Ljusterö - Sjötomt - Österåker

8 900 000 kr
				Array
(
    [0] => 0
)
			

Södra Ljusterö - Marum

Klockrent västerläge med storslagen strandplats och fridfull utsikt. Stor och varierad sjötomt om dryga 23 000 kvm. Skyddat läge för båtarna och barnens vattenlekar.

Fastighetsmäklare Tom Kallstenius Tom Kallstenius
Ljusterövägen 134 - Ljusterö
0 min
Med bilväg
121 m2
Vatten: 4150 m2
Tomtarea: 23470 m2
Visas efter överenskommelse

Ägandeform:

Friköpt - Småhus

Fastighetsbeteckning:

MARUM 1:19

Land:

Sverige

Kommun:

Österåker

Stad:

Ljusterö

Område:

Ljusterö - Sjötomt

Postnummer:

184 97

Vatten:

4150 Kvm (Fastighetsregistret)

Tomtarea:

23470 Kvm (Fastighetsregistret)

Boarea:

121 Kvm (Fastighetsregistret)

Rum:

4

Varav sovrum:

3

Badrum:

1

Gästtoalett:

Ja

Byggnadstyp:

1 plansvilla

Byggnadsår:

2006

Fasad:

Trä

Tak:

Betongpannor

Grundläggning:

Krypgrund

Grundmur:

Murad

Murstock:

Plåt

Fönster:

3-glas

Eldstad:

Braskamin

Uppvärmning:

Luftvärmepump

Vatten och avlopp:

Kommunalt/enskilt sommarvatten. Enskilt avlopp.

Huvudsakligt väderstreck:

V

Allmänt skick:

Gott

Taxeringsvärde totalt:

6 273 000 kr

Taxeringsvärde fastighet:

1 715 000 kr

Taxeringsvärde tomt:

4 558 000 kr

Taxeringsår:

2018

Taxeringskod:

220

Skattesats:

29.18%

Värdeår:

2006

Fastighetsavgift:

8 049 kr

Värme:

15 000 kr/år

Vatten/Avlopp:

5 600 kr/år

Sotning:

300 kr/år

Renhållning:

3 000 kr/år

Försäkring:

6 000 kr/år

Driftskostnader totalt:

29 900 kr/år

Servitut:

01-IM4-69/4044 - 1: Avtalsservitut vattentäkt (1969-04-02)

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Om fastigheten

Mäktig sjötomt med eget vattenområde och varierad natur. Här finns skogsmark och ängsmark. Strandängar och klippor. Stora vackra träd och en ljuvlig utsikt. Lång strandlinje med både brygga och sjötuga. I sjöstugan kan gäster sova över. En fin grusväg leder in genom skogen och ängarna ända fram till huvudbyggnaden. Ett ombonat rödmålat hus byggt 2006 för nyttjande året om. Ursprungshusen från 50-talet finns kvar på tomten men är i stort behov av renovering eller rivning. 

Läget mot Ösbyfjärden är optimalt. Här bor man på solsidan och vyn är ljuvlig med dom mäktiga solnedgångarna. Fjärden är skyddad och man kommer in med segelbåtar. Fjärdarna leder ut till den större Saxarfjärden och med båt når man Grinda eller Vaxholm inom 40 minuter. Till Linanäs tar det bara 20 minuter  - en trevlig tur med barnen för att köpa glass. 

2006 byggdes huvudbyggnaden från Älvsbyhus. Villan ligger på finaste platsen och är på ett plan med stor altan mot sjösidan. Ett rymligt sällskapsrum som är öppet mot köket och matplatsen. Här finns braskamin och utgång till altanen. Sällskapsytan går att gränsa av med ytterligare ett sovrum. Tre bra sovrum och ett duschrum med kabin, tvättställ och wc. Gästtoalett finns också. Tvättstugan ligger intill köket och här är även utgång till altanen.Huset är välskött.   

Fastigheten har ett godkännt reningsverk Topas för allt avloppsvatten. Egen borrad brunn förser fastigheten med vatten för hushållsbehov. Nuvarande ägare dricker inte vattnet. 

Till Ljusterö kommer man smidigt med bil men även buss och Waxholmsbåt går hit. På cykel- eller båtavstånd har man Linanäs med tre skärgårdskrogar och affär, ostbutik, gästhamn och tankmöjligheter. Ett populärt utflyktsmål både dag som kväll. På Ljusterö finns 18-håls golfbana (ligger på andra sidan fjärden), affärscentrum vid Ljusterö Torg och fritidsaktiviteter för både barn och stora. Ljusterö är en levande ö med ca 1.700 fastboende, tillgängligheten är mycket bra.

Välkomna till en egen oas om 2.3 hektar..

 

Ljusterövägen 134 - Ljusterö
Stockgolm