Sjötomt på Storholmen med två toppenfräscha hus och stort altandäck med bubbelpool vid bryggan

Välkomna till Storholmen som nås enkelt med egen båt från Mor Annas brygga på Lidingö eller med SL-båt året om. En riktig karamell att bo i hela året eller så mycket du vill. Soldäck och brygga, vackra solnedgångar och levande utsikt. Huvudbyggnad om drygt 75 kvm med 4 rum, ljust och härligt med fantastisk sjökontakt. Nybyggt gästhus, 30 kvm, fullutrustat och med rymligt loft med 15 kvm golvyta.

Njut av kvällsljuset
Plan tomt med automatisk bevattning av gräsmatta
Bubbelpool på bryggan
Alla bilder

Storholmen - Sjötomt - Lidingö

Pris/bud
12 000 000 kr
Njut av underbart bryggliv

 

Välkomna till Storholmen som nås enkelt med egen båt från Mor Annas brygga på Lidingö eller med SL-båt året om till Lidingö, Djursholm samt Ropsten med T-bana. Öliv alldeles nära stan!

En riktig karamell att bo i hela året eller så mycket du vill. Soldäck och brygga, vackra solnedgångar och levande utsikt. Huvudbyggnad om drygt 75 kvm med 4 rum, ljust och härligt med fantastisk sjökontakt. Nybyggt gästhus, 30 kvm, fullutrustat och med rymligt loft med 15 kvm golvyta. 

Tallvägen 36 har ett underbart läge på öns södra del, en kort promenad till Södra bryggan där SL-båten trafikerar varannan timme hela året. Med egna båten tar det bara ett par minuter till Mor Annas brygga på Lidingö där man har tillstånd för båtplats och bilplats. Fastighetens läge är mycket lugnt vid slutet av vägen, här är det inte många som går förbi. Sjökontakt har man åt både norr och söder och solen når verkligen tomten från morgon till kväll.

Tomten om 1090 kvm är bra planerad med ett hus i varje kant som binds samman av det stora trädäcket vid vattnet samt plan fin gräsmatta där emellan. Vid den rejäla bryggan finns plats för flera båtar och intill bryggan finns praktisk ramp för upptagning av båten på vintern. På tomten finns även två förråd.

Huvudbyggnaden

 

Huvudbyggnaden har alldeles nyligen byggts om och till helt och hållet och omfattar idag ca 75 kvm boyta. Från nästan alla rum kliver man direkt ut på den stora altanen och känslan är att huset nästan är byggt på vattnet. 

Entré till kök/allrum i öppen planlösning. Här finns gott om förvaring och garderober. Öppet till nock i tak med synliga bjälkar och mycket stilfull köksinredning och läckra bänkar i marmor. I köket finns fullstor kyl (Siemens), frys (Siemens), diskmaskin (Miele), spis (zonfri från Gaggenau), Kombiångugn (Gaggenau) samt tvättmaskin/tumlare (kombo Elektrolux)

Överallt i huset sitter effektfull fast belysning i taket. Den värmande kaminen blir pricken över i. Här har man matbord med plats för många samt platsbyggd soffa med smart förvaring längs med väggen. Stora härliga spröjsade fönster med utsikt mot bryggan och fjärden. 

Sällskapsrummet har stora fönster från golv till tak runt om samt dubbla skjutdörrspartier mot sjösidan så att inne smälter ihop med ute på ett trevligt sätt. Bara några steg genom dörren ut till den varma bubbelpoolen, bryggan och havet. Mer sjönära än så här blir det nästan inte.

Via kökets arbetsdel kommer man till de två sovrummen. Det stora sovrummet har garderobsvägg och utgång till altanen.

Badrummet är stort och lyxigt. Här finns både badkar och dusch. WC så klart, kommunalt vatten och avlopp.

Gästhuset

 

Gästhuset är helt nybyggt och omfattar 30 kvm samt ett loft med ståhöjd och golvyta om 15 kvm. Huset har altan på tre sidor. Entré till allrummet och även utgång via dubbla altandörrar till altanen i söder. Längs ena väggen det snygga köket med gott om förvaring. Här finns kyl/frys, spis och ugn samt diskmaskin. Sovrummet har plats för dubbelsäng. En stege leder upp till loftet. Duschrum med wc och dusch.

Om Storholmen

 

Från Storholmen kan man pendla reguljärt med båt till Mor Annas brygga, Djursholm, Sticklinge och Ropsten. Till Ropstens T-bana tar det cirka 40 minuter (20 min med egen båt). 

Vid Mor Annas brygga på Lidingö med kort och bekvämt avstånd från ön medföljer rätt till bil- och båtplats. 
För dig som bor på Storholmen finns stadens alla nöjen alltid inom räckhåll. Med båten tar man sig snabbt till ett flertal bra skärgårdskrogar och även Vaxholm ligger på bekvämt avstånd. Storholmens egen krog ligger direkt invid Östra bryggan.

På ön finns gemensam dansbana, det brukar ordnas härligt Valborgs och Midsommarfirande, julmarknad och mycket annat. 

För gällande byggregler, se bifogad detaljplan. Utöver reglerna i detaljplanen finns även möjlighet att bygga enligt Attefallsreglerna.

Välkomna att boka tid för visning!

Camilla Eklund
Fastighetsmäklare Camilla Eklund 070-887 98 70

Kartdata ©2020 Google Användarvillkor

Tallvägen 36 - Lidingö
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00