Sjötomt på Fåglarö

Västerläge med ljuvliga solnedgångar och byggnation av mycket hög standard på Saxarfjärdens skönaste ö - Fåglarö. Äkta sjötomt med eget vattenområde och inget strandskydd. Endast 10 min från fastlandet med tillgänglig båtplats och parkering. Waxholmsbolaget trafikerar året om och ön är ljuvlig för motion, bad och promenader. Kroglivet finner man i Linanäs/Ljusterö, Vaxholm eller Grinda. Allt inom 15 minuter.

Alla bilder

Fåglarö - sjötomt - Österåker

Pris/bud
30 000 000 kr
Om fastigheten Fåglarö 1:44

 

Fastigheten är högkvalitativ och genomgående byggd i exklusiva materialval mellan åren 2022-2023 samt har den senaste tekniken. Vid vattnet finns en rejäl, brygga likt en hamn. I anslutning finns ett stort däck som angör klipporna. Här dukar man upp midsommarlunchen, vilket övergår i grillmiddag tills solen går ner ca kl 22.00. 

Skådespelet över fjärden och farlederna med alla kryssningsfartyg på behörigt avstånd är spännande och rogivande. Tomten är barnvänlig med gröna lekytor bakom husen. Man har ingen granne mot klipporna i norr. Vid stranden samsas segelbåtar, motorbåtar, kajaker, jollar och suppar. Härlig sandstrandsbotten för barnen och dykdjup vid bryggans utsida. 

Huvudbyggnaden är försedd med stora skjutbara glaspartier mot fjärden. Gjutna trappor och altaner i ljus betong mot havet. Inomhus är det högt i tak och vattenburen golvvärme under gedigna svenska grantiljor. Stora sociala ytor mot vattnet och solnedgångarna. Kök från Nordiska kök med bänkskivor av marmor och vitvaror från Gaggenau. Köksö med häll och öppen yta mot matsalsdel och vardagsrum. Skönt häng framför eldstaden och njut av TV:n på väggen, eller så vänder man på huvudet och tittar ut över skådespelet på fjärden. Huset har två sovsviter i husets båda ändar med varsitt badrum. Båda sviterna har skjutdörrar av glas mot havet. 

Tre arkitektritade gästhus om ca 30 kvm vardera. Alla med stora vackra fönster, fönsterdörrar, helkaklade badrum, sovrum och välutrustade kök. Gäster och barn klarar sig själva så samlas man vid brygglivet på dagarna. Extra tvätt och tork finns också. Teknikhus med vattenreningsanläggning Afflux för året om bruk. Nytt modernt avlopp modell reningsverk.  

Fåglarö är en ö i Saxarfjärden med ett sjudande skärgårdsliv året om. En anrik jordbruksö med arrendegård från 1700-talet som tillhört Margretelunds slott. Fåglarö omvandlades till sommarö på 40- och 60-talet och glada fritidshusbyggare slog sig till ro. Ön har otroligt vacker natur med öppna ängar och fina klippor och badvikar mot Saxarfjärden. Det gamla skärgårdshemmanet finns kvar på ön och föreningen förvaltar öns samfällda grönområden, badstränder och ångbåtsbrygga. Sommarmånaderna går det flera dagliga förbindelser med Waxholmsbolaget till och från Stockholm. Med egna båten från Skeppsdals båthamn är det bara 10 minuter. 

Föreningen på Fåglarö anordnar en rad olika uppskattade aktiviteter för öns boende. Midsommarfirandet är en av de mest populära. Fotboll på gräsplanen och många gemensamma frivilliga fyspass. Promenadvägarna är vackra genom ett varierat landskap. Ett löppass runt ön är ca 4 km. Vid ångbåtsbryggan hämtar man både tidningar, post och gäster. 

Från ön är det nära både till fastlandet och Ljusterö. Runt om i Saxarfjärden finns massor med utflyktsmål. Linanäs mitt emot fastigheten på Ljusterö har både affärer, bensin och krogar. En utmärkt glasstur med barnen endast 5 min. Grinda med både bryggkrog, värdshus och lanthandel ligger i fjärdens södra ände. I Vaxholm finns all tänkbar service, det tar knappt 25 minuter med egen båt eller en 45 min med Waxholmsbåten.

Välkomna!

Tom Kallstenius
Fastighetsmäklare Tom Kallstenius 070-753 48 12

Du behöver godkänna cookies för marknadsföring för att kartan skall fungera.
Ändra inställningar

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00