Öran - Ljusterö - Österåker

3 750 000 kr
				Array
(
    [0] => 0
)
			

Sjöutsikt över vackraste fjärden

Fritt läge med sjöutsikt åt flera håll mitt emot Linanäs by. Lektomt nära två båtplats och bad. Två bostadshus, stor altaner, vedbastu. WC och dusch. Kommunalt vatten. På roddavstånd finns tre sommarkrogar, gästhamn och affär. Bilväg och Waxholmsbåt.

Fastighetsmäklare Tom Kallstenius Tom Kallstenius
Öranvägen 33 - Ljusterö
1 min
Med bilväg
50 m2
Tomtarea: 2988 m2

Dold budgivning, inget visas

Välkommen på visning
Visning  måndag 22 / 4 11:45 - 12:30

Ägandeform:

Friköpt - Fritidshus

Fastighetsbeteckning:

Bolby 3:94

Land:

Sverige

Kommun:

Österåker

Stad:

Ljusterö

Område:

Öran - Ljusterö

Församling:

Ljusterö-Kulla

Postnummer:

184 97

Tomtarea:

2988 Kvm

Boarea:

50 Kvm

Rum:

4 rum, varav 2 sovrum.

Varav sovrum:

2

Byggnadstyp:

1-plan

Byggnadsår:

1981

Fasad:

Trä

Tak:

Takpannor

Stomme:

Trä

Grundläggning:

Plintar/krypgrund

Fönster:

2-glasfönster

Uppvärmning:

El - luftvärmepump

Vatten och avlopp:

Eget avlopp för wc och BDT. Kommunalt vatten.

Taxeringsvärde totalt:

1 671 000 kr

Taxeringsvärde fastighet:

252 000 kr

Taxeringsvärde tomt:

1 419 000 kr

Taxeringsår:

2018

Taxeringskod:

220

Skattesats:

29.18%

Taxeringen är preliminär:

Ja

Värdeår:

1981

Energistatus:

Ej utförd

Fastighetsavgift:

7 262 kr

Värme:

8 800 kr/år

Vatten/Avlopp:

2 350 kr/år

Samfällighet:

500 kr/år

Renhållning:

2 000 kr/år

Försäkring:

2 000 kr/år

Driftskostnader totalt:

15 650 kr/år

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Om fastigheten

Ett sjönära läge på vackra Örans sydliga udde. Härlig trädgårdstomt med stora plana lekytor och sjöutsikt åt flera håll. Bra solläge. Två skyddade båtplatser mellan y-bommar och delägarskap i liten samfällighet vid vattnet.

Mitt emot Öran ligger Linanäs. Skådespelet av båtar på sin väg in och ut från Linanäs gästhamn och skärgårdskrogarna blir aldrig tråkig. Waxholmsbåtarna som angör Linanäs brygga är ett dagligen återkommande inslag. Allt så nära men ändå på behörigt avstånd. Linanäs är huvudbyn på Södra Ljusterö med en anrik historia. Här har det länge funnits liv och rörelse och idag erbjuder byn tre skärgårdskrogar, en välsorterad affär och sjömack. Buss och Waxholmsbåt går härifrån varför Stockholm känns tillgängligt. På Öran bor man lugnt och fridfullt.

På tomten finns fyra byggnader.

Huvudbyggnaden ca 30 kvm ligger med fin utsikt. Ett hus för sociala middagar och häng i det glasade uterummet. Här finns ett sovrum, kök och toalett med dusch.

Gästhuset ca 20 kvm har en stor nybyggd altan och ett nytt kaklat duschrum med wc och tvättmaskin. Våtrumsintyg finns. Ett sovrum och ett litet vardagsrum. En fin plats och bra vy över ägorna och vattnet.

Bastubyggnaden ca 10 kvm står längst ner på tomten. Vedbastu så klart. Förrådsboden som även kan vara sovstuga står vackert intill den gigantiska klätterstenen.

Fastigheten ger en härlig sommarkänsla och det går bra att bygga ut eller bygga nytt. Fastigheten ligger utom plan. Kommunalt vatten finns och fiber är anslutet.

Vill man inte sitta på altanerna och njuta av havet så smyger man bort till båtbryggan och tar en tur ut på Saxarfjärden. Flera badplatser finns inom promenadavstånd. Till Linanäs ror man och äter middagar. Till Grinda tar det 15 min med båt och Vaxholm ca 30 min. På Ljusterö finns golfbana, centrum med affärer, vacker kyrka och ca 1.700 fastboende.

Varmt välkomna till Öran.

Öranvägen 33 - Ljusterö
Stockgolm