Soliga Rörvik

Ett sällsynt tillfälle att skapa ett unikt fritidsnöje med industriell touch, en bevarad känsla från 40-talet och vacker sjökontakt. Fritidshus i ett plan om 180 kvm i natursköna Rörvik och med bilväg hela vägen fram.

Alla bilder

Södra Rörvik - Norrtälje

Pris/bud
2 900 000 kr

Välkomna ut till Södra Rörvik, en södervänd fastighet som bär på mycket historia. Vägen ut till fastigheten är fint slingrande genom ett levande landskap med mysiga alléer, stora hästhagar och vacker natur.

Fastigheten är avstyckad från en gammal barnkoloni och just detta hus var kolonins kantin, här intogs alla måltider. Huset, om ca 180 m², byggdes 1940 och har idag tre sovrum, stort härligt vardagsrum, badrum med dusch och wc, grovkök, hall pysselrum, ett väl tilltaget industriellt kök och hela fyra ingångar. Vardagsrummet är stort och luftigt med ett fantastiskt ljusinsläpp och separat ingång från altanen. Här finns gott om plats för både soffgrupp, tv-hörna och matbord. Köket är i en klass för sig. Ett storkök med allt vad det innebär – ett rymligt skafferi, otaliga skåp för förvaring, en köksö med spis mitt under den iögonfallande fläktkåpan samt öppning mot diskrummet och serveringsluckor mot vardagsrummet. En dröm för den matlagningsintresserade. Man kan med lätthet bygga om för att få ett eller till och med två extra sovrum. 

Fastigheten har borrad brunn för dricksvatten som delas med två grannfastigheter samt eget bdt-avlopp med sluten tank, dock i dagsläget ej godkänd av kommunen. Fiber finns i området för anslutning.  

Den soliga tomten om ca 3100 m² sträcker ut sig med en plan fin gräsmatta framför huset, perfekt för barnens lekar eller ett parti kubb med vännerna innan maten som sommartid intas på altanen i kvällssolen.  

Fastigheten har genomgående renoveringsbehov och friskrivningsklausul kommer att tillämpas.

I området finns flera badplatser för de små och gott om stora natursköna skogar för svamp- och bärplockning. Med den egna båten kommer man snabbt ut i ytterskärgården och i grannsamfälligheten, Rörviks udde, anordnas både midsommarfirande och valborgseld. Andra mysiga utflykter kan vara till Edblads Butik och restaurang, Kröns handelsträdgård med restaurang eller varför inte Väddös Gårdsmejeri med egen glass- och osttillverkning. Här finns ett mysigt café och restaurang samt att de erbjuder kosafari för barnen. 

Norrtälje, som ofta kallas Roslagens huvudstad, är en idyllisk liten skärgårdsstad och hit tar det ca 30 minuter med bil från fastigheten. I stadskärnan finns ett stort utbud av butiker, restauranger, kaféer, konst och evenemang att besöka året runt. Det går även buss från Norrtälje som stannar utanför fastigheten, vilket också innebär att vägen alltid plogas vintertid. Närmaste Ica och serviceutbud ligger i Älmsta. Till Stockholm är restiden ca 1 h och 15 min.

Varmt välkommen på visning!

Irina Bruzelius
Fastighetsmäklare Irina Bruzelius 070-551 72 88

Kartdata ©2020 Google Användarvillkor

Lindersövägen 1 - Väddö
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00