Västra lagnö - Österåker

2 650 000 kr
				Array
(
    [0] => 0
)
			

Sjöutsikt och flera båtplatser

Toppenfräscht skärgårdsställe med stor solig tomt, sjöutsikt och brygga som delas med granne. Huvudbyggnad 4 r o k från 1995, stor altan, gästhus. Båtplats och parkering kan hyras på Ljusterö.

Fastighetsmäklare Camilla Eklund Camilla Eklund
Revlingen 12 - Ljusterö
1 min
Nås med båt
54 m2
Tomtarea: 5620 m2
Biarea: 15 m2

Dold budgivning, inget visas

Vänligen ring 0708879870 eller maila camilla@sjonara.se för anmälan
Visning  söndag 28 / 4

Ägandeform:

Friköpt - Småhus

Fastighetsbeteckning:

VÄSTRA LAGNÖ 1:43

Land:

Sverige

Kommun:

Österåker

Stad:

Ljusterö

Område:

Västra lagnö

Församling:

Ljusterö-Kulla

Postnummer:

184 95

Tomtarea:

5620 Kvm (Fastighetsregistret)

Boarea:

54 Kvm (Fastighetsregistret)

Biarea:

15 Kvm (enligt säljaren)

Rum:

4 rum, varav 3 sovrum.

Varav sovrum:

3

Byggnadstyp:

1-plan

Byggnadsår:

1990

Fasad:

Trä

Tak:

Plåt

Stomme:

Trä

Bjälklag:

Trä

Grundläggning:

Plintar

Fönster:

2-glas

Ventilation:

Självdrag

Uppvärmning:

Direktverkande el / braskamin

Vatten och avlopp:

Egen borrad brunn. Enkelt avlopp

Taxeringsvärde totalt:

1 497 000 kr

Taxeringsvärde fastighet:

459 000 kr

Taxeringsvärde tomt:

1 038 000 kr

Taxeringsår:

2018

Taxeringskod:

220

Skattesats:

29.18%

Värdeår:

1990

Energistatus:

Ej utförd

Fastighetsavgift:

7 812 kr

Värme:

3 234 kr/år

Sotning:

490 kr/år

Renhållning:

374 kr/år

Försäkring:

1 752 kr/år

Övrigt:

2 800 kr/år

Driftskostnader totalt:

8 650 kr/år

Servitut:

01-IM4-62/9945 - 1: Avtalsservitut badplats mm

Servitut:

01-IM4-65/2134 - 1: Avtalsservitut badplats mm

Servitut:

01-IM4-62/9946 - 1: Avtalsservitut väg (1962-10-17)

Servitut:

01-IM4-65/2133 - 1: Avtalsservitut väg (1965-03-17)

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Välkomna till Revlingen

Ett stenkast från Västra Lagnö på Ljusterö med stora vackra fjärdar direkt utanför ligger fina ön Revlingen. Här möts vi av en stor lättskött tomt om hela 5 620 m² med vacker skärgårdsnatur, här är man omgiven av knotiga tallar och kala klippor och det finns härliga promenader i skogen för den som vill. Mycket fräscht fint hus och gästhus, allt man an önska, utsikt mot fjärden och sol från morgon till kväll. Båtplats och två bilplatser kan hyras på Västra Lagnö.


På ön hör brygga och badplats  till fastigheten via servitut gemensamt med två andra fastigheter. Strand och brygga nyttjas i praktiken dock endast av en annan fastighet. Man delar yttre bryggan med en grannfastighet och där har man två y-bomsplatser var. Härligt att ta ett dopp från stegen eller stranden intill. Här är man för sig själv och kan njuta av solen hela dagen från det perfekta söderläget.

Huvudbyggnaden från 1995 omfattar 54 kvm och är mycket välplanerad med gott om smart förvaring.
Entré via altan som löper runt tre sidor av huset. Hall med skåp och hängare. Till höger duschrummet. Här finns plats för den som vill installera tex en förbränningstoalett. Fräsch fin toalett finns i separat byggnad.
Tre sovrum, ett med plats för dubbesäng.
Sällskapsrum med braskamin att mysa framför. Öppen planlösning till köket från 2017 och utgång till den stora altanen som delvis har tak. Utanför finns kyl och frys smart inbygda. Det finns även kyl inne i huset.

Det stora altanen har plats för långbord samt solstolar och hängmatta. Grilla och njut av utsikten och mitt i sommaren se solen gå ner mellan träden över vattnet.
Ett par steg ner finns gästhuset om 15 kvm som byggdes 2007. Här finns ett stort rum som enkelt kan delas av till två separata gästrum.

Det charmiga lilla härbret inrymmer egen borrad borrad brunn och fungerar också väl som förvaring.

Välkomna till en väl underhållen och lättskött fastighet med låga driftskostnader.

Revlingen 12 - Ljusterö
Stockgolm