Sjöutsikt och båtplats i Ramsöviken

Sjöutsikt. Fritidshus med två plan och väl tilltaget altandäck. Gästhus står till förfogande. Tomt om 3 051 m² med öppna ytor. Båtplats i viken strax nedanför fastigheten. Ramsö detta skärgårdsparadis nära Vaxholm och med pendling till Stockholm hela året runt.

Vattnet mot Tynningö
Balkong på övre plan mot tynningö
Alla bilder

Ramsö - Vaxholm

Pris/bud
2 700 000 kr
Beskrivning

Välkomna till detta fritidshus med fint läge på Ramsö, strax utanför Vaxholm. Till fastigheten kommer man med Waxholmsbåten året runt eller lägger till vid den egna båtplatsen i Ramsöviken som ligger en kort promenad från fastigheten. Mellan båtplatsen och fastigheten går man via Ramsö Trappor eller Varvsvägen.

Tvåplans fritidshus med stor altan i sydvästläge. Entréplan med kök och vardagsrum i öppen planlösning samt glasad dörr ut till altanen. Funktionellt L-format kök med spis och kyl samt skåp för förvaring. Fönster ovan diskbänken. Entréplan har ljus färgsättning med målade trägolv, vedkamin för uppvärmning samt gott om ljusinsläpp med fönster i alla fyra väderstrecken. Altan som är tillbyggd 2017 med gott om plats för umgänge samt för måltider utomhus för den stora familjen. 

Trappa upp till övre plan som är tillbyggt 2021 och har en stor balkong som ligger med utsikt över farleden mot Tynningö. Plats för en dubbelsäng eller vardagsrumsdel med sängplatser. Fönster i fyra väderstreck med sjöglimtar åt flera väderstreck pga fastighetens höga läge.

Uppvärmning via elradiatorer samt vedkamin installerad 2022.

Friggebod med sovrum samt dusch med duschkabin och mulltoa vid altanen. Ny filtreringsanläggning för BDT-vatten

Gästhus om 3 rok ca 25 kvm med allrum samt sovrum med plats för en dubbelsäng. Köksdel med funktionell och enkel skåpsinredning samt matplats. Groventré med plats för ytterkläder samt förvaring. Gästhuset har enkel standard och skall vara byggt på 30-talet med fönster i fyra väderstreck.

Vedförvaring.

Utedass, som nu används som förråd och vedstapling. 

 

 

 

Ramsö

Ramsö är en levande ö med ett antal permanentboende. Livfull och härlig sommartid då ön befolkas av alla sommargästerna. Tyst och lugn vintertid men inte ensamt. Närheten till fastlandet och de goda förbindelserna via Waxholmsbolaget gör att många vistas här året om. Waxholmsbolaget och SL gör flera turer per dag året om till Ramsö från Vaxholm. Med egen båt blir man mycket flexibel. Ön har blandad bebyggelse, vackra stora grosshandlarvillor samt anspråkslösare sommarstugebebyggelse. Här finns öppna fält och fina promenadstråk. På ön finns ca 225 fastigheter. Det finns flera fina stränder på ön där man kan njuta av ett dopp och man kan enkelt ta sig runt med fyrhjuling eller flakmoppe. Ön har en mängd aktiviteter såsom bryggfester, valborg, bouletävling och, som det anstår en riktig skärgårdsö, en riktigt bra midsommarfest.

 

Peter Ribbing
Fastighetsmäklare Peter Ribbing 072-858 37 41

Kartdata ©2020 Google Användarvillkor

Varvsvägen 24 - Vaxholm
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00