Sjöutsikt och båtplats på Blidö

Trevlig fastighet med fin sjöutsikt i sista ledet mot vattnet. Vinterbonat fritidshus om ca 64 m² med källare om ca 20 m². Storstuga med kök i öppen planlösning, duschrum samt två sovrum. Gästhus om ca 17 m² samt sovstuga. Gemensam bastu och badbrygga finns ett stenkast bort. Till fastigheten finns båtplats. På Blidö bor du bekvämt med bra färgförbindelse mot fastlandet året om.

Alla bilder

Blidö - Norrtälje

Pris/bud
4 995 000 kr

Vi befinner oss på Blidös östra del i vackra Lindis udde med direkt närhet till havet. Vägen fram till fastigheten är fint slingrande genom vacker natur och från färjelägret är det ca 10 minuters bilresa. På Blidö bor du bekvämt med bra färgförbindelse mot fastlandet året om så fastigheten passar den som vill ha en fritidsbostad att nyttja under årets alla årstider.

Med fin utsikt mot vattnet

Tomten är stor och ligger på en höjd med fin utsikt mot vattnet. Tomten är en lättskött naturtomt med en areal om 2 865 m². Närmast huset finns plana gräsytor med plats för lek och spel. Tomten är idag bebyggd med ett vinterbonat huvudhus med källare, gästhus med förråd samt sovstuga. Huvudhuset är placerat på den nedre delen av tomten med fin vy mot vattnet. Fastigheten gränsar i öster till allmänning som fortsätter till vattnet. Är man badsugen finns en stig som leder till områdets fina strand med både badbrygga och gemensam bastu.

Huvudhus, gästhus och sovstuga

Huvudhuset om ca 64 m² + 20 m² har två bra sovrum som ligger intill hallen. Duschrummet är fullt fungerande med förbränningstoalett, dusch och handfat. Storstugan har en öppen spis med insats från Roslagsspis samt en modern öppen planlösning mot både kök och matplats. Från storstugan har man utgång till en stenlagd uteplats med morgon-och dagssol. Kvällssolen får man njuta av på husets framsida. I källaren finns gott om förvaring, bastu samt tvättmöjligheter.

Gästhuset om drygt 17 m² består av ett stort rum med plats för flera sängar. Perfekt när gästerna är på besök. Här finns stora utvecklingsmöjligheter för den som önskar. Vid entrén finns en trivsam veranda under tak. Runt hörnet finns separat ingång till förråd. Den mindre sovstugan rymmer ytligare ett par sängar.

Vatten året om via egen borrad brunn. Avlopp i form av trekammarbrunn med infiltration.

Till fastigheten hör en båtplats vid gemensam brygga precis nedanför tomten. Bryggan delas med sju andra fastigheter.

Området är detaljplanerat och detaljplanen medger byggnation om totalt 120 m² inkl. huvudhus och uthus. Se pdf för detaljer. Attefallsreglerna medger ytterligare 15 kvm på huvudbyggnaden utöver detaljplanen eller 30 kvm fristående hus.

Om Blidö

Till skärgårdsidyllen Blidö som även kallas ”ön i Solen” tar man sig enkelt med bil, båt eller buss. Med bil från centrala Stockholm nås färjan i Furusund på en dryg timme. SL kör kontinuerligt hela dagen buss in till Norrtälje. Det finns alltså goda möjligheter för att pendla in till fastlandet under hela året. Även Waxholmsbolagets båtar angör flertalet bryggor i Blidösund av vilka Stämmarsunds brygga är närmast.

En populär nyöppnad krog finns i Stämmarsund, Blidö Brygga och Bistro. Här finns också vandrarhem och gästhamn. Med egen båt når man Lidö Krog, Fejan och Högmarsö Krog. Alla dessa krogar har olika specialiteter och är väl värda ett besök.

På Blidö finns all service man kan tänka sig. Skärgårdens mest välsorterade ICA butik ligger i Oxhalsö, ca 3 km från fastigheten. Butiken som är öppen året runt, dygnet runt. Vårdcentral finns om olyckan skulle vara framme och på sommarhalvåret finns en mängd aktiviteter för hela familjen såsom bio, konserter, auktioner och loppis.

Blidö är en komplett ö med många möjligheter för både fritids- och permanentboende. 

Välkommen på visning!

Hanna Thorén
Fastighetsmäklare Hanna Thorén 073-021 70 72
Lindisuddsvägen 13 - Blidö
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00