Södermöja med ostört läge och båtplats

Fritidshus med båtplats i charmig lugn vik på Södermöja. Vid bryggan finns plats för två mindre båtar. Huset ligger ostört med naturskönt läge och uteplatser. Nära ångbåtsbryggan med Waxholms-båtar som trafikerar året om. En obebyggd fastighet ingår.

Fastigheten
Ostört käge
Alla bilder

Södermöja - Värmdö

Pris/bud
4 500 000 kr
Beskrivning

Välkommen till denna fastighet med lugnt läge på Södermöja som Waxholmsbolaget trafikerar året runt.

En kort promenad från ångbåtsbryggan nås denna fastighet. Fastigheten är lantlig belägen med naturen som närmsta granne. Byggnaderna är strategiskt placerade på en höjd som ger en fin överblick över omgivningarna.  

1 plans fritidshus om 4 rum och kök med byggår 1988. Välkomnande entré under tak/farstukvist. Hall med plats för ytterkläder. Vardagsrum och kök i öppen planlösning och fönster i tre väderstreck. Funktionellt kök med matplats för flera. Köket är L-format med vita skåpsluckor, kakel ovanför bänkskivan samt fönster ovan diskbänken i rostfritt. Gott om förvaringsutrymmen samt spis med spisfläkt. Kyl och frys. Vardagsrum med braskamin och utgång till altan med gott om utrymme för lata dagar samt middagar. Tre sovrum med ljus färgsättning samt lättskötta golv. Stort badrum med duschplats, tvättmaskin och separett toalett. Handfat och överskåp med spegel. Fönster. Varmvattenberedare. 

Gästrum/snickarbod/utedass: Intill huvudhuset ligger snickarboden med inrett rum för gäster. Gott om plats för förvaring av dyner, verktyg och båttillbehör. Utedass.   

Del i gemensam brygga i viken. Plats för två båtar med lugnt läge i viken som skyddas av Byholmen i öster. Badstege på bryggan. Bra pollare för enkel tilläggning. 

 

 

Tomt Södermöja 1:204

Till detta förmedlas även en obebyggd tomt som ingår i köpet. Tomten är 3 457 kvm.   Tomten är en egen fastighet med fastighetsbeteckning: Södermöja 1:204. Tomten gränsar mot denna fastighet och är en separat fastighet. Tidigare förhandsbesked från 2016. Tomten har ett bra kvällssolsläge och berg i dager att bygga på. 

Område

Södermöja ligger ca 40 meter från Möja och mellan dessa två ligger Möjaström som är en trevlig båtfärd in mot stan eller ut till den yttre skärgården. Södermöja är en mindre ö med ca 16 bofasta personer som erbjuder en trivsam vistelse för permanent eller fritidsboende. 

Möja är en stor ö med många bofasta och bra service. Här finns en affär som är öppen året runt i Berg. Flera restauranger t ex Wikströms Fisk i Ramsmora och Möja Värdhus & Bageri i Berg med möjlighet till övernattning. Bageriet på Möja har hundraåriga anor. I dagens bageri har det bakats bröd sedan 40-talet. 

Kommunikationen till Möja är enkel via Vaxholmsbolaget och Cinderella som trafikerar regelbundet. 

Möja har både skola och dagis. Affär och flera boenden är öppna året runt. Företagsverksamheter som båtvarv, sjömack, snickeri, affärer, fiskförsäljning, vandrarhem och krogar.

En trevlig välsorterad coop butik som har det mesta, även drivmedel, gasol och är ombud för apotek och systembolag.

Möjaskärgården öster om Möja är en övärld med sparsam bebyggelse. Där öppnar havet upp sig med ytterskärgården som närmsta granne. Utflyksmål kan vara Björkskär, Lilla och Stora Nassa eller Kallskär. 

Historia

Möja omnämndes redan på 1200-talet i farledsbeskrivningen Kung Valdemars segelled under namnet Myghi

Möja har haft en fast skärgårdsbefolkning sedan hundratals år. De bofasta försörjde sig på fiske, småskaligt jordbruk och diverse hantverkssysslor. Möjaborna bedrev sedan långt tillbaka i tiden omfattande fiske ute vid Nassa och Björkskärs skärgård

Rysshärjningarna 1719 drabbade ön hårt då alla byggnader utom kyrkan brändes ner. Ryssarna upprättade också ett etappläger på öns västra sida där ett tjugotal ryssugnar ännu finns kvar.

Peter Ribbing
Fastighetsmäklare Peter Ribbing 072-858 37 41
Södermöja 315 - Möja
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00