kan man ro snabbt och enkelt. Åker man passbåt dit och vill vidare till ön är det många som har roddbåtar för att ta sig över Öjan som vattnet emellan kallas. Furusund ligger ett kort stycke norrut och här finns närmaste båtmack. Med bilen på
Blidö kommer man snabbt till ICA som erbjuder allt man kan behöva för att fylla skafferiet, kylen och frysen.
Krogar finns det gott om i närområdet om man inte vill laga maten själv, bl.a. på Fejan, i Blidösund, på Lidö och Högmarsö, ingen mer än 20 minuter bort med en normalsnabb båt.

Välkomna på visning!

Johan Vogel
Fastighetsmäklare Johan Vogel 070-753 48 11

Kartdata ©2020 Google Användarvillkor

Bodskäret 15 - Blidö
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00