Sjöutsikt, brygga och sydvästläge på Löparö

Härligt solgult sommarnöje med högt soligt läge nära strand och egen brygga som delas med två grannar. Fin sjöutsikt. Tre bra hus, 5-6 bäddar, generösa altaner och lättskött barnvänlig tomt. Löparö är tillgänglig året om med egen båt eller via gångbro på vintern över sundet till Urö.

Huset och gästhuset
Utsikt från vindskyddad altan
Alla bilder

Löparö - Norrtälje

Pris/bud
2 995 000 kr
Välkommen till Löparö

Välkomna till Ångbåtsbacken 18, längst ner på Löparös sydvästra udde. Här njuter man av solen hela dagen och kvällen för att sedan fånga de sista strålarna från den egna bryggan. Det är bara någon minuts promenad till bryggan som ligger i en liten vik där man tryggt kan förtöja båtarna och där barnen kan leka vid den lilla sandstranden. Bryggan delas med två grannar. Till fastigheten hör även bilplats och båtplats vid Vettershagabron.

På tomten har man fin sjöutsikt runtom udden nedanför. Läget är mycket skyddat från alla vindar. Det finns tre bostadsbyggnader, huvudbyggnaden om ca 50 kvm med 3 r o k samt toalett, gäststugan om ca 12 kvm med duschrum och gästrum samt sovstugan om ca 15 kvm längst bak på tomten. Dessutom finns förråd i bodar samt under huvudbyggnaden. På den stora tomten finns gräsmatta för lek och umgänge, flera rabatter med blommor samt äppelträd, bärbuskar och odlingsland.

Huvudbyggnaden

Entrén till huvudbyggnaden sker via generös altan i söder där man kan ha både matgrupp och solstolar. I glasverandan kan man hänga av sig och från verandan finns dörr till ytterligare altan med helt insynsskyddat läge.

Allrummet har braskamin samt fönster åt tre håll, ett härligt ljust rum. I köket finns liten sittbänk och en garderob. Vitmålade snickerier, kyl/frys, spis, diskmaskin. Fastigheten är ansluten till gemensamt sommarvatten.

I toalettrummet finns tvättställ samt vattentoalett till Aquatron.

Sovrummet har plats för dubbelsäng och här finns två garderober. Utgång från sovrummet till den insynsskyddade altanen som också nås från verandan.

Huvudbyggnaden uppfördes omkring 1959 och byggdes till med sovrumsdelen 2005. Altanen byggdes 2002. De gula husen målades om 2016.

Det finns erbjudande om att ansluta till fiber via IP-only.

Gästhusen

Det gula gästhuset bredvid huvudbyggnaden inrymmer ett gästrum samt duschrum. I duschrummet från 2017 finns duschkabin, tvättställ och tvättmaskin.

Gästhuset "sovstugan" med stora skjutpartier i glas ligger längst bak på tomten och används av ägaren som sovhus för hela familjen. Här kan man dra sig undan i lugn och ro utan att bli störd. Huset kan även användas som tex ateljé.

Om ön och omgivningen

Sommaridyllen Löparö erbjuder ett traditionellt ö-liv samtidigt som det endast är ca 100m till fastlandet vid Urösundet och ca 5 min med båt över skyddad fjärd från den tillhörande båtplatsen och bilplatsen i Vettershaga ca 50 min från Stockholm. På ön som är ca 2 km lång finns ca 200 fastigheter, mestadels fritidshus, dock finns några bofasta. Landskapet är vackert med öppna fält, hästhagar och skog. Det är lätt att promenera runt och bebyggelsen är blandad med gamla gårdar och nyare fritidshus. På vintern finns en gångbro över Urösundet för de som vill nyttja huset året om.

Från Löparö tar man sig snabbt och enkelt med egen båt till härliga utflyktsmål som t ex Siaröfortet eller Ängsö nationalpark, Högmarsö med krog och affär eller Furusund med populära Värdshuset. Till ICA i Bergshamra tar det ca 10 min med egen båt. 

Välkomna att kontakta mäklare Camilla Eklund tel 0708-879870 för visning!

Camilla Eklund
Fastighetsmäklare Camilla Eklund 070-887 98 70

Kartdata ©2020 Google Användarvillkor

Ångbåtsbacken 18 - Bergshamra
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00