Sjötomt på udde och 12 hektar mark

Vid Långsjöns strand ligger Marielund i söder. Egen brygga och eget fiskevatten med kräftor i ljuvlig badsjö. Trädgård med fruktträd och plana gräsytor. Villan byggd vid förra sekelskiftet är ett boende året om med eget vatten och avlopp. Två duschrum med wc. Vardagsrum. kök, matsal och tre rejäla sovrum. En vacker trävilla med dubbla murstockar och luftig planlösning. Marken om dryga 12 hektar består av skog och betesmarker. Tre förrådsbyggnader och anor av gammal ladugård. Taxerad som bebyggd lantbruksenhet. Intill fastigheten kan två avstyckade tomter köpas till. En sjönära idyll ca 4 mil från Stockholms city i lantlig Roslagsnatur.

Välkomna in till Marielund
Långsjön är ca 4 km lång
Alla bilder

Marielund - Brottby - Norrtälje

Pris/bud
7 500 000 kr
Om Marielund

Villan på Marielund är i gott skick trots sina dryga hundra år på platsen. En stilfull byggnad med klassisk stengrund, gul fasad, vita foder, rött tak och två teglade skorstenar. Platsen är vacker med klippor mot Långsjön och gröna trädgårdsytor runt om villan. 2002 genomgick villan en stor renovering. Marielund har fungerat året om som ett deltidsboende och har varit uthyrt till en och samma person senaste 15 åren. 

Högt i tak med fint ljusinsläpp

Entréplanet välkomnar med trapp och trapphus till övervåningen. Ett kaklat badrum/tvättstuga med badkar, wc, tvättställ, tvättmaskin och skåpinredning. Kök från IKEA med alla maskiner och matplats i öster. Matsal mot söder. Vardagsrum med fungerande kakelugn i sydväst. Veranda med utgång i söder till den stora altanen mot sjösidan. Huset känns luftigt med högt i tak och stora spröjsade fönster viket ger fint ljusinsläpp. Ljust målade snickerier och mycket pärlspont. 

Övervåningen välkomnar med trapphus med plats för hemmakontoret. Tre rejäla sovrum varav ett mot sjön med igensatt vacker kakelugn. Fina trägolv och tre klädkammare. Ett kaklat duschrum med wc och tvättställ. I husets källare finns förrådsutrymme och extra frys. Larm finns. El-golvvärme i badrummen. Luftvärmepumpen är från 2022.

Strandplats och klippor

På tomten intill villan finns två trädgårdsförråd, gröna lekytor, flera fruktträd och framförallt strandplatsen och klipporna vid bryggan. I Sjön som är ca 4 km lång får man ro eller använda elmotorer till båten. Sjön har gott om kräftor, gädda och abborre. Till fastigheten hör eget vattenområde med fiskerätt. På andra sidan Sättravägen står en äldre förrådsbyggnad. Intill finns resterna av den gamla grunden till ladugården som en gång i tiden tjänade Marielund. Skogsväg leder genom egen mark upp till tidigare åkrar och betesytor. Fastigheten är självförsörjande på ved.  

Nära till allt och ingenting

Till Marielund är det ca 1 mil från Brottby med populär matvaruaffär, skola, dagis, idrottshall, cafe mm. Här går även pendlarbussarna till Stockholm och Norrtälje. Till Riala med vacker kyrka, skola och idrottshall är det ca 8 km. Brollsta golfklubb ligger inom 5 km. Ca 3 mil till Norrtälje, 4 mil till Stockholm och knappa 2 mil till kusten och Stockholms skärgård.

Välkomna till ett sjönära boende som erbjuder lite av varje. 

Tom Kallstenius
Fastighetsmäklare Tom Kallstenius 070-753 48 12

Kartdata ©2020 Google Användarvillkor

Sättravägen 241 - Brottby
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00