Sjötomt på Bergholmen - bilfri idyll nära Torö

Sjötomt med eget vattenområde och vacker strandlinje inramad av två bryggor på Bergholmen intill Torö. Hus anno 1995 i öppen planlösning med loft, gästhus med bastu och ytterligare gästhus intill vattnet. Vacker skärgård omgärdar Bergholmen och större, öppna vatten är inte långt borta. Den bilfria och trygga ön nås via gångbro från fastlandet där parkeringsplatser finns.

Alla bilder

Torö, Bergholmen - Nynäshamn

Pris/bud
7 975 000 kr

På lugna och rogivande Bergholmen finns detta trevliga skärgårdshus med vidsträckt  vy över vattnet.
Bergholmen nås via gångbro från den egna parkeringsplatsen på fastlandet och promenaden till fastigheten är endast 300 m.
Tomten är plan med stora gräsytor och träd som vackert ramar in tomten. Huset ligger på en liten klippa och det förhöjda läget gör att man kan njuta av utsikten ännu bättre härifrån. Strandlinjen är bred och de två bryggorna med bra djup möjliggör förtöjning av flera båtar.

Altan och trappa leder upp till entré och hall med gott om plats för klädförvaring. Direkt nås kök och rum med plats för både sittgrupp och matplats i öppen planlösning. Stora fönster mot både trädgård och vattnet ger trevligt ljusinsläpp och fantastisk utsikt. Braskamin mitt i rummet värmer upp svalare dagar och dörr leder ut till södervänd altan med sol hela dagen. I denna del av huset är det tak öppet till nock.

Köket är öppet och ljust med bra arbetsytor, gott om förvaring och utrustat med spis, ugn, kyl och diskmaskin.

Från hallen nås även rymligt sovrum med plats för dubbelsäng och flera garderober. Från sovrummet har man även utgång till en mindre altan med plats för stolar och bord.

På samma våningsplan finns också badrum med dusch, handfat och förbränningstoalett.
Trappa leder upp till loft med gott om plats att inreda med flera bäddar eller soffgrupp om man önskar.

Från huset leder trädäck vidare till ett av fastighetens två gästhus med stort fönster ut mot vattnet och plats för dubbelsäng. Här finns även bastu samt dusch och intill rum för toalett av modell Separett.

Vidare ner på tomten och intill ena bryggan finns ytterligare gästhus. Även detta med gott om plats för dubbelsäng.
Flera förrådsbodar finns samt källare under huset med gott om plats för både frys och förvaring.

Bergholmen

Tack vare att ön är bilfri kan man verkligen njuta av tystnaden och lugnet på Bergholmen. På ön finns endast ett 20-tal fastigheter och på fastlandet finns gemensam parkering med egen parkeringsplats. Gångbro som är bred nog att dra packning på kärra leder över till ön.

Bilresan ut till Svärdsö och Torö från Stockholm tar cirka en timme. Sjölivets alla nöjen ligger nära med fiske, bad och båt. Här finns många trevliga utflyktsmål som berömda Torö stenstrand och Ankarudden. Från Ankarudden går även dagsturer med båt till Landsort.

Livsmedel finns att handla på Torö Lanthandel som även har bageri och är ombud för Systembolaget. All tänkbar service finns också i Nynäshamn cirka 20 minuter bort med bil. Även härifrån går dagsturer med båtar till närliggande öar. 

Johan Vogel
Fastighetsmäklare Johan Vogel 070-753 48 11
Adam Andersson
Fastighetsmäklare Adam Andersson 070-815 01 67
Bergholmen 13 - Nynäshamn
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00