Södermöja - Värmdö

3 495 000 kr

Södermöja - Åretrunt - Barnvänlig tomt

Välplanerad och välskött fastighet med plan trädgårdstomt. Fritidshus med året runt standard. Vardagsrum med öppen spis och utgång till altan och uterum. Nytt fräscht kök med matplats för flera. Tre sovrum varav ett med plats för dubbelsäng. Badrum med dusch och vatten toalett.

Fastighetsmäklare Peter Ribbing Peter Ribbing
Södermöja 348 - Möja
5 min
Nås med båt
85 m2
Tomtarea: 2500 m2
Visas efter överenskommelse

Ägandeform:

Friköpt - Småhus

Fastighetsbeteckning:

SÖDERMÖJA 1:131

Land:

Sverige

Kommun:

Värmdö

Stad:

Möja

Område:

Södermöja

Postnummer:

130 43

Tomtarea:

2500 Kvm (Fastighetsregistret)

Boarea:

85 Kvm (Fastighetsregistret)

Rum:

4 rum och kök

Varav sovrum:

3

Badrum:

1

Byggnadstyp:

1 plans hus med källare

Byggnadsår:

1997

Fasad:

Trä

Tak:

Pannor

Plåtarbete:

Lackerad plåt

Stomme:

Trä

Grundläggning:

Källare

Fönster:

3-glas

Eldstad:

Öppen spis med insats

Uppvärmning:

Direkt el och eldstad

Vatten och avlopp:

Enskilt vatten via samfälligheten. Enskilt avlopp via en trekammarbrunn.

Allmänt skick:

Gott

Planbestämmelser:

Utanför planlagt område (genomförd )

Taxeringsvärde totalt:

2 075 000 kr

Taxeringsvärde fastighet:

1 049 000 kr

Taxeringsvärde tomt:

1 026 000 kr

Taxeringsår:

2018

Taxeringskod:

220

Skattesats:

31.26%

Värdeår:

1997

Fastighetsavgift:

8 049 kr

Värme:

15 000 kr/år

Vatten/Avlopp:

3 500 kr/år

Samfällighet:

4 500 kr/år

Försäkring:

3 373 kr/år

Övrigt:

4 188 kr/år

Driftskostnader totalt:

30 561 kr/år

Driftskostnader kommentar:

11 000 kwh per år i elförbrukning. Vatten och sophämtning är 4 500:- per år. Bahnhof 349:- / månad

Servitut & GA:

01-IM8-81/20147 - 1: Avtalsservitut
GA1: Gemensamhetsanläggning VÄRMDÖ SÖDERMÖJA GA:3

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Beskrivning

Välkommen till denna fastighet med lugnt läge på Södermöja som Waxholmsbolaget trafikerar året runt.

1-plans hus med permanentstandard byggd på 90-talet. Huset är i gott skick och renoverat interiört under de senaste åren. Hall med klinkergolv och avhängning för ytterkläder. Nyrenoverat kök med vita skåpsluckor och gult klinker som stänkskydd ovanför bänkskivan. Gott om förvaring samt god maskinell utrustning och fönster i två väderstreck. Plats för matbord vid fönster i köket. Vardagsrum med öppen spis (insats), ljus färgsättning och parkettgolv. Vardagsrummet är rymligt med högt till tak samt utgång till uterum och altan i söderläge. Två mindre sovrum/arbetsrum. Sovrum med klädkammare och plats för dubbelsäng samt utgång till altanen via glasad balkongdörr. Stort badrum med duschplats, vatten toalett och handfat. Fönster i badrummet.

Källare: Plats för förvaring av 4-hjuling. Verkstad med gott om utrymme. Mat och vinkällare samt gott om utrymme för förvaring. Trappa in till huset.

Vacker plan och barnvänligt trädgårdstomt.

Uteplats med stor murad grill och rök vid lilla huset på berget som idag bl a fungerar som utekök.  

Verkstad. Vedförråd. Lekstuga. Gästhus/friggebod. 

Fiber indraget. Idag Bahnhof 250/100.

Servitut på båtplats.

 

 

Område

Södermöja ligger ca 40 meter från Möja och mellan dessa två ligger Möjaström som är en trevlig båtfärd in mot stan eller ut till den yttre skärgården. Södermöja är en mindre ö med ca 16 bofasta personer som och erbjuder en trivsam vistelse för permanent eller fritidsboende. 

Möja är en stor ö med många bofasta och bra service. Här finns en affär som är öppen året runt i Berg. Flera restauranger t ex Wikströms Fisk i Ramsmora och Möja Värdhus & Bageri i Berg med möjlighet till övernattning. Bageriet på Möja har hundraåriga anor. I dagens bageri har det bakats bröd sedan 40-talet. 

Kommunikationen till Möja är enkel via Vaxholmsbolaget och Cinderella som trafikerar regelbundet. 

Möja har både skola och dagis. Affär och flera boenden är öppna året runt. Företagsverksamheter som båtvarv, sjömack, snickeri, affärer, fiskförsäljning, vandrarhem och krogar.

En trevlig välsorterad coop butik som har det mesta, även drivmedel, gasol och är ombud för apotek och systembolag.

Möjaskärgården öster om Möja är en övärld med sparsam bebyggelse. Där öppnar havet upp sig med ytterskärgården som närmsta granne. Utflyksmål kan vara Björkskär, Lilla och Stora Nassa eller Kallskär. 

Kartdata ©2019 Google Användarvillkor

Södermöja 348 - Möja
Stockgolm