Sjötomt Stora Sötholmen

Fint sjöställe med huvudbyggnad och gästhus samt tre stycken friggebodar. Ett ställe med plats för stora familjen och alla besökande gäster. Bastu och brygga vid stranden med fin kvällssol över vattnet nedanför. Båtplats i Västernäs vid fastlandet och Stora Sötholmen nås efter en kort båttur.

Alla bilder

Stora Sötholmen - Norrtälje

Pris/bud
4 500 000 kr

Välkomna ut till Stora Sötholmen som är en vacker ö belägen strax söder om Rådmansö utanför Norrtälje. På fastlandet har man båtplats vid Västernäs och efter endast en båttur om ca fem minuter är man ute på ön. Angöringen sker på bryggan strax nedanför fastigheten och stranden här är en underbar plats för bad och båtliv. Det är nära till fina utflyktsmål i den närbelägna skärgården såsom Furusund och Fejan för att nämna några. Den stora tomten sluttar svagt mot vattnet och den totala arealen uppgår till 4 244 och med eget vatten utanför. Vid stranden strax ovanför bryggan ligger bastun med ett vedeldat spa-bad utanför och ett härligt altandäck samt utedusch för avkoppling efter badet. Tomten ligger med ett nord-västläge och erbjuder fin kvällssol under sommarmånaderna.

Lite längre upp på tomten ligger huvudbyggnaden som uppfördes 2011. Från hallen kommer man in i vardagsrummet som ligger i öppen planlösning med köket. Här är det öppet upp i nock och tillsammans med de råspontklädda väggarna och trägolvet ger det en härlig känsla av rymd i rummet. Braskaminen ger skön värme när det blir lite svalare. Från köket har man direkt utgång till det stora inglasade uterummet som är väl tilltaget och en fin plats att samla hela familjen och besökande vänner. Glaspartierna är skjutbara och anpassas efter väder och vind. Det är nog här man tillbringar den mesta tiden under sommaren. I huvudbyggnaden finns dessutom två bra sovrum och ovanför ligger ett stort loft för ytterligare sängplatser för den som så önskar. Badrummet ligger intill hallen och erbjuder toalett av typen Separett samt dusch. I dagsläget saknar fastigheten egen brunn och vatten tas från sjön. Färskvatten tar man med sig ut. 

Strax ovanför ligger det ursprungliga huset som idag fungerar som gästhus. Huset är utrustat med två sovrum och kök och vardagsrum. Dock är det inte draget vatten till köket i dagsläget. På tomten står det dessutom inte mindre än tre friggebodar omgivna av terrasser så det är gott om plats för stora familjen och alla besökande vänner.

Norrtälje som ofta kallas Roslagens huvudstad är en riktigt idyllisk liten skärgårdsstad, i Norrtälje kommun finns det cirka 13 000 öar. I stadskärnan finns ett stort utbud butiker, krogar, kafeer, konst, evenemang och museer att besöka året runt. Inom 20 minuter når man även Furusund, Spillersboda, Gräddö, Räfsnäs, Södersvik, Vettershaga och andra klassiska Roslagsbygder. 

Mats Öhlin
Fastighetsmäklare Mats Öhlin 070-877 27 00

Du behöver godkänna cookies för marknadsföring för att kartan skall fungera.
Ändra inställningar

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00