Solnedgång Norrtäljeviken

Fantastiskt sjöställe i västerläge med fin kvällssol. Högt placerat med utsikt över Norrtäljeviken och brygga nedanför. Inbyggd altan med kvällssol. Bostadshus och gästhus.

Flygbild
Huset från trädgården
Alla bilder

Harka - Norrtälje

Pris/bud
6 200 000 kr

Underbart lantställe med fantastisk sjöutsikt och fint läge vid Norrtäljeviken. Huset är beläget på en på första parkett mot vattnet och sjökontakten är total. Åt väster skönjer man siluetten av Norrtälje i fonden och åt öster Norrtäljeviken ut mot skärgården. Läget är optimalt med sol hela dagen och ända in på kvällen.

Fin tomt ner mot bryggan där man har en bra plats för både bad och båtförtöjning. Segelbåtsdjup vid bryggan så det är inga problem om båten är av det större slaget. Tomten sluttar ner mot sjön och erbjuder flera platser för avkoppling och lek. Omväxlande gräsmattor och berg i dagen. Vid huset och mot sjön finns en skön altan som är inbyggd varifrån man har uppsikt över tomt och brygga och en panoramautsikt över Norrtäljeviken. En fantastisk plats med högt läge och fin solnedgång. I Norrtäljeviken är vattnet lugnt. Här kan barnen bada och segla, vindsurfa och leka tryggt. Det är enkelt att ta sig ut till Lidöfjärden för trivsamma bad och fisketurer. Åk vidare till trevliga Fejan eller Lidö för lunch eller middag. Till Harka åker man med bil från till exempel Stockholm på max 1 timme och man har även all tänkbar service i närliggande Norrtälje.

Huvudbyggnaden är vackert placerat på tomten och huset är trevligt planerat. Huset byggdes ursprungligen 1975 och har löpande underhållits på ett bra sätt. Vid hallen ligger husets WC med handfat och ett sovrum på andra sidan av hallen. Mot sjön ligger husets vardagsrum med stora fönsterpartier mot vattnet. En murad öppen spis i rummet som har försetts med kaminsats ger skön värme när det blir lite svalare. Kök och matplats ligger med samma fina läge mot vattnet och från köket kommer man ut på den inglasade verandan med fin utsikt mot Norrtäljeviken. Läget är perfekt för sol hela dagen och i väster får man den sista kvällssolen över viken. På andra långsidan, mot trädgården, ligger ytterligare två sovrum, så inalles tre sovrum i huset. I källaren har föregående ägare planerat och förberett för en gillestuga med öppen spis men detta har inte slutförts utan nu får ny ägare ta vid. Härnere finns även tvättstugan samt dusch och bastu. Bredvid huvudbyggnaden ligger det lilla gästhuset.

Avloppet är en trekammarbrunn med infiltration och är godkänt av kommunen, se bilaga. Vatten får man via egen brunn. Fiber är indraget. Huset värms med luftvärmepump och el.

Nedanför huset ligger egna bryggan med bra djup för båtar och bad. Lite längre bort har man även en båtplats vi de gemensamma bryggorna.

Tomten är ogenerad och utsikten över viken är fantastisk. Det höga läget gör att man kan följa solens alla timmar runt hela tomten. Avrunda dagen på terrassen med utsikt över viken och vacker solnedgång.  Tomten är trivsamt uppvuxen och det finns fina gräsytor med plats för lek och spel på båda sidor om huset.

Harka har ett bra läge för fina utflykter i skärgården och och man når Norrtälje på ca 10 minuter där all tänkbar service finns och ett otal restauranger.

Välkomna på visning!

Mats Öhlin
Fastighetsmäklare Mats Öhlin 070-877 27 00

Kartdata ©2020 Google Användarvillkor

Sjöviksvägen 55 - Norrtälje
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00