Vättersö - Österåker

2 995 000 kr
				Array
(
  [0] => 0
)
			
									Array
(
  [0] => stdClass Object
    (
      [amount] => 2800000
      [date] => 2019-06-13 16:18
      [bidder] => Budgivare 1
    )

)
								
 • Budg. 1: 2 800 000 kr
  Datum: 2019-06-13 16:18

Skapa din egen skärgårdsdröm

Sjöläge om 9 880 m² med lång strandlinje och helt utan insyn. Bra läge ett par minuter från ångbåtsbryggan. Hus och brygga med en del renoveringsbehov. Säljaren önskar överlåta fastigheten med samtliga inventarier samt friskriva sig från dolda fel med tanke på fastighetens ålder och skick.

Fastighetsmäklare Camilla Eklund Camilla Eklund
Vättersö 6 - Ljusterö
0 min
Nås med båt
60 m2
Tomtarea: 9880 m2
Visas efter överenskommelse

Ägandeform:

Friköpt - Småhus

Fastighetsbeteckning:

VÄTTERSÖ 1:20

Land:

Sverige

Kommun:

Österåker

Stad:

Ljusterö

Område:

Vättersö

Församling:

Ljusterö-Kulla

Postnummer:

184 95

Tomtarea:

9880 Kvm (Fastighetsregistret)

Boarea:

60 Kvm (Fastighetsregistret)

Rum:

3 rum, varav 2 sovrum.

Varav sovrum:

2

Byggnadstyp:

1-plan

Byggnadsår:

1920 (1960)

Fasad:

Trä

Tak:

Plåt

Stomme:

Trä

Bjälklag:

Trä

Grundläggning:

Plintar

Fönster:

2-glas

Ventilation:

Självdrag

Uppvärmning:

Lösa elradiatorer/vedspis/öppen spis

Vatten och avlopp:

Egen borrad brunn. Enkelt avlopp

Taxeringsvärde totalt:

1 969 000 kr

Taxeringsvärde fastighet:

435 000 kr

Taxeringsvärde tomt:

1 534 000 kr

Taxeringsår:

2018

Taxeringskod:

220

Skattesats:

29.18%

Taxeringen är preliminär:

Ja

Tomträttsavgäld:

0 kr/år

Värdeår:

1940

Energistatus:

Ej utförd

Fastighetsavgift:

8 049 kr

:

0 kr/år

Servitut:

01-IM4-19/150B - 1: Avtalsservitut fiske

Servitut:

fnr_010481819: Gemensamhetsanläggning Österåker VÄTTERSÖ GA:11

Servitut:

fnr_010481821: Gemensamhetsanläggning Österåker VÄTTERSÖ GA:13

Servitut:

01-IM4-19/84 - 1: Avtalsservitut brygga mm (1919-02-03)

Servitut:

01-IM4-19/393 - 1: Avtalsservitut brygga mm (1919-06-10)

Servitut:

3: AVTALSSERVITUT FISKE (1919-09-01)

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Välkomna till Vättersö

Välkomna till Vättersö och detta fina sjöläge. Stor tomt om 9 880 m² med lång strandlinje och helt utan insyn. Bra läge ett par minuter från ångbåtsbryggan. Här finns möjligheter att skapa sig en egen skärgårdsdröm. 


Både hus och brygga har visst uppdaterings- och renoveringsbehov. Tomten är varierad med en plan öppnare del på den västra sidan. Något mer kuperad i nordost med en vacker utsiktsplats uppe på berget samt en flackare del i sydost som sluttar svagt mellan huvudbyggnaden, sjöstuga och bryggan.

Lång delvis stenlagd strandlinje i öster. Från huset har man fri vy över fjärden och utsikten kan lätt förbättras. Intill bryggan finns en sjöstuga att renovera och inreda som man önskar. Bryggan är en gammal stenkistebrygga. Det finns även ett enklare förråd, TC samt pumphuset med egen borrad brunn.

En bred klippt gång leder från grinden fram till entrén, nästan trollskt med ormbunkar och hasselsnår. Huset stod färdigt 1923 och 1960 byggdes den glasade verandan till. Taket lades om kring 1985. Entré från både väster - när man kommer med Waxholmsbåten, och öster - när man kommer från egna bryggan. Mot sjösidan finns altan under tak.
I verandan finns plats för både soffgrupp och matbord. Här har man vacker sjöutsikt. Vid uteplatsen på den västra sidan kan man fånga solens sista strålar.
Inre hall med hängare samt klädkammare/förråd
Köket har plats för matbord vid fönstret mot sjösidan. Här finns kyl samt vedspis och elspis. Äldre inredning. Vattnet är indraget i köket och det finns en vv-beredare från 2017, även pumpen byttes ut 2017 och brunnen spolades ur.

Sällskapsrum med murad öppen spis och spröjsade fönster. Fina gamla trädgolv och bra takhöjd.
Två sovrum, det ena med plats för dubbelsäng.

Till ön tar du dig enkelt med egen båt eller Waxholmsbåt. Ön trafikeras med reguljär båtförbindelse till Stockholm av Waxholmsbolaget (Södra bryggan). Från fastigheten till ångbåtsbryggan är det bara ett par minuters promenad.

En knapp timme från Stockholm med bil till Vettershaga och härifrån tar det ca 10 min över fjärden innan man når Vättersö. Efter en kvarts vidare färd når man fjärdar som Svartlöga och Gälnan. På andra sidan Gälnan finns skärgårdskrogar på Finnhamn, Ingmarsö och Svartsö. På Ljusterös norra del ligger Klintsundet med bensinmack och sommarkiosk.

Vättersö är en levande ö med många aktiviteter, fotboll, segling, Friskis & Svettis, musikkvällar med allsång mm. Stigarna på ön är bra och det är enkelt att ta sig fram till huset. Transporter an man sköta med fyrhjuling eller flakmoped.


Vättersö 6 - Ljusterö
Stockgolm