Harka - Norrtälje

5 250 000 kr
				Array
(
    [0] => 0
)
			

Solnedgång över viken

Fantastiskt sjöställe i västerläge med högt läge. Utsikt över Norrtäljeviken och brygga nedanför. Stor altan med kvällssol. Bostadshus och tre gästhus.

Fastighetsmäklare Mats Öhlin Mats Öhlin
Harka Bergväg 31 - Norrtälje
1 min
Med bilväg
75 m2
Tomtarea: 1731 m2
Visas efter överenskommelse

Ägandeform:

Friköpt - Småhus

Fastighetsbeteckning:

HARKA 4:125

Land:

Sverige

Kommun:

Norrtälje

Stad:

Norrtälje

Område:

Harka

Postnummer:

761 98

Tomtarea:

1731 Kvm (Fastighetsregistret)

Boarea:

75 Kvm (Fastighetsregistret)

Rum:

4 rum och kök

Varav sovrum:

3

Badrum:

1

Byggnadstyp:

1 plans fritidshus

Byggnadsår:

1989

Fasad:

Trä

Tak:

Plåt

Plåtarbete:

Lackerad plåt

Stomme:

Trä

Bjälklag:

Trä

Grundläggning:

Torpargrund

Grundmur:

Betong

Murstock:

Tegel

Fönster:

2-glas

Eldstad:

Braskamin

Ventilation:

Självdrag

Uppvärmning:

Värmepump

Vatten och avlopp:

Samfällt vatten och egen brunn. Enskilt avlopp

Huvudsakligt väderstreck:

NV

Planbestämmelser:

Byggnadsplan: Harka 3:2 mfl (1964-10-02) (genomförd )

Taxeringsvärde totalt:

1 243 000 kr

Taxeringsvärde fastighet:

760 000 kr

Taxeringsvärde tomt:

483 000 kr

Taxeringsår:

2018

Taxeringskod:

220

Skattesats:

31.8%

Värdeår:

1989

Fastighetsavgift:

8 049 kr

El:

12 035 kr/år

Vatten/Avlopp:

2 650 kr/år

Sotning:

600 kr/år

Samfällighet:

3 350 kr/år

Renhållning:

1 500 kr/år

Försäkring:

1 944 kr/år

Övrigt:

1 000 kr/år

Driftskostnader totalt:

23 079 kr/år

Servitut:

fnr_010431955: Gemensamhetsanläggning Norrtälje HARKA GA:2

Servitut:

fnr_010490054: Gemensamhetsanläggning Norrtälje HARKA GA:9

Servitut:

fnr_010490055: Gemensamhetsanläggning Norrtälje HARKA GA:10

Servitut:

fnr_010490056: Gemensamhetsanläggning Norrtälje HARKA GA:11

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Västerläge med kvällssol

Underbart lantställe med fantastisk sjöutsikt och fint läge vid Norrtäljeviken. Huset är högt beläget och sjökontakten är total. Längre in i Norrtäljeviken ligger Norrtälje och nås efter en kort båtfärd och ut från viken kommer man snabbt ut i vacker skärgård. Läget är optimalt med sol hela dagen och ända in på kvällen.

Fin tomt ner mot den stora bryggan där man har båtplats vid Y-bom och fina badmöjligheter. Rejäl brygga för båtförtöjning och härliga bad och fint bryggdäck för avkoppling. Segelbåtsdjup vid bryggan så det är inga problem om båten är av det större slaget. Tomten är sluttar ner mot sjön och erbjuder flera platser för avkoppling och lek. Omväxlande gräsmattor och berg i dagen. Vid huset och mot sjön en väl tilltagen altan varifrån man har uppsikt över tomt och brygga och en panoramautsikt över Norrtäljeviken. En fantastisk plats med högt läge och fantastisk solnedgång. I Norrtäljeviken är vattnet lugnt. Här kan barnen bada och segla, vindsurfa och leka tryggt. Det är enkelt att ta sig ut till Lidöfjärden för trivsamma bad och fisketurer. Åk vidare till trevliga Fejan eller Lidö för lunch eller middag. Till Harka åker man med bil från t ex Stockholm på max 1 timme och man har även all tänkbar service i närliggande Norrtälje.

Huvudbyggnaden är placerad på tomtens högsta punkt och trevligt planerat. Huset byggdes 1989 och har löpande underhållits på ett bra sätt. Huset är mycket socialt med öppen planlösning vid kök och vardagsrum och sommartid öppnar man upp mot den stora terrassen med utekök och det är nog här man tillbringar den mesta tiden under sommarmånaderna. Huset är timrat och isolerat invändigt så att man kan njuta av det året om. Vardagsrummet ligger tillsammans med köket vackert vänt mot havet så sjökänslan är ständigt närvarande. Öppet upp i nock som skapar rymd åt rummet. Braskaminen är centralt placerad i vardagsrummet och mycket effektiv, den värmer skönt när kvällarna blir lite svalare.

I huvudbyggnaden finns tre bra sovrum varav ett med fin utsikt mot viken. Intill ligger husets kaklade duschrum med toalett. Avloppet är en sluten tank och separat BDT-avlopp för gråvatten. Vatten får man via en vattensamfällighet i området.

På tomten finns inte mindre än tre bra gäststugor så det är gott om plats för alla i familjen och besökande gäster. Högst upp ligger en gäststuga som är en dubbelstuga och som är isolerad så det kan användas hela året. Lite längre ner på tomten finns den andra stugan som även den är isolerad. Här finns dessutom ett lite enklare kök. Sista gästhuset ligger längst ner på tomten men denna är oisolerad och används bara på sommaren. Bredvid huset finns ett förråd för alla trädgårdsredskap och sjöprylar.

Tomten är ogenerad och utsikten över viken är fantastisk. Det höga läget gör att man kan följa solens alla timmar runt hela tomten. Njut av morgonkaffet på östra delen av altanen och avsluta sedan i kvällssolen på den västra delen med utsikt över viken och vacker solnedgång.  Tomten är trivsamt uppvuxen och det finns fina gräsytor med plats för lek och spel på båda sidor om huset.

Harka har ett bra läge och man når Norrtälje på ca 10 minuter där all tänkbar service finns och ett otal restauranger.

Välkomna på visning!

Harka Bergväg 31 - Norrtälje
Stockgolm