Sol, pool och egen brygga

Fint hus på bilfria Tranholmen med SL-båt året om till stan. Huvudbyggnad med 6 rum varav 3 sovrum samt Attefallshus i 2 plan med 2-3 rum. Insynsskyddad hörntomt med sjöutsikt och högt läge i sydväst, sol från morgon till kväll. Stora altaner och pool. Egen brygga nedanför tomten.

Högt soligt läge
Nära till dopp i havet
Välkommen in
Alla bilder

Tranholmen - Danderyd

Pris/bud
11 750 000 kr
Ö-liv året om

Välkomna till Ugglestigen 168, en lättskött naturtomt om 2 101 kvm i hörnet där Ugglestigen och Andstigen möts. Här har man ett högt läge i sydväst med sluttning ner mot stigen vilket gör att insynen är minimal och soltimmarna många. Här finns huvudbyggnaden ursprungligen uppförd 1980 samt Attefallshuset från 2019. Mellan husen ligger poolen, 3x6 m och 1,5 m djup, värms med luftvärmepump. Från den stora härliga altanen runt poolen kan man njuta av sol och bad helt privat. Nedanför stigen finns egen brygga med plats för flera båtar. Till SL-båten mot stan är det bara ett par minuters promenad. Fiber finns indraget i båda husen.

Om Tranholmen

Mitt på ön finns den charmiga gamla logen som går att hyra. Här finns glassförsäljning på sommaren och olika event för Tranholmarna som pubkvällar, band som spelar, filmkvällar mm. På midsommar träffas alla på midsommarängen för traditionellt firande. På ön finns även lekplats, fotbollsplan samt en gemensam tennisplan som bokas för spel. Vill man bada går det bra från bryggorna. Det finns två sandstränder, dels vid Grottviken och vid Södra badstranden. På Tranholmen finns förskola som just nu är belägen i Grottviken på en pråm. För de större barnen går skolbåt under tiden då bron inte ligger från Södra badstranden som gränsar till fastigheten. Skolbåten stannar vid Långängsbryggan nära Långängsskolan samt i Stocksunds hamn nära Stocksundsskolan. 

På ön finns bra transportservice, tranholmenservice.se, för den som flyttar eller har annat material som behöver köras ut på ön. Dessutom finns det varje vecka för en rimlig peng möjlighet att beställa sina matvaror på nätet via Coop och få dem hemkörda till dörren, något som uppskattas av många boende på ön. Det går även att få leverans via Mathem. På fredagar öppnar David upp sitt hem som restaurang, davidathome.se.

Med båten når du förutom stan många trevliga platser intill vattnet, t ex Storholmen Sjökrog dit man kan ta SL-båten, Norra Djurgårdsstaden via Husarviken, flera restauranger direkt invid bryggan, Dalenum på Lidingö, med flera bra restauranger och annat.

Huvudbyggnaden

Huvudbyggnaden omfattar drygt 100 kvm i souterräng. På entréplan finns hall med hängare. Till höger två rymliga sovrum, ett med sjöutsikt. Rakt fram duschrum med dusch, wc och tvättställ.

Arbetskök med utgång till balkongen.

Sällskapsrummet har plats för både matbord och soffhörna. Här finns värmande täljstenskamin och utgång till balkongen. Trappan leder ner till souterrängplan

På souterrängplanet finns allrum med utgång till glasad veranda. Glaspartierna är öppningsbara mot altanen utanför.

En rymlig hall med bra förvaring bakom spegelskjutdörrar leder vidare till ett sovrum samt badrum med wc, badkar och bastu. Från hallen kommer man även till entrédörr/groventré mot sjösidan. Från hallen når man pumprummet med förvaring samt äldre VV-beredare.

Tranholmen har kommunalt vatten och avlopp. Fastigheten har kommunalt vatten framdraget in i pumprummet men använder idag sin egen djupborrade brunn. 

Attefallshuset

Attefallshuset är totalt ca 45 kvm (utvändigt mått 25 kvm). Entré via stor härlig altan med sol hela dagen. Ingång till sällskapsrum med praktiskt arbetskök i öppen planlösning. Duschrum med wc och tvättställ.

Trappa upp till loftet som har ståhöjd. Öppen planlösning med trappan i mitten, kan lätt delas av till två rum.

På tomten finns även en förrådsbod.

Att bygga mer

Detaljplanen medger att man bygger huvudbyggnad om max 180 kvm maxbruttoarea samt gästhus/komplementbyggnad om 15 kvm se detaljer i pdf-filen. Med dagens byggregler finns även möjlighet att, utöver det som detaljplanen tillåter, bygga ut huvudbyggnaden utöver maxbruttoarean utan bygglov (men med bygganmälan) 15 kvm samt takkupor. Friggebod kan byggs om max 15 kvm. 

Kommunikationer och båtplatser

På fastland finns båtplatser i framförallt Stocksund där också en stor bilparkering för boende finns (200 kr per månad) Det finns laddare för elbil. Det finns även båtplatser i Ropsten. I Lilla skuggan har ägaren båtplats och bilplats som köparen kan överta mot ersättning.

På vintern läggs en gångbro med räcken ut över sundet från ön till Svanholmsparken i Stocksund. En båtpool med roddbåtar går att köpa in sig i för någon tusenlapp, då ror man över sundet till Stocksund där det är som smalast, ca 100 m. Mycket praktiskt för t ex ungdomar.

SL-båten trafikerar ön dagligen året om från Ropsten med anslutning vidare in mot Nybroviken, samt från Ekudden i Djursholm. I Ropsten byter man till buss eller T-bana.

Camilla Eklund
Fastighetsmäklare Camilla Eklund 070-887 98 70
Ugglestigen 168 - Stocksund
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00