Sjötomt på Herrö

Välkomna till natursköna Herrö och skärgårdsparadiset Strömmen. Här återfinns ett gammalt fiskarboställe på en rejäl och ogenerad sjötomt om 4240 m² plus ett icke redovisat vattenområde. Lång strandlinje, sjöstuga, båthus, bra brygga och sandstrand. Tomten är eventuellt styckningsbar. Garage och flera förråd. Två stycken bostadshus vilket är perfekt som generationsboende eller för egenföretagaren eller för hyresintäkter.

Alla bilder

Herrö - Nynäshamn

Pris/bud
12 995 000 kr

Välkomna till natursköna Herrö och skärgårdsparadiset Strömmen. Här återfinns en rejäl och ogenerad sjötomt med lång strandlinje, två stycken bostadshus, strandhus, båthus, bra brygga och sandstrand. Garage och flera förråd.

Herrö är en skärgårdsö med historia som fiske- och bondesamhälle, här finns orörda marker och närhet till ytterskärgård. 40 minuter med bil från Stockholm samt med busshållplats, Yxlö kanal, endast ca 100 meter från fastigheten. Herrö är belägen mellan Himmelsö och Yxlö i Stockholms södra skärgård. Här finns det tidigare godset Herrö som förvärvades 1769 av köpmannen och godsherren Adolf Ludvig Levin. Yxlösundet är sundet mellan öarna Yxlö och Herrö i Stockholms skärgård. Vid Mickrums brygga på Muskö finns båtmack och sjökrog och i Nynäshamn finns all tänkbar service med affärer, bageri, systembolag och mycket mera som är nära beläget med såväl båt som bil. Ösmo nås med bil på cirka 10 minuter.

 

Bostadshus

Souterrängvåningen rymmer entréhall med trappa upp till entréplan, gillestuga/allrum, bastu, dusch, tvättstuga, pannrum samt förråd.

Entréplan: Ingång via veranda hall och trappan upp till övre plan. Hemtrevligt och nyrenoverat kök med matplats. Ljus pärlspont och ljusgrå kökssnickerier. Vedspis och skafferi. Mysigt sällskapsrum med trägolv. Rum med trägolv och vacker fungerande kakelugn. Nyrenoverad WC med klinkergolv, handfat, wc och fönster. Övre hall med härlig sjöutsikt samt två bra sovrum varav det ena sovrummet har en fungerande kakelugn. Nyrenoverat och stiligt duschrum med klinkergolv, duschplats, wc och utgång till balkong.

Huset är till stora delar ytskiktsrenoverat med nytt  smakfullt kök och duschrum. Bevarade detaljer som bland annat trägolv, kakelugnar och speglade dörrar

Bostadshus 2 om cirka 100 m² plus garage/förråd uppfördes 2008, 1979 byggdes garaget. Entréhall med avhängningsmöjligheter och trägolv. Kök med matplats och vedspis. Två sovrum samt duschrum med wc mellan sovrummen. Vardagsrum med trägolv och öppen spis med insats. i anslutning till den inglasade altanen mot sjösidan. Separat dörr till förrådsutrymme.


Mysig sjöstuga om cirka 25 m² och invändigt nyrenoverad (2022/23) sjöstuga vid strandkanten med en härlig sjökontakt och sjöutsikt. Sällskapsrum, kök och sovalkov. Luft-/luftvärmepump.

Tomt

Lummig uppvuxen trädgårdstomt med, fina både plana och sluttande gräsytor mot strandlinjen med båthuset, den långa bryggan med bra djup och sandstranden. Planteringar med bland annat rabatter, fruktträd och jordgubbsland samt flertalet uteplatser. Gott om parkeringsmöjligheter. Fastigheten är 4240 m² plus ett icke redovisat vattenområde och är eventuellt avstyckningsbar.

Joakim Lundstedt
Fastighetsmäklare Joakim Lundstedt 070-999 99 03
Herrö 38 - Ösmo
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00