Isättravik - Österåker

9 750 000 kr

Sjöutsikt i Viken

Boendeidyll på lugn gata med härlig utsikt över fjärden i söder. Renoverat och välskött med bostadshus, komplett gästhus och egen brygga.

Fastighetsmäklare Irina Bruzelius Irina Bruzelius
Marsättravägen 13 - Åkersberga
0 min
Med bilväg
143 m2
34 m2
Tomtarea: 4994 m2
Biarea: 5 m2
Biarea: 42 m2
Visas efter överenskommelse

Ägandeform:

Friköpt - Småhus

Fastighetsbeteckning:

MARGRETELUND 3:15

Land:

Sverige

Kommun:

Österåker

Stad:

Åkersberga

Område:

Isättravik

Församling:

Österåker-Östra Ryd

Postnummer:

184 63

Tomtarea:

4994 Kvm (Fastighetsregistret)

Biarea:

5 Kvm (Fastighetsregistret)

Boarea:

34 Kvm (Fastighetsregistret)

Biarea:

42 Kvm (Fastighetsregistret)

Boarea:

143 Kvm (Fastighetsregistret)

Rum:

6

Varav sovrum:

3

Byggnadstyp:

2 plans villa med källare

Byggnadsår:

1950, 1992

Fasad:

Trä

Tak:

Betongpannor

Stomme:

Betong/trä

Bjälklag:

Trä

Grundläggning:

Källare och krypgrund

Fönster:

2-glas och 3-glas

Eldstad:

Braskamin

Ventilation:

Självdrag

Uppvärmning:

Golvvärme, luft/vattenvärmepump, solceller, direkt el, braskamin

Vatten och avlopp:

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Planbestämmelser:

Byggnadsplan: Del av margretelund 3:1 (1948-07-16) (genomförd )

Taxeringsvärde totalt:

6 837 000 kr

Taxeringsvärde fastighet:

3 107 000 kr

Taxeringsvärde tomt:

3 730 000 kr

Taxeringsår:

2018

Taxeringskod:

220

Skattesats:

29.18%

Taxeringen är preliminär:

Ja

Värdeår:

1950

Energistatus:

Utförd

Fastighetsavgift:

8 049 kr

El:

27 300 kr/år

Vatten/Avlopp:

7 500 kr/år

Sotning:

744 kr/år

Samfällighet:

2 700 kr/år

Renhållning:

2 490 kr/år

Försäkring:

11 249 kr/år

Övrigt:

8 760 kr/år

Driftskostnader totalt:

60 743 kr/år

Driftskostnader kommentar:

Extra försäkring för värmepumpen finns, 2695 kr/år

Servitut & GA:

fnr_010267188: Gemensamhetsanläggning Österåker FLAXENVIK GA:1

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Ett ombonat och välkomnande hem intill vacker fjärd och skyddad vik, en plats att njuta av året om. Endast 40 min från Stockholm och ca 10 min till Åkersberga centrum som har all tänkbar service. För båt- och skärgårdsälskaren är detta en oas. Hela skärgården ligger utanför med allt vad den har att erbjuda. Vaxholm, Grinda, Ljusterö och Sandhamn - allt nås inom timman. Sköna promenader längs med stränderna och i orörd skog alldeles in på knuten. Här får man verkligen det bästa ett boende kan erbjuda.

Huvudhuset om ca 143 + 42 m² består av två plan och inredd källare. Entréplanet välkomnar med separat kapprum innan det rymliga köket med stor matplats öppnar upp sig. Köket har all tänkbar maskinell utrustning samt bardisk med barstolar - perfekt för frukostar, läxläsning eller socialt umgänge vid matlagningen. I anslutning till matplatsen finns vardagsrum och en inglasad matsal – här sitter du på första parkett för att njuta av årstidernas skådespel. Braskaminer i köksdelen och etanolkamin i matsalen bidrar med både värme och mysfaktor. Innanför köket ligger ett rymligt sovrum med badrum en suite. Hela entréplanet har vattenburen golvvärme som värms upp med luft/vattenvärmepump.

En trappa upp finns ett stort allrum och ytterligare två sovrum. En trappa ner finns en separat groventré, en klädkammare som kan göras om till tonårsrum, garderober samt ett stort lyxigt badrum (2016).

Runt hela huset löper altandäcket i olika nivåer med olika sittgrupper och i insynsskyddat läge finns den nedsänkta bubbelpoolen med loungemöbler.

Gästhuset på 34 m² är väl underhållet och har en ljuvlig vy över viken med egen altan. Här välkomnas man av en liten hall med garderob. Kök med all tänkbar maskinell utrustning samt eldningsbar vedspis. Vardagsrummet och köket ligger i öppen planlösning. Stilfullt duschrum med wc, tvättställ, handdukstork och duschhörna. Gästhuset har både luftvärmepump och braskamin för låg energiförbrukning och passar utmärkt som uthyrningsdel eller generationsboende om så önskas.

Ytterligare ett litet gästhus samt garage finns på tomten.

Till fastigheten hör en egen brygga via tomtägarföreningen med 6,5 meter Y-bom. Fiber finns i gatan om man önskar koppla på och fastigheten har kommunalt vatten och avlopp.

Från fastigheten ligger både skolor, fotbollsplaner och grönområden på gångavstånd. I Skärgårdsstad finns Skärgådsstadsskolan F-9. Det finns även 2st förskolor i västra och östra Skärgårdsstad och ett flertal dagmammor i området. Vid skolan finns det en nybyggd idrottshall, där Skärgårdsstads IF ordnar olika träningspass. Närmaste affär är ICA Favoriten som ligger i Margretelund Centrum. Här finns även husläkarmottagning, apotek, frisör, pizzeria, kiosk och en välsorterad Järnia. ICA Favoriten har även sommartid en väldigt fin utomhushandel med blommor, växter och trädgårdsskötsel.

Välkommen till ert nya drömboende!

Kartdata ©2019 Google Användarvillkor

Marsättravägen 13 - Åkersberga
Stockgolm