Grundvik - Ljusterö - Österåker

9 950 000 kr
				Array
(
    [0] => 0
)
			

Sjötomt med volym och solnedgångar

Rejäl brygga med plats för utemöbler och många båtar. Fin vy över viken och ut mot Saxarfjärden. Här bor man skyddat och läget erbjuder magiska solnedgångar. Rejäl och vacker villa för fritid eller permanentboende med härlig volym. Tre eldstäder och stora sällskapsutrymmen. Tre balkonger, stor altan på framsidan och mindre vid entrén. Tre gästhus. Snickarbod och vedbod. Till Grundvik kommer man med både bil och Waxholmsbåt.

Fastighetsmäklare Tom Kallstenius Tom Kallstenius
Grundviksvägen 114 - Ljusterö
0 min
285 m2
Tomtarea: 3720 m2
Visas efter överenskommelse

Ägandeform:

Friköpt - Småhus

Fastighetsbeteckning:

GRUNDVIK 1:56

Land:

Sverige

Kommun:

Österåker

Stad:

Ljusterö

Område:

Grundvik - Ljusterö

Församling:

Ljusterö-Kulla

Postnummer:

184 97

Tomtarea:

3720 Kvm (Fastighetsregistret)

Boarea:

285 Kvm (Fastighetsregistret)

Rum:

9

Varav sovrum:

5 till 6

Badrum:

2

Byggnadstyp:

2-plan

Byggnadsår:

2005

Fasad:

Trä

Tak:

Tegel

Stomme:

Trä

Bjälklag:

Trä

Grundläggning:

Krypgrund

Grundmur:

Murad

Murstock:

Murad

Fönster:

3-glas

Eldstad:

2 öppna spisar, vedspis i köket

Tv- internetutbud:

Fiber - ingår kostnadsfritt i drygt ett år till

Uppvärmning:

El-golvvärme, eldstäder.

Vatten och avlopp:

Egen borrad brunn. Trekammarbrunn med infiltration. Sluten tank till WC.

Allmänt skick:

Gott

Taxeringsvärde totalt:

7 403 000 kr

Taxeringsvärde fastighet:

3 497 000 kr

Taxeringsvärde tomt:

3 906 000 kr

Taxeringsår:

2018

Taxeringskod:

220

Skattesats:

29.18%

Värdeår:

2005

Fastighetsavgift:

8 049 kr

Värme:

42 300 kr/år

Vatten/Avlopp:

3 100 kr/år

Sotning:

400 kr/år

Samfällighet:

3 000 kr/år

Renhållning:

2 500 kr/år

Försäkring:

5 415 kr/år

Driftskostnader totalt:

56 715 kr/år

Servitut:

fnr_010525492: Gemensamhetsanläggning Österåker GRUNDVIK GA:3

Servitut:

fnr_010525493: Gemensamhetsanläggning Österåker GRUNDVIK GA:2

Servitut:

01-IM4-44/6294 - 1: Avtalsservitut väg (1944-11-22)

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Om fastigheten

Sjötomt med rejält bryggliv för lata sol- och baddagar. 2005/2006 lät nuvarande ägare uppföra denna praktfulla byggnad i klassisk stil - Ett arkitektritat Karlsonhus. Rejält tilltaget med god komfort. Nuvarande ägare har nyttjat bostaden som ett deltidsboende året runt och njutit här sommar som vinter. Grundvik ligger på Södra Ljusterös västkust ut mot Saxarfjärden. Ett mycket bra läge i skärgården som nås med bil och med båten är det nära till allt. 

Platsen inrymmer många - här finns förutom 5 sovrum också två sovstugor och ett gästhus med eget kök. Redskapsbod i två avdelningar och vedbod. Pumphus med filteranläggning för vattnet. Alla byggnaderna är rödmålade och smälter fint in i grönskan. Gott om plats för parkering för bilar och uppställning av båtar.

Det arkitektritade Karlsonhuset välkomnar med stor hall som i en herrgård. Trapphus till övervåningen och gott om klädförvaring. Ett stort sovrum med utgång till egen altan under tak. Ett mindre sovrum. Teknikrum med bra förvaring. Kaklat badrum med wc, tvättställ och bubbelbadkar. Rejält kök med matplats och utgång till altanen. Här finns full maskinell utrustning och vedspis (aldrig använd) intill matplatsen. Stort vardagsrum närmast vattnet med fin sjöutsikt från matsalsdelen och sällskaps del mot öppna spisen. Även här har man utgång till tomten. Bakom skjutdörrarna finns TV-rummet/biblioteket. 

Övervåningen välkomnar med en stor sällskapsyta med litet pentry i hörnan och utgång till balkong i söder. En härlig yta där man haft pingisturneringar. Mot öster ligger tre sovrum. Ett är väl tilltaget och har egen balkong under tak. En vacker plats att njuta av och titta ut över viken. I väster mot sjösidan finns ytterligare ett sällskapsrum med öppen spis. Härifrån har man en fin vy över bryggan och båtarna. Stort duschrum med bastu, duschhörna, separat wc och plats för klädvård och tvätt. Utgång till stor balkong i söder/väster/norr. Balkongen utvändigt behöver en reparation p.g.a. läckage ovanifrån. 

Som helhet är Grundvik 1:56 en enastående skapelse. Man förundras att över hur många timmar som har lagts ner på fastigheten. Ett byggmästarmärke från 2005/2006 som kommer att bestå. Här finns fibernät installerat.

Luckor finns både till vind och grund. Luftavfuktare från Munters finns installerad i grunden som säkerhet. Grunden är stor och luftig och har plastduk på mark. Säljaren är ett dödsbo. Dödsbodelägarna (barn och barnbarn) vill efter köparens besiktning bli friskrivna från fel och brister.

Grundvik är ett vackert skärgårdsområde med några gemensamma badplatser, ångbåtsbrygga och stora strövområden i skogen. Här arrangeras midsommarfirande gemensamt, från det att man klär stången till det att kvällen avslutas med dans på ångbåtsbryggan - en fin tradition. Simskolan och Grundviksdagen är populära för dom som vill vara aktiva. 

En båttur ut i Saxarfjärden är ett dagligt inslag. Till Linanäs tar det 7 min med båt och 10 minuter med bil. Här finns tre restauranger, affär, bensin och nyöppnad ostbutik. Till Grinda tar det 15 min med båt och Vaxholm ca 30 min. Från huset promenerar man till Grundviks brygga och tar Waxholmsbåten in till city. På Ljusterö finns 18-håls golfbana, centrum med matvaruaffär, butiker och restaurang. Ön har ca 1,700 fastboende som lever året om. Bilvägen till Stockholm är drygt 7 mil och Ljusterö nås med bilfärja - turerna är täta och gratis.

Välkomna till en vacker och mäktig fritidsvilla på en skyddad sjötomt med fantastiska solnedgångar.    

Grundviksvägen 114 - Ljusterö
Stockgolm