Oaxen - Södertälje

4 850 000 kr
				Array
(
    [0] => 0
)
			

Sjöutsikt - Västläge - Villa - Oaxen

Välplanerad och gedigen villa på Oaxen med västläge. Vardagsrum och kök i öppen planlösning med braskamin och balkong i fritt läge mot havet. Pendlingsavstånd ca 1 timmes resväg till Stockholm.

Fastighetsmäklare Peter Ribbing Peter Ribbing
Oaxen 17 - Mörkö
0 min
Med bilväg
139 m2
Tomtarea: 582 m2
Biarea: 35 m2
Visas efter överenskommelse

Ägandeform:

Friköpt - Småhus

Fastighetsbeteckning:

OAXEN 1:16

Land:

Sverige

Kommun:

Södertälje

Stad:

Mörkö

Område:

Oaxen

Postnummer:

153 93

Tomtarea:

582 Kvm (Fastighetsregistret)

Biarea:

35 Kvm (Fastighetsregistret)

Boarea:

139 Kvm (Fastighetsregistret)

Rum:

4

Varav sovrum:

3

Badrum:

2

Gästtoalett:

Ja

Byggnadstyp:

2 plans villa i sutteräng

Byggnadsår:

1989

Fasad:

Trä

Tak:

Pannor

Plåtarbete:

Lackerad plåt

Grundläggning:

Betongplatta

Fönster:

Isolerglaskassetter

Eldstad:

Braskamin

Ventilation:

Mekanisk ventilation

Tv- internetutbud:

Mobilt bredband

Uppvärmning:

Vattenburen golvvärme via frånluftsvärmepump

Vatten och avlopp:

Enskilt vatten och avlopp året om via gemensamhetsanläggning.

Huvudsakligt väderstreck:

SV

Allmänt skick:

Gott

Planbestämmelser:

Detaljplan: Oaxen(bostadsområdet) (1999-09-21) (genomförd )

Taxeringsvärde totalt:

2 968 000 kr

Taxeringsvärde fastighet:

1 584 000 kr

Taxeringsvärde tomt:

1 384 000 kr

Taxeringsår:

2018

Taxeringskod:

220

Skattesats:

32.23%

Värdeår:

1989

Fastighetsavgift:

8 049 kr

Värme:

20 000 kr/år

Samfällighet:

7 400 kr/år

Renhållning:

2 705 kr/år

Försäkring:

6 500 kr/år

Driftskostnader totalt:

36 605 kr/år

Driftskostnader kommentar:

Driftkostnaderna är uppskattade Samfällighetsavgiften avser kostnad för väg, gemensamt vatten och avloppsanläggning.

Servitut:

fnr_010440872: Gemensamhetsanläggning Södertälje OAXEN GA:1

Servitut:

fnr_010470228: Gemensamhetsanläggning Södertälje OAXEN GA:4

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Beskrivning

Välkommen till denna välskötta fastighet med bra läge på Oaxen.

Fastigheten är belägen endast några få meter från vattnet och nära färjelägret. Entré under tak samt välkommnande hall med gott om förvaringsutrymmen. Två bra sovrum på entréplan varav ett med utgång till stor altan i sydvästläge med spa-bad. Förråd/rum med separat ingång/groventré från parkeringsplatsen. Tvättstuga och bastu. Separat wc. stort förråd.

Trappa upp till övreplan samt separat ingång från övreplan. 

Vardagsrum med flera fönster som ger ett gott ljusinsläpp, parkettgolv, ljus färgsättning och braskamin. Utgång till balkong i öppet och fritt sydvästläge. Funktionellt kök med god maskinell utrustning och skjutdörr mot matplats. Bruna skåpluckor och lådor i ekfanér med gott om förvaringsutrymme.  Stort sovrum med plats för dubbelsäng. Badum med duschkabin, wc och kommod med dubbla handfat. Badrumsskåp med spegel och spotlights. Vitt tak.

Två stenbelaggda parkeringplatser vid entréplanet. 

Friggebod om 10 m² med sjöutsikt.

Jordkällare.

Friköpt tomt. Strandnära och lättskött tomt med blomstrande rabatter och vacker sjöutsikt över Himmerfjärden. I markplan finns en stor trädäckad altan som blir en naturlig sällskapsdel under vår, sommar och höst. Intill fastigheten finns en allmän båtbrygga. Promenadavstånd till båtklubb, badplats med hopptorn, lekplats samt underbar sandstrand.

 

Område

Ön Oaxen ligger mycket vackert mitt i Himmerfjärden mellan Järna och Trosa. Under 1800-talet började man bryta kalk då det fanns rika kalkstensfyndigheter. På södra delen av ön bildades ett samhälle för de fastboende. 

Bygdegården Gillet finns på öns sydvästra sida. Gillet kan hyras för olika aktiviteter som bröllop, dop och fester. På Oaxen bor i dag ca 100 personer och har en blandning av året-runt-boende och sommargäster. På den natursköna ön finns en fantastisk miljö med ett aktivt båtliv bad, fiske samt en unik bebyggelse.

 

På ön finns bland annat gästhamn och en unik flora och fauna. Färja går från Mörkö varje halvtimme och vid vissa turer endast varje timme. Resan med bilfärjan från Mörkö tar ca 5 minuter. I Hölö och Trosa finns service samt kommunikationer med buss till färjeläget.

Gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning Södertälje OAXEN GA:1 fnr_010440872

Gemensamhetsanläggningen består av anläggningar för vattenförsörjning, avlopp och avslamning, lokalgator, gång-och cykelvägar, parkeringsplatser, vägbelysning, natur-och hamnområden, lekplats, bryggor samt byggnader. Förvaltas av Oaxens samfällighetsförening.

Gemensamhetsanläggning Södertälje OAXEN GA:4 fnr_010470228

Avser samtliga för färjedriften mellan Mörkö och Oaxen erforderliga anordningar, färjehus, fartyg samt parkering. . Förvaltas av Oaxens samfällighetsförening.

Kartdata ©2019 Google Användarvillkor

Oaxen 17 - Mörkö
Stockgolm