Bastuholmen - Täby

8 900 000 kr
				Array
(
    [0] => 0
)
			

Sjötomt på Bastuholmen

Ett omfamnande hem med permanentstandard på pittoreska Bastuholmen.
Fantastisk fruktträdgård, brygga, växthus och fem minuter in till fastlandet.
Ett boende utöver det vanliga.

Fastighetsmäklare Irina Bruzelius Irina Bruzelius
Bastuholmen - Täby
0 min
Nås med båt
115 m2
Tomtarea: 1550 m2
Biarea: 4 m2

Synlig budgivning, allt öppet

Vänligen ring för plats i båt.
Visning  lördag 31 / 8 11:30 - 12:30

Ägandeform:

Friköpt - Småhus

Fastighetsbeteckning:

NÄSBYPARK 59:15

Land:

Sverige

Kommun:

Täby

Stad:

Täby

Område:

Bastuholmen

Postnummer:

183 52

Tomtarea:

1550 Kvm (Fastighetsregistret)

Biarea:

4 Kvm (Fastighetsregistret)

Boarea:

115 Kvm (Fastighetsregistret)

Rum:

4

Varav sovrum:

3

Byggnadstyp:

1 plans fritidshus

Byggnadsår:

1970

Besiktigad:

2019-05-09

Fasad:

Trä

Tak:

Plåttak, Terraplegel

Stomme:

Trä

Bjälklag:

Trä

Grundläggning:

Krypgrund

Fönster:

3-glas

Eldstad:

Braskamin och öppen spis

Ventilation:

Självdrag

Tv- internetutbud:

Fiber via bredbandslänk

Vatten och avlopp:

Kommunalt VA

Planbestämmelser:

Byggnadsplan: (1933-01-19) (genomförd )

Taxeringsvärde totalt:

4 422 000 kr

Taxeringsvärde fastighet:

1 940 000 kr

Taxeringsvärde tomt:

2 482 000 kr

Taxeringsår:

2018

Taxeringskod:

220

Skattesats:

29.63%

Värdeår:

1981

Fastighetsavgift:

8 049 kr

El:

24 000 kr/år

Vatten/Avlopp:

2 321 kr/år

Sotning:

250 kr/år

Samfällighet:

4 500 kr/år

Försäkring:

6 988 kr/år

Övrigt:

5 400 kr/år

Driftskostnader totalt:

43 459 kr/år

Driftskostnader kommentar:

Övrigt syftar till avgift till tomtägarföreningen.

Servitut:

0160-0416/1986 - 2: Avtalsservitut villa och årlig avgäld

Servitut:

fnr_010512711: Gemensamhetsanläggning Täby NÄSBYPARK GA:26

Servitut:

1: AVTALSSERVITUT VILLA OCH ÅRLIG AVGÄLD (1933-10-25)

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Välkommen till en helt unik fastighet på Bastuholmen. Hus om ca 115 kvm med permanentstandard, generöst bryggdäck, stor altan, växthus de luxe och en prunkande fruktträdgård. 

Vid hamnen på fastlandet parkerar du enkelt bilen på Bastuholmens egna parkering, kliver ner i båten och känner stressen rinna av. Några få minuter senare kliver du iland på Bastuholmens kanske mest välplanerade tomt. Vid den gedigna brygganläggningen förtöjer du tryggt båten och du känner dig redan hemma. Via bryggdäcket passerar du växthuset, som även fungerar som en förlängning av säsongen. Med indraget sommarvatten, el och infravärme blir detta en oas vid svala eller regniga kvällar, då det fortfarande känns som att sitta ute. De öppningsbara takpartierna öppnas och stängs via sensorer och bevattningssystem finns. 

Vidare upp på tomten når du huvudhuset som har flera entréer beroende på varifrån du kommer. Från sjösidan kommer du direkt in i köket, som renoverades senast 2013 och har all maskinell utrustning du kan tänkas behöva samt en braskamin för kyligare kvällar. Här kan du stå och laga mat med utsikt över vattnet eller hålla koll på gästerna i växthuset. In till vänster finns husets master bedroom, med stora fönsterpartier för att maximera utsikten och ljusinsläppet samt öppen spis och självklart finns här även en walk-in-closet som går att utöka ytterligare om så önskas. Vidare, förbi sovrummet, kommer man via hall och två trappsteg upp till vardagsrummet som är stort nog att rymma både matsalsbord och soffgrupp. Högt i tak och djupa fönsternischer ger ytterligare rymd. Sätter du dig vid matbordet och tittar in i spegeln så förstår du dess placering... 

Från köket in till höger ligger två sovrum och ett badrum många bara drömmer om. Helkaklat i ljusa toner med dusch, WC, tvättställ, tvättmaskin, handdukstork och utsikten. Till och med från duschen kan du njuta av naturen och havet.

På trädgårdssidan av huset finns en stor altan och här kan du sitta i lä när det blåser från sjön och njuta av kvällssolen. Ta en vända i trädgården och plocka lite av årstidens frukter och bär. Här finner du vinbär, hallon, vindruvor, krusbär, rabarber och familjeträd med både äpplen och päron. Familjeträd innebär att flera olika sorter ympats in på ett och samma träd och man kan skörda olika sorter från olika delar av samma träd. 

Rundar du huset kommer du in i "gränden" där säljarna har skapat känslan av en gata i staden. Här finns ett stort förråd som lätt går att göra om till gästhus om det skulle behövas. Även ett mindre förrådsutrymme som går att integrera i boytan om större walk-in-closet önskas eller ytterligare ett sovrum. 

Tomten är ca 1650 kvm, varav 100kvm vatten. Kommunalt vatten/avlopp och fiber är indraget i huset.

1932 såldes ön av Näsby Slott och styckades då upp i 30 nästan lika stora fastigheter. Från början var det enklare sommarstugor, men idag är husen upprustade och några familjer är permanentboende. Ångbåtsbryggan är idag inte trafikerad, men du når fastlandet med egen båt på ca två minuter och Näsbyparks centrum ligger på en 15 minuters promenad bort (3 min med bil) och här finns all tänkbar service, som mataffär, apotek, vårdcentral, butiker mm. Stockholm city nås på ca 20 min med Roslagsbanan.

Välkommen till denna pärla med närheten till både hav och storstad. 

 

Bastuholmen - Täby
Stockgolm