Soligt och havsnära boende på Saltarö

På idylliska Saltarö ligger denna soliga fastighet där huset lämpar sig väl som sommar- och weekendboende. Här bor ni lantligt och skärgårdsnära på en härlig naturtomt med närhet till båtliv, aktiviteter och naturupplevelser.

Välkommen
Vacker naturtomt
Alla bilder

Saltarö - Värmdö

Pris/bud
3 800 000 kr
Lantligt fritidsboende

Saltarö, tillsammans med Skärmarö, är en skärgårdsidyll som har det mesta att erbjuda. Här finns flertalet härliga bad, vackra strövområden och vandringsleder i fantastiska omgivningar. För den aktive finns även tennisbana, tillhörande Saltarö Tennisklubb, och seglarskola. Sommarkiosk finns vid stora badet och det finns även bad vid Skärmaröviken. Tomtföreningen anordnar bland annat firande av valborg samt dans kring stången på midsommarafton. 

Den ljusa och insynsskyddade tomten bjuder sol från morgon till kväll, här finns plana gräsytor för lek, berg i dagen och uteplatser i flera väderstreck. På bekvämt promenadavstånd finns bad och båtplatser.

Utöver huvudbyggnaden bjuder fastigheten på kompletterande ytor i form av ett gästhus med plats för dubbelsäng samt en verkstadsbod med förvaring.

Området är detaljplanerat och tillåter 60 + 40 kvm. Fastigheten har egen borrad brunn och bdt-avlopp. Kommunalt VA ligger inom en femårsplan. 

Fastigheten uppfördes 1971 och välkomnar först med en stor altan med generösa ytor för trädgårdsmöbler, grill och solstolar. Huvudbyggnaden om 66 kvm öppnar upp med en hall med praktisk avhängning. Vidare in nås ett trivsamt kök med plats för stort matbord och utgång till uteplats med morgonsol. Bredvid köket ligger badrummet med dusch, handfat, förbränningstoalett och bastu. Vidare in finns ett stort härligt sovrum med öppen spis, öppet upp i nock, blyinfattade fönster och plats för både dubbelsäng och extra barnsängar. Till höger om hallen finns vardagsrummet med stora glasdörrar ut mot altanen. Under årets varmare dagar öppnar man upp helt för att knyta ihop inne och ute. 

En grusgång leder ner till förrådsbod med tvättmaskin och till ett mysigt gästhus med plats för dubbelsäng. 

 

 

Säljarnas ord

"1987-88 letade vi fritidshus i Stockholmstrakten. Eftersom vi bodde i en hyresrätt i Vasastan ville vi komma ut på somrarna. Ett krav var att det skulle vara inom pendlingsavstånd så att en av oss kunde jobba och komma ut på kvällarna. Ett annat krav var att vi skulle ha tillgång till tennisbanor.

 Och helt plötsligt hittade vi vårt hus.

Genom tennisen lärde vi känna halva Saltarö (den halvan som spelar tennis). Två fina grusbanor och en hardcourt. Tennis flera dagar i veckan. Och den stora tennistävlingen varje år sista veckan i juli. Under turneringen avslutas dagarna ofta med gemensam picknic och bad i solnedgången på klipporna vid ångbåtsbryggan. Tennisklubben har också tennisskola för barnen. Mer än 50 barn lär sig spela här varje sommar.

Vi köpte båt och började utforska skärgården. Ju större båt vi skaffade desto längre ut vågade vi oss. Annars åkte man ner till stranden.

Midsommarfirandet på ängen är en fin tradition med sång, dans och lek."

Området

Busshållplats för 436 och 462 mot Gustavsberg och Slussen ligger på några minuters promenad från fastigheten. För den som pendlar finns också möjlighet att ta bilen ca 10 minuter till Hemmestas infartsparkering där ett flertal busslinjer finns tillgängliga. Med båt är det lätt att ta sig till välkända Bullandö Marina för en bit mat. Här finns även Bullandö glassfabrik samt en liten matbutik. Om man har stor segelbåt brukar det vara uppskattat att ha båtplats i marinan då man snabbt kommer ut i vår vackra ytterskärgård. Även härliga Djurönäset och pittoreska Stavsnäs är värda ett besök.  

Värmdö är en av det snabbast växande skärgårdskommunerna med ett behagligt avstånd till Stockholms stad. Närmsta livsmedelsaffär ligger i Hemmesta och i Mölnvik finns ett större utbud av butiker, systembolag, bygghandel mm.

 

Irina Bruzelius
Fastighetsmäklare Kontorschef Irina Bruzelius 070-551 72 88
Lillskogsvändan 41 - Värmdö
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00